Brugerdiskussion:Danielle/Archive 1

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi


Kulmonooxid[rediger kildetekst]

Hej Danielle,

Vil du ikke lige kigge ind på Diskussion:Kulmonooxid og hjælpe med at afgøre vores lille kemiske "disput"? :-) --Martin 28. jul 2006 kl. 08:03 (CEST)


Hej, jeg opdagede at du havde oprettet en konto, da du skrev på landsbybrønden her i morges. - Kan se at du er gået i gang med kemien :-) Jeg arbejder tit på Wikipedia i pauser og lign. fordi jeg synes det er et godt projekt til gavn for alle. Det kan være at vi støder på hinanden. Cheers/--Anjoe (Anders) 8. aug 2006 kl. 12:47 (CEST)

Hej Anders. Tak for hilsen :o) Danielle 8. aug 2006 kl. 14:03 (CEST)


Kemiboks ny[rediger kildetekst]

Hej Danielle,

Jeg ville høre dig om "Sikkerhed" delen af den nye kemiboks. I øjeblikket henviser MSDS linket til en dataside, men måske ville det være bedre at ændre det, så der blot linkedes til et Eksternt MSDS direkte fra skabelonen. Hvad synes du? Det er vist også meningen fra enwiki at datasiden skal indeholde spektrale data mm. --Martin 25. aug 2006 kl. 10:50 (CEST)

Jeg synes, at det vil være det bedste at linke til en ekstern side med MSDS. Jeg mener ikke det er nødvendigt at vi også har en intern side med MSDS oplysninger. Og spektrale data kan jo (hvis tilgængelige) ligge under Skabelon:Kemiboks_Supplement Mvh Danielle 25. aug 2006 kl. 11:03 (CEST)
Done. Se eksempel ved Isopropanol. --Martin 25. aug 2006 kl. 12:10 (CEST)

En ting mere: I feltet "Surhedsgrad|pKa=..." er Surhedsgrad en redirect til pH. Men der er ingen information om pKa i denne artikel. Der bør nok oprettes en artikel om pKa, og hvis Surhedsgradstadig skal henvise til pH, så skal feltet i skabelonen nok kaldes noget andet. Hvad synes du? --Martin 25. aug 2006 kl. 12:57 (CEST)

pKa findes, den omdirigerer til Syrestyrkekonstant. Så vi kan måske bare ændre Surhedsgrad til Syrestyrkekonstant? Danielle 25. aug 2006 kl. 13:20 (CEST)
Ja, okay, det havde jeg jo ikke engang checket. Ja, det synes jeg er en god idé. Hermed gjort. --Martin 25. aug 2006 kl. 13:49 (CEST)
Gider du lige checke pKa? Er det korrekt at jeg har kaldt en syre minus H+ for en syrerest? (Kunne ikke helt huske hvad det hedder) --Martin 25. aug 2006 kl. 13:57 (CEST)
Ja, syre - H+ = syrerest. Mvh Danielle 25. aug 2006 kl. 14:01 (CEST)


Hej Danielle, tak for den kærlige behandling du har givet Carlsberg Pilsner! - Super! - Victor 3. sep 2006 kl. 23:29 (CEST)


Gendannelse[rediger kildetekst]

Hej Danielle, godt at se, at du rydder op efter hærværk. Du må dog gerne medtage den "skyldiges" IP-adresse i beskrivelsesfeltet, så der kan holdes øje med den. Mvh --Sir48 (Thyge) 18. sep 2006 kl. 10:20 (CEST)

OK, det skal jeg nok huske :) Mvh Danielle 18. sep 2006 kl. 10:44 (CEST)


Grundstoffer[rediger kildetekst]

Hejsa,

Nogen er lige gået amok med at oprette artikler om alle de manglende grundstoffer, men artiklerne mangler meget i opsætning. Har du en god ide til, hvordan alle grundstof-artikler bør se ud, så skal jeg gerne hjælpe med at få dem i orden. :) --Morten Barklund [ disk / bidrag ] 18. sep 2006 kl. 13:38 (CEST)

Hej Barklund, jeg er gået i gang med at kopiere den engelske Elementbox til en tilsvarende dansk Grundstofboks. Jeg synes godt om den opsætning de har, se f.eks. Argon. Jeg er dog ikke nået så langt endnu, da jeg ikke er så skrap til skabeloner endnu, og derfor lige skulle gennemskue hvordan det virker :-) Men derefter må det næste skridt vel være at få sat skabelonen ind. --Mvh Danielle 18. sep 2006 kl. 14:01 (CEST)
Den engelske elementboks er lavet på en lidt uhensigtsmæssig måde. Den er lavet ligesom vores gamle {{Taxobox}}, som er blevet opdateret til en noget smartere {{Taxobox2}}. De mange underskabeloner er nemlig lidt noget rod. Kan vi ikke lave en enkelt infoboks med måske lidt færre informationer. Hvis du for eksempel laver en tabel over informationer, der kunne være på argon hhv. et andet interessant (og væsensforskelligt) grundstof, så skal jeg meget gerne forsøge at lave en infoboks, hvor informationerne kan angive på en lettilgængelig måde. :) --Morten Barklund [ disk / bidrag ] 18. sep 2006 kl. 14:06 (CEST)
Jeg havde sådan set regnet med at man kunne samle dem til én boks ligesom {{Kemiboks_ny}} (som minder meget om {{Taxobox2}}), så det kun er felter der er udfyldt som vises. Men vi kan også gøre det på "din" måde :) Jeg kan nu godt lide toppen af den engelske, så hvis den kunne komme med...? Mvh Danielle 18. sep 2006 kl. 14:27 (CEST)
Det virker som en glimrende løsning :) Og toppen af boksen kan sagtens komme med i den anden skabelon. Skal jeg prøve at skrive dem sammen? --Morten Barklund [ disk / bidrag ] 18. sep 2006 kl. 14:58 (CEST)
Æhh, de er ikke kopieret over fra enwiki endnu, men hvis du meget gerne vil, så OK med mig :) Det vil sikkert gå meget hurtigere end hvis jeg skulle gøre det. Men det var ikke meningen bare at overlade arbejdet til dig :-) Mvh Danielle 18. sep 2006 kl. 15:18 (CEST)
Det var kun hvis du havde brug for hjælp. Du er mere end velkommen til at rode med det selv - så roder jeg i noget andet. Det var blot for at sikre mig, at "nogen" ville gøre noget ved alle de mange grundstoffer, der pludselig blev oprettet. For de bør oprettes, men de skal lige tilpasses lidt :) Så hvis du har styr på det, så siger jeg mange tak :) --Morten Barklund [ disk / bidrag ] 18. sep 2006 kl. 15:21 (CEST)
Jeg prøver, men det kan være jeg vender tilbage, hvis jeg skulle få brug for lidt hjælp :) Mvh Danielle 18. sep 2006 kl. 15:24 (CEST)
Det her med en grundstof-infoboks-skabelon har jeg også puslet lidt med for et par måneder siden, men i forsøget på at lave noget i stil med Taxobox2 frem for roderiet med en masse "del-skabeloner", løb jeg sur i syntaksen for de her "if", "test" og "then"-skabeloner. Her er hvad jeg nåede frem til... — Peo 18. sep 2006 kl. 16:19 (CEST)
Auto-kopiering af enwikis skabeloner kunne være en mulighed? Altså ikke selve skabelonerne, men indholdet i de enkelte grundstof-artikler. --Martin Manscher 18. sep 2006 kl. 17:24 (CEST)
Dit (Danielles) resultat ser ganske fint ud. Du skriver, at du har problemer med ioniseringsenergien, selvom jeg synes det ser fornuftigt ud. Eller er problemet, at antallet af energier (1st, 2nd, 3rd, ...) er varierende og derfor skal der kunne angives færre eller flere af dem? Mht. tryktabellen (og isotop-tabel, hvis en sådan skal med), så er problemet det samme? Altså hvordan kan man angive 1, 2 eller 3 rækker? eller har jeg misforstået? --Morten Barklund [ disk / bidrag ] 19. sep 2006 kl. 09:08 (CEST)
Ja, hvordan kan man angive flere værdier indenfor den samme delskabelon så det kun er de angivne der kommer med? Jeg kan faktisk ikke helt overskue hvad jeg har lavet (klippe-klistrede med Kemiboks_ny som skabelon), og der ER nu noget galt. Skrives en (hvilken som helst) værdi for ionisering udvides boksen med de tre rækker med ioniseringsenergier. Men værdierne Ionisering1, Ionisering2 og Ionisering3 læses ikke. Mvh Danielle 19. sep 2006 kl. 10:32 (CEST)
Jeg kigger lige og prøver at fikse :) --Morten Barklund [ disk / bidrag ] 19. sep 2006 kl. 10:49 (CEST)
Hm, der er godt nok mange skabeloner, hvilket meget gerne måtte undgås. Men hvis det udseende, som du er kommet frem til nu, er det udseende, du gerne vil have den færdige skabelon til at have, så tror jeg det er smartere at gå videre med Peos skabelon ovenfor, som kun består af én skabelon, der har en masse parametre. Så er det også meget nemmere at bruge og vedligeholde. Hvad siger du til det? Kan du prøve at kigge på peo's skabelon og blot ridse op, hvilke yderligere parametre, som du gerne vil have med - samt hvilke parametre, der kun nogle gange er tilstede? --Morten Barklund [ disk / bidrag ] 19. sep 2006 kl. 10:56 (CEST)
OK, hvis det er bedre med Peos skabelon, så tager vi da den :-) Parametre der mangler: Magnetiske egenskaber, Oxidationstrin, Atomradius, Kovalent radius og van der Waals radius. Derudover valgfrie (tilstede nogle gange): Massefylde for væskeform, Krystalstruktur, Elektronegativitet. Derudover: den lyserøde kemifarve som baggrund til overskrifter. Lad os bare beholde det design Peo har lavet, så kommer hele boksen til at fylde lidt mindre. Ja, så kom du altså til at lave den alligevel :-) Mvh Danielle 19. sep 2006 kl. 12:55 (CEST)
Nu har jeg implementeret Danielles forslag til ekstra rubrikker i mit udkast. Der er desuden en anden ting som vi nok bør tage stilling til i udviklingen af en grundstof-skabelon; eksempelvis kan rent kulstof optræde som diamant og som grafit, og disse to materialer har som bekendt forskellige egenskaber.
Massefylde:2,09–2,23 g/cm³ (grafit)
3,52 g/cm³ (diamant)
Jeg foreslår, at vi skriver egenskaberne for de enkelte former af stoffet som vist til højre: Når de forskellige former har forskellige værdier for den samme egenskab (massefylde i dette eksempel), skrives de forskellige værdier i samme rubrik, adskilt med linjeskift, og forsynet med navne i parenteser som vist.
Peo 20. sep 2006 kl. 22:41 (CEST)
Jeg synes set ser fint ud at skrive de forskellige former på den måde, og det er enkelt at gøre :) Danielle 20. sep 2006 kl. 23:21 (CEST)
Mht din nye sandkasse, så har du angivet atomnr to gange, hvorfor du får overskrevet første gang. Mht. manglende parametre, så skal det laves sådan, at de bliver udeladt. Hvis alle parametre kan være udeladt, skal jeg gerne sætte det op for dem alle sammen, men hvis det nogle parametre skal være med, så er det jo godt nok, at der kommer et hul i skabelonen, hvis de ikke er der – eller hvad? Jeg skal gerne rette til :) --Morten Barklund [ disk / bidrag ] 20. sep 2006 kl. 18:43 (CEST)
Hej Danielle, Undskyld jeg blander mig så sent med grundstofboksen trods din opfording. Jeg har leget lidt med en idé jeg fik, og synes faktisk den virker ganske godt. Den kan nok optimeres yderligere, men du kan se resultatet på Skabelon:Grundstofboks ny. Denne skabelon er mere kompakt i koden, og har kun de felter med der ikke er tomme. Test evt. resultatet ved at erstatte "Grundstofboks" med "Grundstofboks ny" på Bruger:Danielle/Sandkasse2. Hvis det viser sig at kunne bruges, kan denne metode også simplificere Skabelon:Kemiboks ny ganske voldsomt, da den så ikke vil behøve de mange underskabeloner. --Martin Manscher 20. sep 2006 kl. 22:43 (CEST)
Jeg har afprøvet den, og synes at det ser godt ud. Godt at der ikke er så mange underskabeloner, det vil Barklund synes om :) Jeg så lige Peos skabelon, og synes at vi måske burde bruge den inddeling han har lavet (Kemiske, Fysiske, Mekaniske egenskaber), vil du rette det, Martin? Ellers er den sådan set klar til brug, herligt :) Mvh Danielle 20. sep 2006 kl. 23:21 (CEST)
Jeg er enig i, at en simpel metode med en enkelt skabelon til at lave rækker er det simplest og mest overskuelige. Jeg synes det ser nydeligt ud :) --Morten Barklund [ disk / bidrag ] 21. sep 2006 kl. 08:03 (CEST)
Jeg har nu sorteret jvf. Peos skabelon. Eneste tilbageværende issue er at alle headerne er der permanent. En mulighed er at gøre dem afhængige af en af parametrene i afdelingen, men det skal man så vide. Alternativt kan man indføre en parameter, f.eks. "Fysiske=Ja", der giver headeren. En sidste mulighed (den mest besværlige, men også den mest korrekte) er at gøre headeren afhængig af tilstedeværelsen af min. én af de underliggende parametre. --Martin Manscher 21. sep 2006 kl. 19:34 (CEST)
Der vil altid være data under "Generelt", så den del er ikke noget problem. Jeg har ikke rigtig nogen mening om hvad der er bedst at gøre, jeg kan godt leve med en "Fysiske=Ja"-mulighed. Der skal jo bare laves en boks pr. grundstof, og der kommer næppe mange nye i vores levetid :) Gør hvad du finder bedst, Martin, og mange tak for din hjælp med denne boks! Mvh Danielle 21. sep 2006 kl. 20:02 (CEST)
Det er nu implementeret - jeg har tilladt mig at tilrette Bruger:Danielle/Sandkasse2 til den nye syntaks. Skal den flyttes til Skabelon:Grundstofboks? --Martin Manscher 21. sep 2006 kl. 20:31 (CEST)
Enig — det var samme løsning jeg selv forestillede mig til mit eget udkast, for jeg kan forestille mig at det bliver besværligt at tilføje nye rubrikker i skemaet senere, hvis vi bruger den "besværlige men korrekte" metode. Thumbs-up for kyndig "kode-hjælp" til Martin — nu begynder den skabelon så småt at se temmelig driftsklar ud :-) — Peo 21. sep 2006 kl. 20:39 (CEST)
Fint - hvis jeg ikke hører protester så flytter jeg den en gang i morgen. --Martin Manscher 21. sep 2006 kl. 21:03 (CEST)
Efter tre døgn tilsyneladende uden protester, har jeg tilladt mig at overføre koden fra Grundstofboks ny til Grundstofboks — Peo 24. sep 2006 kl. 22:09 (CEST)


Pas på med "faste" enheder![rediger kildetekst]

Jeg kan se at Danielle har indført nogle "fast indbyggede" måleenheder i skabelonen — bl.a. er der tilsyneladende kun plads til temperaturen, og ikke trykket i det kritiske punkt. Kunne vi ikke gå tilbage til at lade måleenhederne være en del af de data vi putter i skabelonen fra de enkelte artikler? Løsningen med at have dem indbygget i skabelonen kolliderer også med idéen om at putte flere oplysninger i én rubrik i tilfælde som svovl og kul, hvor samme grundstof kan fremtræde på flere måder med forskellige egenskaber...
Peo 25. sep 2006 kl. 17:21 (CEST)

Det er kun fordi jeg er doven og gerne ville slippe for at skrive dem hver gang... :) Og i de tilfælde hvor der er forskellige former af det samme grundstof kan man sætte den manglende enhed ind manuelt, som jeg f.eks. har gjort i Carbon. I de tilfælde hvor det vitterligt er et problem at have fast enhed (som i KritiskPkt) kan vi jo udelade dem? Mvh Danielle 25. sep 2006 kl. 17:30 (CEST)
Aha, på den måde. Jeg har lige fjernet enheden i feltet for kritisk punkt -- jeg tager lige en "runde" og ser til at evt. kritiske punkter tager sig ordentligt ud i de enkelte artikler... :-) — Peo 25. sep 2006 kl. 17:44 (CEST)

Hej Danielle, er du opmærksom på, at diskussioner som ovenstående løses meget hurtigere via IRC-kanalen for dansk Wikipedia, hvor du skal være velkommen, hvis du har lyst. Læs om det her: Hjælp:Chat. Mvh --Sir48 (Thyge) 20. sep 2006 kl. 19:46 (CEST)


Tungmetaller[rediger kildetekst]

Hej, kunne jeg lokke dig til at kigge forbi Diskussion:Tungmetal, hvor en anonym bruger kommer med en ganske gyldig pointe, der sætter spørgsmålstegn ved artiklens indhold. :) --Morten Barklund [ disk / bidrag ] 26. sep 2006 kl. 17:04 (CEST)


Saltsydning på Læsø[rediger kildetekst]

Hej Danielle. Jeg kan se, at du har bidraget til artiklen om saltsydning på Læsø. Jeg har netop udbygget artiklen med en oversigt over saltets kemiske sammensætning. Men da mit kendskab til kemi går tilbage til et B-niveau i gymnasiet for snart ti år siden, vil jeg høre, om du vil kigge forbi artiklen og se den kemiske sammensætning efter? Jeg tænker her på om navngivningen af stofferne er korrekt - og hvis du måske ved hvad forkortelserne "Uopl." og "Kl" kan tænkes at stå for.--Bsh 4. okt 2006 kl. 14:50 (CEST)

Hej Bsh. Jeg har rettet for KCl til Kaliumklorid, og tilføjet KI = Kaliumiodid. Uopl. betyder typisk uopløseligt, måske menes der, at der er en promille vanduopløselige salte? Mvh Danielle 4. okt 2006 kl. 15:02 (CEST)
Tak for dine rettelser. Jeg synes, det lyder sandsynligt, at uopl. henviser til vanduopløselige salte. Men hvis du ikke føler dig tilstrækkelig sikker til at ville ændre det, så vil jeg da i hvert fald heller ikke! Det kan være, jeg ved lejlighed skulle dobbelt-tjekke mine kilder.--Bsh 4. okt 2006 kl. 15:16 (CEST)
Tak for artiklen. Vi bruger den i NV forløbet om Vand, salt og liv på Brøndby Gymnasium. Eleverne har med stort udbytte benyttet den. Se iøvrigt mine bemærkninger om DNA på Wikipedia:Landsbybrønden/DNA og spørgsmål nedenfor Thorkild C. Bøg-Hansen, tidl. KU, nu BG Lemchesvej 18. dec 2010, 16:48 (CET)

Velkomst skabeloner[rediger kildetekst]

Velkomst skabelkonerne er igen blevet ændret {{subst:va}} giver {{velkommen advarsel|~~~~}} som viser det samme som velkommen vandal men uden en masse kode på brugersiden

ligelsdes:

{{subst:v}} giver {{Velkommen (Gammel)|~~~~}}

{{subst:vip}} giver {{velkommenIP|~~~~}}

--Jan Friberg 26. okt 2006 kl. 09:11 (CEST)

OK, jeg så godt at noget var ændret og at nogle skabeloner ikke virkede mere. Hvis de tre ovennævnte er dem vi bør bruge, kan vi så ikke slette de andre fra Wikipedia:Skabeloner/Brugersider? Mvh Danielle 26. okt 2006 kl. 09:34 (CEST)
Jo. Manscher har vist kun fået lavet en halv indplimentation --Jan Friberg 26. okt 2006 kl. 10:45 (CEST)


Administrator?[rediger kildetekst]

Hej Danielle, har du overvejet at søge om at blive administrator, så du lettere kan bekæmpe hærværk? - Kåre Thor Olsen (Kaare) 8. nov 2006 kl. 14:57 (CET)

Hej Kåre, ja, det har jeg, men indtil nu er det blevet ved overvejelsen. Måske jeg bare skulle tage mig sammen, det ville ganske rigtigt gøre hærværksbekæmpelse meget nemmere. Mvh Danielle 8. nov 2006 kl. 15:23 (CET)
Du har nu fået administratorrettigheder; log af og på hvis det ikke lader til at være trådt i kraft. Læs Wikipedia:Administratorer for vejledning, spørg en af os andre eller på IRC-kanalen hvis du er i tvivl om noget. Go' "fornøjelse". :-) - Kåre Thor Olsen (Kaare) 12. nov 2006 kl. 15:52 (CET)


Peter Schmeichel[rediger kildetekst]

Du kom vist ved et uheld til at slette Peter Schmeichel. Det er Diskussion:Peter Schmeichel, der er noget nonsens. --Heelgrasper 13. nov 2006 kl. 22:51 (CET)

Ja, øv, men den burde være gendannet nu :) Mvh Danielle 13. nov 2006 kl. 22:57 (CET)


Brugerdiskussion[rediger kildetekst]

Bare lige en lille reminder. Husk at lægge dine velkomstbeskeder til anonyme brugere på brugerdiskussionssiden og ikke deres brugerside. --Peter Andersen 14. nov 2006 kl. 15:05 (CET)

Er klar over det, det var en fejltagelse, og jeg ved godt hvad der gik galt. Det skal ikke ske igen :) Mvh Danielle 14. nov 2006 kl. 15:10 (CET)


Billede savnes ?[rediger kildetekst]

Hvis du ændrer denne [[Kategori:Billede_savnes|Sider der mangler illustrationer]] til Sider der mangler illustrationer, så vil du opnå en bedre virkning? Du vil have dine links samlet hvor du havde tænkt, og slippe for at blive belejret af en flok fotografer. Klik og se under bogstav S som i 'Sider der ...' . -- Mvh PHansen 14. nov 2006 kl. 17:10 (CET)

Det er endnu bedre at sætte et kolon foran, således [[:Kategori:Billede savnes]], så bliver det en henvisning til kategorien og ikke en kategori-indsættelse. Mvh --Sir48 (Thyge) 14. nov 2006 kl. 17:35 (CET)

Ja, det har I ret i, det var en smutter (men heldigvis ikke en af de alvorlige!) :o) Mvh Danielle 14. nov 2006 kl. 17:38 (CET)


Regelforenkling[rediger kildetekst]

Hej Danielle, Som udløber af Wegges kritik på Wikipedia:Landsbybrønden/Instruction creep har jeg oprettet Wikipedia:Landsbybrønden/Oprydning i regler og procedurer, med en liste over regler og procedurer der kunne slettes eller forenkles. Da du også havde nogle indvendinger omkring regler ville jeg høre om du ville lægge vejen forbi og give dit besyv med, så vi kan få luget ud i reglerne og simplificeret de tilbageværende til det absolut mest nødvendige. --Martin Manscher 17. nov 2006 kl. 19:25 (CET)


broien interwiki links[rediger kildetekst]

Hello,

I removed the en,no,simple links in Snylter because they point to "Parasitism" not "Parasit", therefore beaking the interwiki robots.

If you want to keep links to those pages, then please add the following to the page

{{Interwikiconflict|this page links to "parasit" and "parasitism" pages on other wikis}}

so the robots know not to follow the interwiki links on that page.

thanks

212.100.178.141 30. nov 2006 kl. 14:19 (CET)

Bruger:212.88.77.68[rediger kildetekst]

Hej! Du har på Brugerdiskussion:212.88.77.68 indsat et tip om beskrivelsesfelt. Jeg har sat et neden under for få dage siden, og nu er der igen i dag redigeringer uden beskrivelsesfelt. Da du var den første til at minde om det, vælger jeg at spørge dig om der skal gøres yderligere med advarsler eller lignende? M.v.h. G®iffen 7. dec 2006 kl. 16:38 (CET)

Hej Grif, jeg har skrevet en forklaring med blokeringsadvarsel på den pågældende side. Hvis ikke vedkommende husker at beskrive ændringer vil jeg vælge at blokere. Jeg holder øje. Mvh Danielle 8. dec 2006 kl. 13:02 (CET)
Er manglende beskrivelse af ændringer virkelig nok til en blokering? Så skal jeg nok også blokeres :-) --Martin Manscher 9. dec 2006 kl. 22:32 (CET)
Nu er der jo noget videre rammer for hvad en registreret bruger med et kendt navn kan tillade sig, set i forhold til en anonym bruger. I modsætning til dig, er anonyme brugere noget vanskeligere at kende forskel på, så alene af den grund, mener jeg det er passende at stille et større krav på dette område overfor anonyme brugere. Blokeringen er iøvrigt ikke ment som en udelukkelse i disse tilfælde. Når jeg blokerer anonyme brugere, der ikke reagerer på deres diskussionsside, er det en meget kortvarig blokering,og med direkte henvisning dertil. Mange gange sker der det at anonyme slet ikke lægger mærke til at der er en besked til dem, og derfor serverer vi den så på en måde der ikke kan overses. -- Anders Wegge Jakobsen (diskussion) 10. dec 2006 kl. 11:22 (CET)
Anders Wegge Jakobsen og Danielle vandt Palnatokes Julequiz 2006.

God jul og tillykke med quiz-sejren, Anders og Danielle! Hermed en julekugle, som I kan sætte på jeres brugersider. --Palnatoke 24. dec 2006 kl. 14:51 (CET)

Skive Idræts Klub[rediger kildetekst]

Hej Danielle. Du slettede lige lovlig meget info om Skive IK. Andre fodboldklubber har f.eks. administration og trænerstab stående (se FC København). Hvis du cutter alt det, så vær konsekvent og gør det ved FCK også. Indtil videre sætter jeg det ind igen. --80.198.62.24 14. jan 2007 kl. 02:33 (CET)

Hej IP 80.198.62.24. Ja, jeg slettede en hel del i Skive Idræts Klub som jeg mente ikke var særligt relevant. F.eks. jeres (for jeg går ud fra at du kommer fra Skive IK) kommende spilleplan og resultater fra 2006, da wikipedia ikke skal bruges som klubbens kalender. Jeg slettede også alle navne og adresser på f.eks. forældregruppens leder og en lang række andre personer som har noget med klubben at gøre. Der står stadig i artiklen at Søren Frederiksen er cheftræner, holdlederne er ikke relevante. Kontaktinfo for klubben hører heller ikke hjemme her. Det er oplysninger som kan findes ved at gå ind på klubbens hjemmeside som der er linket til i bunden af siden.
Derudover er der flere ting der tyder på, at selvom du har sat dig ind i wikipedias formatering, så har du ikke helt styr på hvordan de interne links virker. Du har linket hovedløst til alle spillerne uden at tjekke om links'ene førte det rigtige sted hen. Jeg fandt en del uoverensstemmelser:
  • Jørgen Christensen - dansk politiker og minister fra 1871-1937. Intet om en fodboldkarriere i Skive.
  • Jens Nielsen - sidste dansker som i fredstid blev henrettet ved halshugning (1892). Det er nok heller ikke en jysk fodboldspiller.
  • Jan Larsen var godt nok en dansk fodboldspiller, men han døde 9. marts 1993, og kan derfor ikke være den Jan Larsen som blev årets spiller i 1999.
Sådan nogle ting bør man tjekke når man skriver en artikel på wikipedia.
Du må forstå at en artikel på wikipedia ikke skal være reklame eller en gratisk hjemmeside, så alle informationer, der er skrevet i artiklen for at give et positivt syn på klubben, er slettet eller omskrevet så de bliver neutrale.
Vi er desuden ekstra kritiske hvad angår bidrag fra anonyme brugere, da det er dem der oftest hærger artiklerne med vandalisme. Og når du udover at redigere fra en IP-adresse heller ikke beskriver dine ændringer, så ringer klokkerne hos os og der vil blive foretaget en mere kritisk gennemgang af dine bidrag.
Sidst men ikke mindst har jeg slettet Ledelse for Skive IK, som ikke har tilstrækkelig encyclopædisk relevans til at have sin egen artikel på WP.
Hvis du mener at alt det ovenstående er dybt uretfærdigt, så må du gerne henvende dig igen.
-- Mvh Danielle 14. jan 2007 kl. 09:14 (CET)

Tak for hjælpen![rediger kildetekst]

Tak for din venlige hjælp, ved et famlende forsøg på at lægge noget op om Lübeck. Hvor er det meningen at jeg skal svare dig en anden gang, hvis du skulle blive nødvendigt. Din eller min diskussion? --Vilhelm 31. jan 2007 kl. 14:11 (CET)

Tak for det, jeg var nemlig i tvivl, og kunne ikke finde ud af at henvise. Har også det samme spørgsmål som ovenfor,-skal jeg svare i din eller min diskussion?--Sarahpigen87 31. jan 2007 kl 17:23 (CET)

Normalt svarer vi der hvor diskussionen blev startet. Så kan andre også følge med i en diskussion, hvilket kan være lærerigt. De fleste der starter en diskussion et sted overvåger siden, så man kan se om der tilføjes noget. Overvågning sker ved at klikke på fanen overvåg øverst oppe på siden. Og i Seneste ændringer (link i menuen til venstre) vil de sider man overvåger blive highlighted når der sker noget på dem. Så kan man nemt følge med. Mvh Danielle 31. jan 2007 kl. 17:29 (CET)

Kaliumchlorat[rediger kildetekst]

Hej Danielle. Iflg. interesselisten er du den man kan henvende sig til angående kemi. Jeg overvejede at oversætte en:Potassium chlorate til kaliumklorat da artiklen jo er efterspurgt. Men ved nærmere eftertanke er jeg lidt usikker - jeg kender jo egentlig ikke det fjerneste til kemi, så jeg tænkte om jeg evt. kunne lokke dig til at skrive en artikel? :-) --Lhademmor 2. feb 2007 kl. 14:56 (CET)

Hej Lhademmor. Så har jeg oprettet den med noget af teksten fra en (og dansk navn). Jeg skal nok gøre lidt mere ved den når jeg får tid. :-) Mvh Danielle 2. feb 2007 kl. 16:15 (CET)
Det var sandelig hurtigt og flot! Mange tak for hjælpen --Lhademmor 2. feb 2007 kl. 17:07 (CET)

Nu vi er ved det, så er her lidt flere af de efterspurgte, hvis du skulle få tid og lyst:

--Lhademmor 2. feb 2007 kl. 20:37 (CET)

encyklopædi[rediger kildetekst]

BETYDER ALMEN DANNELSE - undlad venligt at slette artikler før du har talt med forfatteren!


Brzeszcze (article translation)[rediger kildetekst]

Hello, im Polish. Could you please translate only few sentences from this article about Polish town: [1] to Danish and create Brzeszcze on da.wiki? I'd be very greatful:) Galileo01 (my Polish discussion page)

Kan en artikel bare slettes uden videre??? en lille halvdagsarbejde der forsvandt med en artikel om dom-tom, de franske oversøiske departementer ??? (skrev Graphicos (disk. • bidrag) 7. feb 2007 kl. 13:30. Husk at signére dine indlæg.)

Jeg må indrømme at jeg er uforstående overfor din forespørgsel. Så vidt jeg kan se eksisterer artiklen, og du har selv redigeret i den kl. 13:22 og kl. 13:41 idag. Og midt i mellem disse to tidspunkter skriver du her på min diskussionsside om artiklen er slettet. Det er den ikke, hvad er så problemet? Hvis du læser dette vil jeg godt benytte chancen for at minde dig om at bruge forhåndsvisning og beskrive dine ændringer i beskrivelsesfeltet, og desuden svare når man henvender sig til dig i stedet for bare at rydde din diskussionsside. Mvh Danielle 7. feb 2007 kl. 15:17 (CET)
Opklaring: Mit midlertidige indskud vedrørende nødvendigheden af en indledning var senere (Versionen fra 7. feb 2007 kl. 13:22) af Bruger:Graphicos blevet ændret til følgende:
<!-- Denne indledning herover kan rettes til - pointen er at der skal være noget lignende på denne plads. Mvh PHansen <!--
hvilket fjernede resten af artiklen på grund af den forkerte slutning på kommentaren. Fejlen blev rettet af Bruger:Leolaursen kl 13:50. (jvf: (fjerner kommentar, fejl i markup skjulte resten af artiklen)
-- Mvh PHansen 7. feb 2007 kl. 17:50 (CET)
Tak :-) Mvh Danielle 7. feb 2007 kl. 22:00 (CET)

Kategorier[rediger kildetekst]

Hej. Jeg skriver her fordi du er administrator.

til alle administratorer om kategorier

Jeg synes der er ved at gå inflation i Kategorierne. Der er kommer for mange i småtingsafdelingen f. eks. en Kategori om Fyrtårne. Er der en stategi indenfor opbygningen af kategorier? Det næste er måske en kategori om sko! Jeg synes kategorier skal indeholde de store linje/emner. Dette må gerne sendes til de andre administratorer. --Villy Fink Isaksen 17. feb 2007 kl. 23:30 (CET) med venlig hilsen villy // redigeret --Villy Fink Isaksen 17. feb 2007 kl. 23:32 (CET)

Mængden af kategorier bør jo afhænge af artiklerne - og hvis der er tilpas mange artikler om fyrtårne, bør de vel have en kategori for sig selv. --Palnatoke 18. feb 2007 kl. 22:19 (CET)