Brugerdiskussion:Don-dk

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
   Hjertelig velkommen til den danske Wikipedia, Don-dk!

Jeg håber, at du vil trives her. Begynd gerne med at gennemgå vores guide, som er en hurtig og nem måde at blive introduceret til de vigtigste ting på Wikipedia.

Du kan også læse om tips til, hvordan du hurtigt kommer i gang med at redigere, og de mest almindelige begynderfejl. Hvis du har spørgsmål til, hvordan du kommer i gang, kan du gennemse de oftest stillede spørgsmål om Wikipedia samt nybegynderforummet. Hvis du har andre spørgsmål, så kan du spørge på Landsbybrønden.

Fem ting at tænke på:

  • Vær dristig! Den væsentligste fejl, som nybegyndere begår, er slet ikke at skrive. Skriv! Hvis du begår sproglige fejl eller glemmer nogle ting, vil andre rette den slags til efterhånden. En stor hjælp er at bruge forhåndsvisning til at se, hvordan dine ændringer kommer til at se ud, inden du gemmer dem, og du kan også lege i "sandkassen" inden du går i kast med de rigtige artikler. Husk blot, at du aldrig må kopiere andre steder fra, med mindre det er frit indhold. Prøv desuden altid at skrive fra et neutralt synspunkt og beskriv dine redigeringer.
  • Kig dig omkring! Se bl.a. skribentforsiden - der findes flere nyttige links.
  • Læs og lær! Fortsæt gerne med at læse om god opførsel på Wikipedia, hvordan du uploader billeder og stilmanualen.
  • Stil spørgsmål! De erfarne brugere hjælper gerne på nybegynderforummet hvis du har brug for hjælp! Du kan også få tilknyttet en mentor, der kan hjælpe. En god metode er også at efterligne – se hvordan andre artikler er lavet (kig blandt andet blandt vores pt bedste artikler) og brug nogle af de samme redskaber.
  • Signér! Når du skriver indlæg på diskussionssider (som denne), så husk at signére det du skriver. Dette gør du nemmest ved at klikke på "signér"-knappen eller selv skrive fire tilder (~~~~). Du skal ikke signere bidrag til artikler.

Endnu en gang - velkommen til!

Med venlig hilsen CarinaT 25. jun 2008, 10:06 (CEST)

Flere Wikipedi-konti[rediger kildetekst]

Hej Don. Jeg går ud fra, at du står bag både denne brugerkonto og Bruger:Don9850, når jeg ser dine ændringer på sidstnævntes brugerside. Jeg vil gerne gøre dig opmærksom på, at det generelt kan være problematisk at have flere parallelle konti på Wikipedia og kan føre til blokering af begge konti.

Hvis du var træt af den gamle konto, så var det bedre at bede om at få ændret brugernavnet. --Arne (Amjaabc) 20. dec 2008, 17:50 (CET)

Grunden[rediger kildetekst]

Grunden til at jeg har to konti på Wikipedia er, at jeg som nævnt på brugersiden, også har en bruger på engelsk wikipedia, og har senere fundet ud af, at man kan bruge den samme bruger på alle wikimedias sider... Don-dk 20. dec 2008, 20:06 (CET)

Vil du så ikke hellere have fjernet den anden konto? Se ovenfor. (Jeg har dog ingen anelse, om det er til at gøre, når den nye konto er oprettet). --Arne (Amjaabc) 20. dec 2008, 23:47 (CET)
Jo men det prøver jeg da bare .. så må vi se om det virker... -Don-dk 21. dec 2008, 08:05 (CET)

PP79/PP80 (redigeret)[rediger kildetekst]

Du har indskrevet de her betegnelse ind i Vendsysselbanen - hvad betyder det? Jeg kan ikke få det passe med fx en publikumkøreplan --Steen Th 1. jan 2009, 22:48 (CET)

Det er en betegnelse for jernbanerne Hirtshalsbanen og Skagensbanen. Skagensbanen har linienummer 79 i NTs (Nordjyllands Trafikselskab) register, og Hirtshalsbanen 80, men i daglig tale sættes PP foran, af uvisse årsager, men det står i køreplanerne... ––Don-dk 2. jan 2009, 09:45 (CET)
Det er et spørgsmål - er det kun NT som bruger det som reference? Er det almen nok til at det kan bruges som en fortegnelse her? DSB har ikke brugt den betegnelse i deres køreplaner. Og køreplanerne på Nordjyske Jernbaners hjemmesider nævner hellere ikke noget linjenummer - jeg har tjekket den nye 2009 køreplan. --Steen Th 2. jan 2009, 11:09 (CET)
Jeg tør ikke sige om det er en gammel betegnelse for noget, men det står i næsten alle togene på strækningerne. Jeg har fundet et par links frem fra mørket, hvilke er pdf-filer, hvori der står linjenummeret. Dog uden PP, vel at mærke; Linje 79 Skagensbanen 2009.pdf & Linje 80 Hirtshalsbanen 2009.pdf. ––Don-dk 2. jan 2009, 13:06 (CET)
Det tegner til at det kun er Nordjyllands Trafikselskab som bruger betegnelsen. Forslag: i artiklerne for Hirtshalsbanen og Skagensbanen angives linienummer med reference til trafikselskabet og i artiklen Vendsysselbanen fjernes det. Linienummer på banerne ikke særlig væsentlig over tid - og det kan andre sig. --Steen Th 6. jan 2009, 10:44 (CET)