Brugerdiskussion:JIDE

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

JIDE 17. sep 2009, 23:12 (CEST)

Gtk-dialog-info.svgHjertelig velkommen til den danske Wikipedia, JIDE!
Jeg håber, at du vil trives her. Begynd gerne med at gennemgå vores guide, som er en hurtig og nem måde at blive introduceret til de vigtigste ting på Wikipedia.

Du kan også læse om tips til, hvordan du hurtigt kommer i gang med at redigere (se også den ultrakorte redigeringsvejledning), og de mest almindelige begynderfejl. Hvis du har spørgsmål til, hvordan du kommer i gang, kan du gennemse de oftest stillede spørgsmål om Wikipedia samt nybegynderforummet. Hvis du har andre spørgsmål, så kan du spørge på Landsbybrønden, eller på IRC-kanalen.

Fem ting at tænke på:

 • Vær dristig! Den væsentligste fejl, som nybegyndere begår, er slet ikke at skrive. Skriv! Hvis du begår sproglige fejl eller glemmer nogle ting, vil andre rette den slags til efterhånden. En stor hjælp er at bruge forhåndsvisning til at se, hvordan dine ændringer kommer til at se ud, inden du gemmer dem, og du kan også lege i "sandkassen" inden du går i kast med de rigtige artikler. Husk blot, at du aldrig må kopiere andre steder fra, med mindre det er frit indhold. Prøv desuden altid at skrive fra et neutralt synspunkt og beskriv dine redigeringer.
 • Kig dig omkring! Se bl.a. skribentforsiden - der findes flere nyttige links.
 • Læs og lær! Fortsæt gerne med at læse om god opførsel på Wikipedia, hvordan du uploader billeder og stilmanualen.
 • Stil spørgsmål! De erfarne brugere hjælper gerne på nybegynderforummet hvis du har brug for hjælp! Du kan også få tilknyttet en mentor, der kan hjælpe. En god metode er også at efterligne – se hvordan andre artikler er lavet (kig blandt andet blandt vores pt bedste artikler) og brug nogle af de samme redskaber.
 • Signér! Når du skriver indlæg på diskussionssider (som denne), så husk at signére det du skriver. Dette gør du nemmest ved at klikke på "signér"-knappen Wiki-edit-signatur.PNG eller selv skrive fire tilder (~~~~). Du skal ikke signere bidrag til artikler.

Endnu en gang - velkommen til!

Med venlig hilsen Nico 12. aug 2009, 00:13 (CEST)

Gentagne ændringer af Daa[redigér wikikode]

Vær venlig ikke at erstatte formateret tekst, der kan underbygges af kilder (Salmonsens Konversationsleksikon), med uformateret tekst af lav sproglig kvalitet og med ubegrundede påstande. Henvis til kilder, hvis du har tilføjelser eller korrektur til den oprindelige Salmonsen-tekst. På forhånd tak.--KLN 13. aug 2009, 16:59 (CEST)

Jeg har aldrig læst magen til opstyltet ordflom...Er samonsen lig sandheden? -Er du ikke i det mindste klar over, at jo flere gange en løgn bliver gentaget desto mere sand bliver den. - Du er i dit valg, kan jeg oplyse dig, ikke sandfærdig! Og, lav sproglig kvalitet - ubgrundede - påstande -

Kan du ikke se du har skudt dig selv i foden.

Jeg siger ikke, at Salmonsens er lig sandheden, men at yderligere og mere aktuelle oplysninger hjertens gerne må tilføjes, blot de kan verificeres og ikke fremstår som noget, der kan forveksles med anekdoter. "Løgn" er dog et udtryk, jeg ikke kan forbinde med Salmonsens, der bruges som skelet for mange artikler på Wikipedia.--KLN 15. aug 2009, 01:00 (CEST)


Godt ord igen mht. Salmonsen.

I dette tilfælde har man i hvert fald blot bevidstløst citeret andre kilder, og ikke selv versificeret. Problemet udspringer af arveregler – Og, hvor langt nogle mennesker vil gå for at berige dem selv.

”En anekdote”, Peter Tordenskjold døde som en ekstremt holden mand (prisepenge) – Men han var dueldræbt, og med de pietistiske holdninger der udstrømmede fra kongehuset. dvs. fra Kongens Dronning til venstre hånd. Anne Sophie Reventlow. -Brugte man moral som undskyldning til at sylte og flå den arv der skulle have været gået til familien i Norge. Man var 24 år om at ”gøre boet op” dvs. ruinere det.

Danmarks største Søhelt, blev altså forsmædet af mennesker som viste sig selv, at være dybt hykleriske i bund og grund.

Citat. Per Eilstrup >> Fra et moderne synspunkt er det paradoksalt at moralske anfægtelser skulle kunne trives i dette Kongehus. Men der har selvfølgelig været himmelvid forskel på en livsnær holdning hos en sømand og almindelig udbredt usædelighed, der trives i lyset af Guds nåde.<<

Stik imod praksis for dueldræbte blev PT også nægtet en kristen begravelse. 100 år efter hans død sætter man et sarkofag op i Holmens kirke. Fornavnet er stavet forkert, fødselsår og dødsdato er forkert angivet.


Ærlige mænd, skal rette en uretfærdighed når de ser den (fra det 1000 år gamle Havamal)


Mine bedste hilsner

JIDE

Fil:Daa MoD-det bliver denne! edited-1.jpg[redigér wikikode]

Nuvola apps important.svgDer er sået tvivl om rigtigheden eller tilstrækkeligheden af licensangivelsen for filen Fil:Daa MoD-det bliver denne! edited-1.jpg!

Rettighedshaveren og kilden skal angives, og tilladelsen til brug under den angivne licens skal angives.
Hvis der ikke sker afklaring inden to uger slettes den.

Se også Wikipedia:Procedure for billeder med tvivlsom licens.


Er du M. K. Daa, og hvis ikke, har du så en tilladelse til fri brug? mvh Bilindustrien [ disk + bidrag + e-mail ] 19. aug 2009, 12:14 (CEST)

Ja, jeg har rettigheden, idet jeg har været med til at udvikle våbnet. Det er tegnet til mig personligt af min onkel. Han skal selvfølgelig stå som tegner. Meningen er, og det har det hele tiden været, at Daa-er eller Daae-er skal kunne downloade våbnet frit. Men det gælder selvfølgelig alle! Personligt har jeg over 20 versioner som er lavet til mig efter mine spefikationer! Min onkel har velsagtens over 100 versioner, disse er meget flotte, men han holder sig ikke til den heraldiske farvepalet, han elsker at tone!

Bedste hilsner

JIDE

Tak for svaret (og også for svar på min mail), JIDE. Det er i skønneste orden, så længe du er indforstået med at vi alle ikke bare må hente dit våben men også ændre det og sælge det som vi lyster. Det står i de licensbetingelser, som du har accepteret, da du uploadede værket. Hvis der er nogen misforståelser, bør du sige til hurtigst muligt og så kan problemet måske løses. Bruger:Nillerdk 19. aug 2009, 22:54 (CEST)

Det er en aftale, jeg har forstået betingelserne! Tak for hjælpen.

Bedste hilsner

JIDE

Du har nu også lagt en Fil:Daa MoD-det bliver denne! edited-1-px500.jpg op med en licensskabelon uden ledsagende tekst. Kan du ikke også godt lige være så sød at tilføje samme tekst dertil, så der ikke bliver nogen misforståelser? På forhånd tak mvh Bilindustrien (Christian Giersing) [ disk + bidrag + e-mail ] 20. aug 2009, 19:39 (CEST)

Sorry, virkelig! Gjort! (skrev JIDE (diskussion • bidrag) 20. aug 2009, 19:52. Husk at signere dine indlæg.)

Mange tak skal du have. Husk i øvrigt også at underskrive dine indlæg ved at skrive ~~~~ efter slutningen af den sidste sætning. Læs mere på Wikipedia:Signér indlæg på diskussionssider.
Samt
Tools nicu buculei 01.svgEt lille tip fra en anden wikipedianer.
Når du laver større eller mindre ændringer i artikler, samt når du laver nye artikler, så husk venligst at udfylde feltet "Opsummér redigering" placeret under den store redigeringsboks. Dette er med til at informere andre wikipedianere om, hvad du har rettet på den aktuelle side. Du sparer således andres tid, hvis du lige noterer, at du f.eks. blot har rettet en stavefejl. Omvendt kan det også tiltrække ekstra opmærksomhed, hvis du noterer, at du har lavet en større omskrivning eller tilføjelse til en artikel, så dine tilføjelser kan blive læst igennem. Hvis du har svært ved at huske at beskrive dine ændringer, kan du tilrette dine indstillinger, således at du får besked, hvis ikke du har beskrevet en ændring. Med venlig hilsen Bilindustrien (Christian Giersing) [ disk + bidrag + e-mail ] 20. aug 2009, 20:10 (CEST)

god aften mvh Bilindustrien (Christian Giersing) [ disk + bidrag + e-mail ] 20. aug 2009, 20:10 (CEST) Hold da op I er skarpe! Der kommer flere billeder op! Husker licens; Og angive ændring af tekst. -jeg regner din henvendelse for en suveræn hjælp...

bh JIDE 20 aug 2009 20:36

Fil:IMG 2195-1.jpg[redigér wikikode]

Du har lagt ovenstående fil op på Wikipedia. Der er ikke valgt nogen licensskabelon, og dermed vil filen blive slettet efter minimum syv dage, hvis du ikke angiver en gyldig, og korrekt licens. Klik her for at få hjælp til valg af licens.

Med venlig hilsen Bilindustrien (Christian Giersing) [ disk + bidrag + e-mail ] 21. aug 2009, 18:41 (CEST)

Daa - igen-igen[redigér wikikode]

Igen fjerner du uden varsel relevante oplysninger fra artiklen - i dette tilfælde at kilder til påstanden om, at slægten stadig lever, mangler. Sjovt nok tilføjer du aldrig kilder, men at du selv hedder Daae er for mig at se ikke nok. Der er masser af tilfælde, hvor en borgerlig og en adelig slægt deler navn, eller hvor navneligheden er tilfældig. Derfor mangler du stadig at bevise din påstand ved eksterne kilder. Salmonsens, Dansk Biografisk Leksikon og Stamtræ på www.roskildehistorie.dk regner slægten for uddød.--KLN 12. sep 2009, 17:32 (CEST)

Har læst dit indlæg og vender tilbage. Jeg har gæster pt.

Sjovt nok hedder jeg Daae eller Daa, og jeg kan selv vælge hvad for et af de to navne jeg vil bruge!

Fordi kilder omhyggeligt bevidstløst citere andre kilder, behøver det jo ikke nødvendigvis at være sandheden. Blodlinjen Daa eller Daae, er ikke uddød.

Jeg lægger kilder, kirkebøger mm. op her under diskussion. Om hvorvidt du KLN, kan tyde det, bliver dit problem. Retten til et navn og et Våben, er ikke afhængig af om man er adelig, eller pt borgerlig. Blodlinjen afgør det. mvh. JIDE 12 september 2009

Jeg orienterer blot om en norm på Wikipedia. I Wikipedias norm om Kildeangivelser fremgår det bl.a., at kilderne ikke må være original forskning og skal kunne verificeres. Der står: "Det betyder, at tekst og materiale uden kilde, som der rejses indvendinger imod, kan fjernes af andre bidragydere." At du hedder Daae eller driver privat slægtsforskning er ikke tilstrækkeligt - der er f.eks. danskere, der hedder Leth og Trolle, men de har ikke nødvendigvis relation til adelsslægterne Leth eller Trolle. Kirkebøger og gerne publicerede tredjeparts kilder vil kunne bekræfte sagen.--KLN 12. sep 2009, 21:45 (CEST)


En publiceret tredjepart kilde kunne være http://wium.net/phpgedview

Efterkommerudskrift for Gregers Valdemarsen Daae Generation 1

1. Gregers Valdemarsen Daae Barn af Gregers Valdemarsen Daae og Sidsel Lauritsdatter: 2. i Gregers Gregersen Daae B:1711 Præstegården, Fur Sogn, Harre Herred, Viborg D: september 1765 Viborg købstad, Nørlyng, Viborg

Generation 2

2. Gregers Gregersen Daae blev født den 1711 i Præstegården, Fur Sogn, Harre Herred, Viborg og døde den september 1765 i Viborg købstad, Nørlyng, Viborg. Han blev gift med Maren Lauritsdatter Skive Datter af Laurits Christensen Skive og Anne Abrahamsdatter den 30 januar 1761 i Sortebrødre Sogn, Viborg. Hun blev født den 1740 i Viborg købstad, Nørlyng, Viborg og døde den 15 februar 1811 i Sortebrødre Sogn, Viborg. Barn af Gregers Gregersen Daae og Maren Lauritsdatter Skive: 3. i Gregers Gregersen Daae B:1763 Sønder Sogn, Viborg D: 28 december 1821 Viborg købstad, Nørlyng, Viborg

Generation 3

3. Gregers Gregersen Daae blev født den 1763 i Sønder Sogn, Viborg og døde den 28 december 1821 i Viborg købstad, Nørlyng, Viborg. Han blev gift med Marie Nielsdatter Hvass Datter af Niels Rasmussen Hvass og Anne Cathrine Holst den 15 april 1790 i Gråbrødre Kirke, Viborg. Hun døde den 11 juli 1807 i Viborg købstad, Nørlyng, Viborg. Han blev gift med Christiane Sophie Thorning den 23 juli 1809 i Viborg Domkirke, Viborg Købstad, Nørlyng, Viborg. Hun blev født den 15 januar 1769 i Hygum S, Vandfuld H, Ringkøbing og døde den 19 december 1858 i Viborg Købstad, Nørlyng, Viborg. Barn af Gregers Gregersen Daae og Marie Nielsdatter Hvass: 4. i Maren Gregersdatter Daa B:24 maj 1797 Domkirke Sogn, Viborg D: 30 januar 1862 Sortebrødre Sogn, Viborg Barn af Gregers Gregersen Daae og Christiane Sophie Thorning: i Anne Marie Daae B:8 august 1810 Gråbrødre S, Viborg Købstad, Nørlyng, Viborg D: 15 juni 1899 Viborg Købstad, Nørlyng, Viborg Generation 4

4. Maren Gregersdatter Daa blev født den 24 maj 1797 i Domkirke Sogn, Viborg og døde den 30 januar 1862 i Sortebrødre Sogn, Viborg. Barn af Frederik Andersen og Maren Gregersdatter Daa: 5. i Petrine Marie Sofie Andersen B:5 juli 1827 Viborg Søndre Sogn D: 28 november 1898 Frederiksberg

            Generation 5

5. Petrine Marie Sofie Andersen blev født den 5 juli 1827 i Viborg Søndre Sogn og døde den 28 november 1898 i Frederiksberg. blev gift med Sofus Georg Frederik Jenssen-Tusch Søn af Georg Frederik Jenssen-Tusch og Juliane Cathrine Sofie Kaufmann den 27 maj 1853 i Viborg Søndre Sogn. Han blev født den 18 august 1824 i Fødselsstiftelsen i København og døde den 29 juli 1888 i Skovriderboligen, Feldborggaard, Haderup. Barn af Sofus Georg Frederik Jenssen-Tusch og Petrine Marie Sofie Andersen: 6. i Emma Margrethe Jenssen-Tusch B:1857 Stursbøllund, Oksenvad D: 21 november 1890 Egelund. Død i barselsseng.

Genereret af PhpGedView 4.1.5 7 august 2008

Statens Arkivers Arkivalieronline er pt. Down. Hvorfor Kirkebøgerne må vente. Men mærk dig venligst i hvor mange generationer slægten navngiver deres sønner, efter Ryttergeneralen Gregers Daa. Din orientering om kilde-normen er fair nok. Meget af det man finder på Nettet i dag, er behæftet med rigtig mange fejl. Det skyldes sjusk og uvidenhed, og sikkert sjældent uvederheftighed. Men jeg er også personligt ret træt af at læse min slægt er uddød, blot fordi kilder hele tiden citere hinanden uden at verificere. Når du kære KLN Har fået din satisfaction, så giver du mig min, i form af du retter kilden. - Ellers må vi mødes på Kjøbenhavn fælled en tåget morgen kl. 5:00. -Du skal nok vælge Sabel, hvis du skal have en mikroskopisk chance for at komme tilbage på Wikipedea og påstå min slægt er uddød.

Således venligst

Jim Michael Daae, 13 september 2009

Nu har jeg skrevet kilderne ind i artiklen - tak for oplysningerne. Jeg kan forstå din utilfredshed. Det er et godt eksempel på, at artikler baseret på Salmonsen etc. nogle gange mangler opdatering.--KLN 13. sep 2009, 21:35 (CEST)


Først. selv Tak!

God og stærk dialog. God samskrivning.

Der er ganske vist lige den detalje med begrebet "uægte søn". Det udtryk er hammer værdiladet, og kernen i "problemet" for min slægt.(I skal ikke tro I er nogen) Mit gæt er, det er du allerede bevidst om. En omformulering er nødvendig fordi det ikke er sprogbrug i det 22 århundrede hvor alle børn er lige gode, også for Loven. En moderne, åben, og fri Encyklopædis fornemste opgave er, at dokumentere uhildet med sprogligt afsæt i vor tids normer. Vi skriver heller ikke at, 35 % af landets børn pt. er uægte… Jeg retter det til, at Gregers G. Daae er født uden for ægteskab.

Bedste hilsner Jim Michael Daae, 14 september 2009.

ps. (Den Norske krølle er også min. Jeg tror vi er rigtig tæt på sandheden med Daae der... I udtalen kobler de et e på, fordi Nordmænd ofte synger på den sidste stavelse.

Daa[redigér wikikode]

Hejsa! Det er et faktum at du er meget meget tæt på slægten Daa og Gregers Daa. Udfra de redigeringer du foretager i de 2 artikler, vil jeg sige at du ikke skriver neutralt nok og er alt for tæt på. Derfor bedes du afholde dig fra at redigere i nævnte artikler, før der er opnået konsensus på de pågældende diskussionssider. - hvis dette ikke overholdes, kan en "låsning" af artiklerne komme på tale. MVH. --Pusleogpixi 25. sep 2009, 20:52 (CEST)

Stock post message.svgWikipedia er ikke...

På Wikipedia er vi meget glade for nye bidrag, men vi har nogle grundregler, og da ikke alle dine bidrag ser ud til at være i overensstemmelse med disse, vil vi gerne minde om at Wikipedia ikke er:

 • ... et sted hvor du skal reklamere for dig selv, dine venner, din hjemmeside, arbejdsplads eller forening eller bare butikker og hjemmesider, du godt kan lide
 • ... en ordbog – brug i stedet Wiktionary
 • ... en talerstol
 • ... en kampplads eller diskussionsforum
 • ... et sted hvor du kan uploade billeder, blot for at dele dem med dine venner
 • ... et CV-indeks
 • ... en netavis eller blog
 • ... et chatroom
 • ... en kogebog – brug i stedet Wikikogebogen

Du kan læse mere om hvad Wikipedia ikke er, og samtidigt er det vigtigt at du skriver ud fra et neutralt synspunkt.

Ved at overholde disse regler får vi alle mest ud af det i længden. Du er selvfølgelig velkommen til at spørge i begynderforummet, såfremt du har yderligere spørgsmål.

Med venlig hilsen --Pusleogpixi 25. sep 2009, 20:52 (CEST)

Om nonsensartikler[redigér wikikode]

Hej JIDE

Næste gang du falder over en nonsens-artikel, kan du påsætte {{nonsens}} eller {{hurtigslet}}. Så ved administratorerne at artiklen skal slettes. Mvh. Knud Winckelmann 29. sep 2009, 10:19 (CEST) Ok.[[Speciel:Bidrag/62.198.169.123|JIDE 29. sep 2009, 16:06 (CEST)

Hej MGA73, eller Pusleogpixi,

Kan I ikke lige se på, om de formuleringer jeg forslår, er, objektive, uhildet, oplysende, fair, afbalancerede, og sætter en sproglig grundtone, der stemmer mere overens med de hundredvis af efterkommere og kilder der er blevet gravet frem.

Pt.>Daa eller Daae er en uddød dansk uradelsslægt, der stammede fra Sønderjylland. To borgerlige slægter med navnet findes endnu i Danmark og Norge<.

Forslag: Daa eller Daae, er en Dansk uradelslægt stammende fra Sønderjylland. Med Generalmajor Gregers Daas død 20 dec 1712. Ophørte adelskabet. En borgerlig slægt med navnet, og som er efterkommere efter Gregers Daa, findes endnu i Danmark, Norge, (Sverige) og (USA)

Pt.>Gregers Daa var adelsslægtens sidste mand<. forslag: Gregers Daa var sidste mand med adelskab i Daa slægten.

KLN har helt ret i at adelskabet skal beskrives som en overstået virkelighed. Mener selv det står rimeligt skarpt her også. Med venlig hilsen JIDE 29. sep 2009, 20:04 (CEST)