Brugerdiskussion:Rasmusbyg/arkiv2

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
ArkivDette er en side med arkiverede diskussioner fra Brugerdiskussion:Rasmusbyg.
Ønsker du at genoptage en arkiveret diskussion, skal du flytte den tilbage til diskussionssiden.

Danish Defence League[rediger kildetekst]

Hvorfor sletter du både min tråd om DDL og mine spørgsmål???

-1nsp1red 1nsp1red 7. okt 2011, 11:34 (CEST) Har ikke slettet dit spørgsmål det ligger i bunden af min diskussion! --Rasmusbyg 7. okt 2011, 11:36 (CEST)

-Modtaget, tak! 1nsp1red 7. okt 2011, 11:43 (CEST)

Arkiv 1 Hvad gør dig til overdommer over artikler til Wikipedia?

Preben Bonde

Danmarks Nationale Front[rediger kildetekst]

Hvorfor sletter du min tråd ? Kunne du i det mindste ikke omskrive den ? For om vi vil det eller ej kommer der nok til at blive skrevet mere om denne bevægelse i fremtiden. --DanskeFrey 30. okt 2008, 22:15 (CET)

Tak for oplysningen[rediger kildetekst]

Jamen tak for det velmente råd. Der er tilsynelandende flere ting jeg har misforstået. Jeg troede at tips skulle opfattes som velmente råd, og ikke som direkte provokationer. Det ved jeg nu at de skal. Nu er det ikke mig der har forfattet ordlyden til de tips man kan sætte ind, og jeg skal derfor ikke kloge mig på om de skal opfattes som "SKAL" eller "BURDE" efterfølges. Jeg kan blot konstatere at der i flere diskutioner er blevet truet med regulær blokering af brugere der ikke har efterkommet tippet om fx brug af forhåndsvisning, og jeg antog derfor at tips som udgangspunkt skulle efterfølges. Jeg vil i fremtiden læse evt. tips på min brugerdiskussion, og ikke tillægge disse en større betydning eftersom det overhovedet ikke forventes at jeg SKAL efterleve disse, men blot burde hvis jeg lige husker det.

Jeg undskylder naturligvis at jeg har misforstået meningen med velkomst-skabelonen, og fejlagtigt indsat denne til brugere der endnu ikke har bidraget til Wikipedia. Det er naturligvis et råd jeg fremover vil huske på, om minde andre brugere på, der fejlagtigt har fået denne opfattelse. Jeg kan se at fx brugeren Harne og en del andre har en hel del at undskylde for. Men igen tak for tippet. Man lærer noget nyt hver dag :) Mvh. --Poker-DM 27. okt 2008, 15:38 (CET)

Her kommer lige et forsøg på at udrede eventuelle misforståelser:
Huskeskabelonerne er lavet for at huske folk på de ting, de ofte glemmer. Rådene er velmente, men er noget der skal følges, og sker det ikke, kan der i grove tilfælde blive tale om blokeringer. Problemet med testskabelonerne er, at det ikke er altid, at der er nogen idé i at give dem, hvis det fx er lang tid siden en redigering er lavet, eller der er tale om et bidrag, som på ingen måder kan opfattes velment og det ligner en gammel kending, som har fået skabelonen før. Tip-skabelonerne gives oftest til brugere, der ikke har så meget erfaring, for at de kan lære, hvordan man gør det nemmest for alle. Men jeg synes dog at din reaktion, Rasmusbyg, var lige i overkanten, da Poker-DM sikkert mente det venligt... Og til Poker-DM: overvej lige om det er noget den pågældende bruger ofte glemmer eller det bare var en enkelt gang. --CarinaT 27. okt 2008, 16:51 (CET)

Danmarks historie (1814-1848)[rediger kildetekst]

Hej Rasmusbyg Lige nu er Danmarks historie (1814-1848) kandidat til GA. Hvis du har tid må du meget gerne læse den og afgive din stemme. Dermed kan vi få endnu en artikel færdig. Du kan følge med i udviklingen med projektet på Wikipedia:AA-TaskForce/Danmarks historie hvor du også kan se hvem der arbejder på hvad. --Broadbot 29. okt 2008, 01:53 (CET)

Du har fjernet min sammenskrivning af de to artikler om Kina som jeg ellers har fået lov til af Broadbeer. Vil du venligst rette tilbage! Kinamand 29. okt 2008, 12:51 (CET)

Nu handler det ikke om at få lov af 1 person. Sådan noget skal diskuteres. --Rasmusbyg 29. okt 2008, 12:52 (CET)
Ok men så forklar i det mindste på artiklens diskussionsside hvorfor du mener at sammenskrivningen er forkert. Kinamand 29. okt 2008, 12:55 (CET)

Vedr. "Det gængse navn gælder"[rediger kildetekst]

Du har (her) flyttet Pharmakon - Danish College of Pharmacy Practice tilbage til Pharmakon med begrundelsen "det gængse navn gælder". Jeg flytter artiklen tilbage til Pharmakon - Danish College of Pharmacy Practice, idet vi på Wikipedia bruger uddannelsesinstitutionernes officielle og fulde navne, som f.eks. Professionshøjskolen København - University College Copenhagen, Professionshøjskolen Metropol - Metropolitan University College, Det Biovidenskabelige Fakultet for Fødevarer, Veterinærmedicin og Naturressourcer (Københavns Universitet) m.fl. Jævnfør i øvrigt dette diskussionsindlæg. --WikibrugerDu kan skrive til mig her... 29. okt 2008, 17:21 (CET)

LOL!! --Peter Andersen 30. okt 2008, 22:38 (CET)

Ja det er god underholdning. Men omvendt er det jo også interessant, at en administrator kan ophæve en blokering af sig selv. Dvs. hvis en administrator engang går amok og bliver blokeret, så har det ingen virkning. --MGA73 31. okt 2008, 09:30 (CET)
Og det bliver ved! Hvad sker der, Rasmusbyg? :) --Lhademmor 31. okt 2008, 13:45 (CET)
Ved sgu ikke hvad der sker... Er nok lidt for hurtig på knapperne nogen gange hehe :P --Rasmusbyg 31. okt 2008, 16:27 (CET)

Du har nu to gange slettet et billede jeg lige har lagt op fra den engelske version af siden om Tidsmaskinen. Første gang troede jeg at det var mig der havde lavet en fejl, men nu kan jeg se at det er bevist sabotage. Hvad er meningen, hvis det allerede er på wikipedia, må det være frit tilgængeligt=

Nej. Engelsk Wikipedia bruger andre regler om brug af billeder (se Fair use). --Rasmusbyg 11. nov 2008, 16:46 (CET)
Den polske Barnstar
Jeg synes lige du skal ha' den her for dit ihærdige arbejde med artikler relateret til Polen :-) Godt arbejde! Brandsen 21. nov 2008, 18:01 (CET)


Kan ikke finde diskussionen.[rediger kildetekst]

Hej Rasmusbyg. Du har lige skrevet Lovende Artikel vedtaget om Amerikanske borgerkrig men jeg kan ikke finde ud af hvor diskussionen om at "Amerikanske borgerkrig" er blevet vedtaget til at være en "Lovende Artikel" er henne. Der burde være et link fra "Diskussion:Amerikanske borgerkrig" til LA-diskussionen. "Wikipedia:Lovende artikler" er kun en generel side. --Med venlig hilsen Necessary Evil 26. nov 2008, 09:29 (CET)

Undskyld jeg lige blander mig, men der behøves ikke være nogen diskussion før LA-udnævnelse, jf Wikipedia:Udvælgelsesprocedure for lovende artikler. Det er nok at der er en der nominerer og en der udnævner (som ikke har ydet væsentlige bidrag). Hvis du mener Amerikanske borgerkrig uretmæssigt er blevet udnævnt til LA kan du oprette en afstemning om dette på artiklens diskussionsside. --Santac 26. nov 2008, 12:43 (CET)
Der kan man bare se, det var ordet "vedtaget" der fik mig til at tro at der havde været en debat. Jeg har bare dårlige erfaringer fra den engelske Wiki hvor artikler, man lige har opdaget, bliver slettet efter vedtagelser på diverse debatfora. De samme otte wikibumser blev rørende enige om at slette hele kategorier af artikler efter afstemninger på svært tilgængelige wikipolicy-diskussioner - uden at informere de slettede siders bidragsydere. --Med venlig hilsen Necessary Evil 26. nov 2008, 13:30 (CET)

Hej Rasmusbyg

Wikipedia:AA-TaskForce/Danmarks historie mangler nu kun 5 LA-artikler for at kunne blive anbefalet emne. Da du står som aktiv på Danmarks historie (1945-1990) og Danmarks historie (1990-) vil jeg bare opfordre dig til at udvide og forbedre disse artikler til LA-niveau. --Broadbeer, Thomas 7. dec 2008, 14:43 (CET)

Jeg er i fuld gang. Men det går ikke mega hurtigt med det. Men det kommer. --Rasmusbyg 8. dec 2008, 03:25 (CET)

Det Radikale Venstre[rediger kildetekst]

Hej Rasmus, partiets navn ifølge vedtægterne er nu stadig Det Radikale Venstre. Jeg ved godt, at partiet for tiden markedsfører sig som Radikale Venstre, men partiet har ikke skiftet navn til det. Derfor er det altså mest korrekt at opslaget hedder Det Radikale Venstre. I øvrigt er det præcis af samme grund, at vores artikel om S hedder Socialdemokratiet og ikke Socialdemokraterne.--Brandsen 11. dec 2008, 05:43 (CET)

All offiecielle steder står RV som Radikale Venstre. Sociealdemokraterne er også det korrekte navn jf. folketingets hjemmeside. --Rasmusbyg 11. dec 2008, 05:48 (CET)
For en god ordens skyld skal jeg lige rette det til Socialdemokraterne :-) --Lhademmor 11. dec 2008, 06:39 (CET)
Ja okayså var det måske ikke så korrekt alligevel :P --Rasmusbyg 11. dec 2008, 06:43 (CET)

Hej Rasmus. I artiklen Łódź står at byen er landets befolkningsmæssigt tredjestørste, men i Polen står der at den er nummer to. Siden du er Polen-mester her, ved du så hvad der er rigtigt? Det er i øvrigt et rigtig godt arbejde du laver med LA - jeg ville give dig en Lhadestjerne, men du har allerede fået en af CarinaT for det :P --Lhademmor 13. dec 2008, 23:08 (CET)

Łódź by er den tredjestørste by i Polen efter befolkningstal. Nogle tager Storbyområdet Łódź som by og så er den den 2. største. --Rasmusbyg 13. dec 2008, 23:15 (CET)
Altså to byer i en? :O --Lhademmor 13. dec 2008, 23:37 (CET)

Nyheder og deres betydning[rediger kildetekst]

Hej Rasmus.

Jeg kan se, at du har sat en nyhed på om VM i floorball på forsiden. Ud over at det er nyt, kan jeg ikke rigtig se begrundelsen for det, for hvor bred interesse har det faktisk? Det er min opfattelse, at vi skal sætte nyheder på forsiden, der vil være relevante at medtage i en normal dansk radio/tv-avis, og som sportsinteresseret vil jeg mene, at man skal have et endog meget langt program til rådighed af den art, før vinderen af VM i floorball vil blive nævnt.

Vi har jo også en sportsportal med en selvstændig nyhedsoversigt. Det vil nok være mere på sin plads at sætte denne nyhed på her. Eller har du en speciel grund?

Mvh. Arne (Amjaabc) 15. dec 2008, 13:41 (CET)

Næ ikke udover at det er første gang nogensinde Sverige ikke vinder et VM i floorball. --Rasmusbyg 15. dec 2008, 18:12 (CET)
Men det fremgår jo ikke engang af forsidenotitsen. Hvad siger du til, at vi flytter den til sportsnyhederne? --Arne (Amjaabc) 15. dec 2008, 20:12 (CET)
Ingen problem. --Rasmusbyg 16. dec 2008, 09:19 (CET)

Fortsættelseskrigen som GA[rediger kildetekst]

Hej Rasmusbyg. Det må da være en fejl at fortsættelseskrigen er blevet GA? Så vidt jeg kan se er der 5 stemmer for og en imod. --Santac 27. dec 2008, 09:50 (CET)

Hej Santac. Jeg studsede også lidt, men jeg kan ikke se, at den seneste tids diskussion om afstemningsreglerne har rokket ved, at når der er 6, der har stemt (og underforstået at der er flertal), så kan forslaget vedtages. Det er i hvert fald sådan, at jeg har forstået det. Og i så fald er Rasmus' handling vel ok. I øvrigt har jeg taget afstemninger op (igen-igen) på Wikipedia-diskussion:Kandidater til gode artikler. --Arne (Amjaabc) 27. dec 2008, 10:18 (CET)
Ja, det var en tanketorsk. Jeg havde lige glemt at det ikke er seks, der skal stemme for. --Santac 27. dec 2008, 10:31 (CET)
Fortsættelseskrigen optræder både i oversigten over lovende artikler og i oversigten over gode artikler. Det må da være en fejl, ikk? --Nis Hoff 30. dec 2008, 21:47 (CET)
Det var en smutter. Ordnet. --Lhademmor 30. dec 2008, 22:09 (CET)
Diskussionen slutter her på min brugerside. I må tage diskussionen op et andet sted. --Rasmusbyg 31. dec 2008, 00:07 (CET)

Det går lidt stærkt en gang imellem ...[rediger kildetekst]

Hej Rasmus. Du har sat Den fransk-preussiske krig ind som lovende artikel, men det gik lige hurtigt nok: Dels var din kommentarsyntaks ikke korrekt, dels glemte du lige at opdatere antallet af artikler. Måske går tingene lige stærkt nok en gang imellem ;-) --Arne (Amjaabc) 4. jan 2009, 16:59 (CET)

Tak fordi du gjorde mig opmærksom på det. Grunden var at jeg faktisk havde gjort det rigtigt første gang, men havde lige glemt at gemme det. Så ja du har nok ret det gik lidt for hurtigt denne ene gang :) --Rasmusbyg 5. jan 2009, 03:38 (CET)
Hej Rasmusbyg, mange tak for at vedtage min nominering af FC Vestsjælland-artiklen. Kan du også huske at indsætte skabelonen {{lovende}} allernederst i artiklen (jf. afsnittet "Vurderingsprocedure")? Du glemte det også i forbindelse med nomineringsvedtagelsen af Michael Madsen-artiklen :o) --Froztbyte 16. jan 2009, 22:52 (CET)

Hej Rasmusbyg

Jeg har lagt en meddellelse på Wikipedia-diskussion:AA-TaskForce/Danmarks_historie#Aktivitet (eller mangel på samme). --Broadbeer, Thomas 8. jan 2009, 03:15 (CET)


Sletning af bidraget TipsomTips.com[rediger kildetekst]

Hej Rasmusbyg,

Ser du har slettet bidraget om TipsomTips.com med begrundelse om at det er reklame. Det kan jeg til en vis grad godt følge dig i, på trods af at bidraget var skrevet på en objektiv måde. Men forstår ikke hvorfor et medie, som trods alt har eksisteret i lige så mange år som f.eks Wikipedia selv, ikke må omtales. Hvis der skal drages en sammenligning med indhold der allerede er bidraget med, kan der f.eks nævnes firmaet Tipsbladet hvor teksten hovedsagligt er forfattet af firmaets informationschef.

--Nappedyret 12. jan 2009, 08:47 (CET)

Hej Nappedyret. Jeg har ikke set den slettede artikel men din analogi til tipsbladet er ikke god. Dels har flere bidraget til artiklen om tipsbladet og bladet har eksisteret siden 1948 og er derfor langt mere relevant at have en artikel om end websiden TipsomTips.com, der i sagen natur må været meget yngre. Hvor mange år wikipedia er eksisteret er ikke relevant i forhold til hvilke emner der bør laves artikler om. Kinamand 12. jan 2009, 12:21 (CET)
Hej Kinamand,For at flere kan komme med et bidrag, kræver det som regel at artiklen eksistere i længere tid end et par timer. Netop længden på eksistensen, som du henviser til i sammenligning med Wikipedia, er jo netop det som du giver som begrundelse for, at en artikel på Tipsbladet er mere relevant end en artikel om TipsomTips.com. Så hvis det er perioden der afgører om ting er relevante eller ej, så må vi jo også se på f.eks hvor lang tid der har eksisteret papirmedier og hvor lang tid der har eksisteret internetmedier. I den sammenligning var TipsomTips.com et af de første medier på internettet, hvor Tipsbladet først kom til mange tusind år efter de første papirmedier :-).--Nappedyret 12. jan 2009, 15:10 (CET)
Sludder. Når et blad har eksisteret siden 1948 og udkommet i et større oplag så er det selvfølgelig relevant at have en artikel om. En internetside der har eksisteret i 5-10 år er sværere at sige om den er vigtig. Det kræver jo ikke det store at lave en internetside så det at den eksistere er ikke interessant i sig selv. Den skal have en vis vigtighed indenfor sit område for at være relevant at have en artikel om. Jeg kender ikke det store til området og kan derfor ikke sig noget om internetsiden men jeg kan da se at din analogi til tipsbladet ikke holder vand. Kinamand 12. jan 2009, 18:29 (CET)
Jeg kan ikke huske at have slettet nogen artikel --Rasmusbyg 12. jan 2009, 15:37 (CET)
Det er nok den begyndende senilitet ;-) --Palnatoke 12. jan 2009, 18:35 (CET)

Hvorfor sletter du Frans Kannik[rediger kildetekst]

Det kunne jeg godt tænke mig at vide

Peter

Fordi du har samme brugernavn som artiklen! Hvis du ikke er Frank Kannik, vil jeg gerne vide hvor du har retten til at lægge billeder han har malet op? mvh --Rasmusbyg 22. jan 2009, 16:13 (CET)
Jeg har gendannet artiklen for det er ikke brugeren selv, der har oprettet artiklen. Så vidt jeg kan se, så er brugerens rettelser fjernet. Mht. billederne, så har jeg "fat" i dem i anden anledning. --MGA73 23. jan 2009, 11:29 (CET)

Fup i Ærø artikel[rediger kildetekst]

Du ændrede noget(?) i artiklen om Ærø og begrundede det med "fup". Hvor i bestod fuppen? :) Al Bundy 22. jan 2009, 16:33 (CET)

Fup var måske så meget sagt :P Men det er måske lidt for reklameagtigt at kalde "Den Grønne Gren" for en turistattraktion.

Ha ha! Jeg syntes bare at ordet fup på en eller anden måde klingede fantastisk sammen med en ukorrekt artikel om Ærø.. -Det er derfor vi elsker wikipedia! Al Bundy 22. jan 2009, 16:53 (CET)

Ukorrekt artikel om ærø????? --Rasmusbyg 22. jan 2009, 16:54 (CET)

Så delvis ukorrekt da?! Hvis noget bliver kasseret som fup, så er det vel ikke fordi det er direkte sandfærdigt? Al Bundy 22. jan 2009, 17:02 (CET)

Hej!

Det er nok lige i overkanten med en måneds blokering til Bruger:Hans1995 - det er kun fire stykker hærværk. Jeg har derfor skruet blokeringen ned til de to timer, vi plejer at begynde med. --Palnatoke 26. jan 2009, 09:01 (CET)

Jeg "plejer" at begynde med 1 dag. Det er op til den enkelte administrator at vurdere hvor længe en bruger eller Ip skal blokeres. --Rasmusbyg 26. jan 2009, 09:35 (CET)
Desuden jf. Wikipedia:Vejledning for administratorer giver den oprførsel brugeren udviser ret til 1 måneds blokering! --Rasmusbyg 26. jan 2009, 09:41 (CET)
Har du overvejet om din fortolkning af hærværkets alvorlighed kunne hænge sammen med at det gik ud over din brugerside? --Palnatoke 26. jan 2009, 09:46 (CET)
Nu synes jeg måske man bør skelne mellem 'almindeligt' hærværk og personlig chikane, som hærværket mod Rasmusbygs brugerside vel retteligt var. Jeg forstår ikke en bjælde af, hvordan en registreret bruger kan slippe med 2 timer. Det minimale må da være en uge, og jeg synes det er yderst beklageligt, at du, Palnatoke, ikke mener at det har betydning, at Hans1995 direkte angriber Rasmusbygge.--Brandsen 26. jan 2009, 09:56 (CET)
Naturligvis har det betydning - ligesom det har betydning at Rasmusbyg som "den forurettede part" bør holde sig fra "strafudmålingen". Og i øvrigt er jeg af den opfattelse, at vi skal blokere i det omfang, der er nødvendigt, og ikke mere end det. --Palnatoke 26. jan 2009, 10:14 (CET)
Jeg er helt enig med Palnatoke. Der er mange, der skriver pik o.l. uden at mene noget særligt med det, så hvis det er det blokeringen er givet for, var den for lang. Hvis den er givet for personangreb burde det ikke have været Rasmusbyg, der afgav den. Men under alle omstændigheder, så synes jeg faktisk ikke man skal lægge noget særligt i det: havde det været mig, der var blevet angrebet, havde jeg nok bare tænkt "nå fjols", men det er da ikke noget seriøst angreb. --CarinaT 26. jan 2009, 12:34 (CET)
Han blev blokeret for gentagent hærværk. jeg er enig i at en måned er for lang tid, men synes dog 2 timer er for lidt. Vi taler om en bruger, hvis eneste formål er at lave hærværk! --Rasmusbyg 26. jan 2009, 18:12 (CET)
Det ved vi strengt taget ikke. --Palnatoke 26. jan 2009, 18:39 (CET)
Det er en rimelig konklusion; ud fra de fire redigeringer, han så vidt jeg kan se, har foretaget, er det svært at regne med gode hensigter. - Nico 26. jan 2009, 18:51 (CET)
Det er muligvis svært, men så må vi jo bare prøve så meget hårdere. --Palnatoke 26. jan 2009, 22:15 (CET)
Hvis vi blokerer for lidt får vi allerhøjest lidt ekstra arbejde. Hvis vi blokerer for meget mister vi måske en bidragsyder, der bare fik en skæv start. --MGA73 26. jan 2009, 22:21 (CET)

Sletning af billede uden licens[rediger kildetekst]

Hej Rasmusbyg. Du har slettet Billede:BaphSmBK.jpeg med manglende licens som begrundelse. Ifølge skabelonen har brugeren 7 dage til at vælge en licens, så du var været lidt hurtigt ude, da skabelonen med manglende licens først kom på den 7. --MGA73 9. feb 2009, 14:18 (CET)

For hurtig sletning[rediger kildetekst]

Hej Rasmusbyg. Lad venligst være med at slette artikler mens diskussionen stadig er i gang. --Metalindustrien A/S (tidligere Lhademmor) 10. feb 2009, 10:53 (CET)

øh? Undskyld hvis jeg har talt ned til dig - det var sådan set ikke meningen, og jeg kan da heller ikke se hvordan jeg har gjort det... (men then again, jeg er over 2 meter høj så det der med at tale ned til folk kommer jo lidt naturligt :-) ) --Metalindustrien A/S (tidligere Lhademmor) 10. feb 2009, 11:14 (CET)
Nej det er desværre det med skriftlig kommunikation... det er svært at se hvilket humør du var i da du skrev det. Derfor skal man være varsom, når man skriver til andre. Du kommer nemlig tit til at lyde grov, selvom du nok slet ikke er det. (jeg har lidt det samme problem) --Rasmusbyg 10. feb 2009, 11:20 (CET)

Islands Brygge som FA[rediger kildetekst]

Hej Rasmusbyg
Du har tidligere stemt for Islands Brygge som GA. Artiklen er nu kandidat til FA, hvor jeg vil blive glad hvis du vil deltage i afstemningen.
Siden GA-udnævnelsen er artiklen blevet grundigt evalueret og udvidet fra 30 til 50 Mb. Udvidelsen har bl.a. givet et afsnit om demografi og en fordobling af afsnittet "Underholdning og medier", samt en generel opstramning og uddybning, illustreret ved forskellen fra GA-udnævnelsen til nu. --Santac 24. feb 2009, 09:04 (CET)

I live in Taiwan are Vietnamese, do not understand Danish, you can Translations "Nguyễn Văn Hùng," the content?--阮永清 27. mar 2009, 19:02 (CET)

Kære Rasmus.

Hvorfor tilbagerullede du min ændring [1]?

Bruger:Brion VIBBER skal jo ikke stå på listen over administratorer, hvis han ikke er det, og jf. sidens historik er han heller ikke udvikler længere.

Kan du give mig en forklaring? mvh Christian Giersing (diskussion • bidrag • e-mail) 15. maj 2009, 18:09 (CEST)[svar]

Du har helt ret. Undskylder mange gange, har ført din ændring tilbage. --Rasmusbyg 15. maj 2009, 18:16 (CEST)[svar]

Vær så venlig at kigge på mine sidste ændringer[rediger kildetekst]

Hilsen!

Jeg ændret den islandske artikel en smule og jeg håber vi kan blive enige om, at den er OK nu. Jeg slettede selv det subjektive skøn om opfattelse af udtale. Jeg tror den er rigtig nok, jeg har jo levet i Reykjavík det meste af mit liv, jeg blev dog opdraget med den "hårde" udtale og skønnet baseres på følgende: Man har forsøgt at imitere min udtale (det bemærker man som lærer, hvad jeg også har været), og det faktum, at næsten alle finder en hårdere udtale klarere, dvs. man har en stærkere kontrast mellem ellers enslydene ord. Og så er det også et faktum, uden at jeg dog kan citere noget somhelst, at den hårde udtale lyder bedre i islandske øren. Det er altsammen meget subjektivt og da jeg har sprog som hobby, ikke som hoveduddannelse, (men dog en klassisk udbildning gennem gymnasiet) kan jeg ikke anføre "kilder". Men hvad er en kilde? Når en sprogforsker begiver sig i feltet, så er de talende mennesker kilden. Dig det bedste 157.157.101.21 15. maj 2009, 18:22 (CEST)[svar]

Jeg synes artiklen er god, der mangler som sagt kilder, men disse må findes et sted. Dog skal den have en ordenlig korrekturlæsning. Der er mange grammatik-, stave-, og kommefejl (hvilket komma er brugt?). En fin artikel, og der kommer nok nogen og bygger videre på den en dag. mvh --Rasmusbyg 15. maj 2009, 18:30 (CEST)[svar]
Hilsen!
Jeg var trods alt registreret, så underskriften nu er min med anvendernavn. Enhver artikel behøver korrekturlæsning, og da jeg ikke er dansker, kan det ikke blive min opgave. Jeg ville dog være taknemmelig, hvis du kunne pege på mine fejl. Mit danske er, skal vi sige, lidt rustent. Jeg lover ikke at udvide artiklen med det samme. Problemet med sproget er, at man behøver mange søvnløse nætter (det er f. eks. et uregelmæssigt ord på dansk med en islandsk genpart - nat - nætter, vs. nótt-nætur) for at få det hele ind. Selv den engelske Wikipedia med dens mange gange flere medarbejdere har ikke klaret at få en ordendtlig islandskartikel i stand. Men som sagt. Jeg tror jeg vil kigge ind, af og til, og føje det til som jeg momenant tænker på. Men vi lever i slette tider og jeg har ikke megen tid til at beskæftige mig med Wikipedia. Livets ophold må nok komme først. Men hvis det interesser dig kan du hermed sende kommentarer og spørgsmål hvis du vil. Hvad er du forøvrigt af uddannelse. Jeg er civilingeniør, men har fortrudt det valg. Det skulle have været matematik eller sammenlignende sproglære. Bedste hilsener Io 15. maj 2009, 18:57 (CEST)[svar]

Jeg hader øer[rediger kildetekst]

Jeg håber indstændigt, at Island ikke hører til den kategori! :-) Hilsen Io 15. maj 2009, 19:19 (CEST)[svar]

Det skal forstås meget ironisk eftersom jeg selv bor på Ærø :P --Rasmusbyg 15. maj 2009, 20:26 (CEST)[svar]
Ikke så at forstå, at en sten faldt fra mit hjerte, ironien havde jeg skønnet, men det er ia alle fald godt at vide for sikkert. Men jeg har tilføjet en del af de kilder jeg har herhjemme til islandskartiklen. Jeg indrømmer at de fleste er meget vanskelige at opdrive og for det meste på islandsk eller tysk, dog en del på dansk eller engelsk. Men det er dog kilder som jeg, i hvert fald kan konsultere, og som findes i biblioteker verden over. Jeg kunne sågar føje et par stykker til. Er du enig med, at dette rækker som en kildefortegnelse (hvis du vil, skal jeg gennemgå hvad hver en bog faktisk er)? I hvet fald fjernede jeg "Kilder mangler". Dette er kilder, og i den sammenhæng betyder det ikke noget om en tilfældigt valgt Wikipedialæser forstår dem eller ej. Ghengis Khans Yassa er også kildemateriale, men hvor mange danske Wikipedialæsere kan mongolsk? Alt det bedste Io 15. maj 2009, 20:49 (CEST)[svar]

Husk beskrivelse af ændringer på følsomme artikler[rediger kildetekst]

Hej Rasmusbyg! Som du ved er der stor fokus på Wikipedia og visse artikler i øjeblikket. Jeg synes derfor vi skal være ekstra opmærksom på at bruge beskrivelsesfeltet i øjeblikket. Fx kunne [2] være fjernet med "mangler kilder" eller hvad nu årsagen var. --MGA73 15. maj 2009, 22:47 (CEST)[svar]

Islandsk og humor[rediger kildetekst]

Hej!

Ville du gøre mig to tjenester? Den første er at observere artiklen om det islandske sprog, som jeg er i færd med at udvide, men jeg behøver en dansk korrekturlæser. Det skulle ikke være alt for svært. Jeg garanterer for indholdet, du tager dig af det danske. Den anden tjeneste er: Vil du være så venlig al klikke på din seneste melding. Nå jeg klikker på den bliver jeg ført til artiklen Humor, og da du ikke har svaret, kunne man drage den slutning at du ingen har, men da jeg ved bedre, gør mig den tjeneste, klik på den og den forsvinder. Forresten, kig på min appel på den islandske diskussionsside. Kender du nogen der kan hjælpe.? Vil man forresten, da Wikipedia ja er en encyklopædi, ende op med en fuldstændig behandling af de emner, som man overhoved kan behandle fuldstændigt? I så fald lader det sig gøre med de forskellige sprogs grammatikker, men ikke uden en enorm arbejdsindsats. I hvert fald, for nu har jeg gjort mit. Jeg vil observere siden, men jeg har også andre ting at gøre, f.eks. blive færdig med en eksamen der nok vil tage et års tid eller så, hvis jeg skal tjene for mit brød på den samme tid. Skål Io 16. maj 2009, 21:33 (CEST)[svar]

Rejseplanen[rediger kildetekst]

Artiklen Eniro fik tilføjet noget marketingsspam. Du slettede Rejseplanen. Jeg tænkte på om Rejseplanen ikke bare var blevet udsat for samme nummer. Så kunne man nemlig bare gendanne den tidligere version. Det skulle da være underligt om der aldrig var nogen der havde skrevet en artikel om Rejseplanen. --Ysangkok 22. jul 2009, 02:23 (CEST)

Rejseplanen blev slettet, fordi den havde fået skabelonen reklame. Der er ingen tidligere versioner. --Rasmusbyg 22. jul 2009, 04:30 (CEST)

Nederlandene/Holland[rediger kildetekst]

Hej. Du har tilbageført mine ændringer på "Edwin van der Sar". Så sent som igår foreslog jeg at vi ændrede kategorien "Politikere fra Nederlandene" til "Politikere fra Holland". (Der er mange mange andre) Da svaret lød at Nederlandene var korrekt ville jeg så forsøge at implementere det ord i artiklerne. Det må jeg så heller ikke? Er vi nået frem til en 50/50 ordning? Der på den yderste spids bliver udstillet i artiklen Frank Rijkaard, der er fodboldspiller fra Holland, men fodboldtræner fra Nederland. Taldansk 31. jul 2009, 13:39 (CEST)

Nej du har helt ret. Jf. UM er Nederlandende det officielle navn. Jeg beklager og flytter selvfølgelig tilbage igen. Men der er faktisk mange eksempler på, at vi ikke bruger det officielle navn eks. Hviderusland, de officielt hedder Belarus. Og Tjekkiet der officielt hedder Den Tjekkiske Republik. --Rasmusbyg 31. jul 2009, 13:42 (CEST)
Det er godt du er enig. Og du behøver ikke beklage :-) Det drejede sig bare om at jeg i går blev irettesat af andre brugere der ikke ville høre tale om ændringer. Det hele udsprang sig egentlig af en undren fra min side om, hvorvidt vi på dansk wiki bruger de rigtige ord eller de almindelige betegnelser. Taldansk 31. jul 2009, 13:45 (CEST)
Og det er der meget uenighed om. Nogle siger vi bruger den kendte betegnelse og andre siger vi bruger den officielle betegnelse. --Rasmusbyg 31. jul 2009, 13:47 (CEST)
Må jeg så ikke i samme ombæring bede dig flytte artiklen "Holland" til "Nederlandene"? Jeg tør nemlig ikke efter igår. Sådan at vi måske engang kunne nå frem til at vi kontinuerligt brugte det ene ord frem for det andet. Jeg ved godt det vil kræve en del flytninger og redigeringer, men i modsætning til andre virker du ikke til at du er bange for det. Taldansk 31. jul 2009, 13:57 (CEST)
Reglen er at vi skal bruge de ord man normalt bruger på dansk også selvom de ikke altid er i overensstemmelse med fx UMs officielle navne. Måden man vurder hvad der er normalt er ved at kigge på fx dr.dk, tv2.dk og google på sider på dansk. Med Holland er problemet blot at der i landet er et område med samme navn og nogle folk fra landet er meget imod at deres land bliver omtalt som Holland særligt hvis de ikke kommer fra den del af landet som de selv kalder for Holland. Det har givet anledning til nogle endeløse diskussioner som det ikke tjener noget formål at fortsætte. Så mit råd er at lade være med at rette noget og lad sagen ligge Kinamand 31. jul 2009, 16:16 (CEST)
Se i øvrigt Wikipedia:Navngivning. --|EPO| 31. jul 2009, 16:47 (CEST)

Indtalte artikler[rediger kildetekst]

Hvordan ser det ud med projektet angående indtalte artikler? Er det bare at give den gas med indtalingerne, eller er det et dødt projekt, og det kan således ikke betale sig? --Apopov 13. aug 2009, 13:26 (CEST)

Jeg ved ikke med projektet, men jo flere indtalte artikler, jo bedre, så bare tal løs! --Palnatoke 13. aug 2009, 13:33 (CEST)
Vi burde gøre mere opmærksom på det, så der kan melde sig nogle flere under fanerne. Vi har immervæk en ordentlig stak artikler på dawiki, så det er et næsten uoverkommeligt arbejde at gå i gang med næsten alene ;-) --Apopov 13. aug 2009, 14:28 (CEST)
Jeg har ikke noget ordentligt indtalingssofware længere så jeg gik lidt død --Rasmusbyg 13. aug 2009, 15:16 (CEST)
Det er ærgerligt. Hvad er ellers godt at bruge? Audacity? --Apopov 14. aug 2009, 00:41 (CEST)

Sabbe og jeg bruger WavePad, det fungerer rigtig fint. Projektet er slet ikke dødt, men bare vær opmærksom på, at artiklerne skal være rimeligt gode før de bliver indtalt, ellers er det ret meget spildt arbejde. --CarinaT 14. aug 2009, 09:39 (CEST)

OK, det vil jeg kigge på så. Jeg skal nok være varsom med, hvilke artikler, jeg vælger at indtale. --Apopov 14. aug 2009, 13:01 (CEST)

Valg af ugens artikel[rediger kildetekst]

Hej Rasmus. Det var godt, at du kunne gennemføre valget, når jeg nu ikke var i stand til det (var bortrejst). Må jeg i den forbindelse gøre opmærksom på Wikipedia:Ugens artikel/Nomineringer/UA-duks, hvoraf hele proceduren for valget fremgår. Den er der vist ikke så mange der kender, men i og med at jeg har kørt valget i den seneste lange periode, og at beskrivelsen gemmer sig i et uanseligt link allersidst i fase 2 på nomineringssiden, er det måske ikke så sært.

Med denne beskrivelse i hånden kan man se, at der mangler et par punkter for valget denne gang. Hvis du selv vil gøre det færdigt, så skal du være velkommen - ellers kigger jeg måske forbi senere. Du skal også være velkommen til at køre valget en anden gang - jeg hverken kan eller vil have et monopollignende forhold til dette:-) Mvh. Arne (Amjaabc) 14. sep 2009, 16:16 (CEST)

Godt at se dig tilbage! Jeg har altså rettet lidt i ovennævnte artikel - og er i den forbindelse stødt på den her: "Hans [Steinmeiers] mål er at danne en regering med SPD som det stærkeste parti, men som også inkluderer Die Linke." Mener du virkelig det? Jeg har i hvert fald ikke hørt om dén plan... ;-) --Brandsen 17. sep 2009, 13:16 (CEST)

Hej min aller bedste ven (foklaring senere). Jeg har oversat siden fra Engelsk wp. Så måske en fejloversættelse? --Rasmusbyg 17. sep 2009, 16:40 (CEST)

Bandlysningsafstemning[rediger kildetekst]

Hej Rasmusbyg.

Du er listet som aktiv administrator, og jeg henviser derfor til [3].

Med venlig hilsen, --Hockeyindustrien 3. okt 2009, 22:40 (CEST)

Autopatrol[rediger kildetekst]

Hej min ven. Gider du ikke lige tjekke Wikipedia:Autopatrol - der er nogle afstemninger, der er næsten afgjort, så det kunne være rart om du ville overveje et par stemmer i det mindste ;) --Brandsen 8. okt 2009, 05:20 (CEST)

Done --Rasmusbyg 8. okt 2009, 07:44 (CEST)
Taxa :-) --Brandsen 8. okt 2009, 19:18 (CEST)

Følgerettelser[rediger kildetekst]

Hej Rasmus: "Husk også at rette eventuelle fejl på Wikipedia:Vidste du at... da rettelser fra denne side ikke automatisk overføres til arkivet!" - står der på Skabelon:Vidste du at.... Er du god at huske det en anden gang;-) Jeg rettede i øvrigt også til OslotrikkenTorild Skogsholm-siden. Mvh. Arne (Amjaabc) 8. okt 2009, 13:04 (CEST)

Norges statsministre i Stockholm[rediger kildetekst]

Hvorfor blev denne side så hastigt slettet? Om der var problem med det danske sprog burde de ha været mulige at rette til! Jeg havde arbejded en god stund med den och genskaber den, trods advarseln! Fernbom2 12. okt 2009, 18:02 (CEST)

Ja jeg var nok for hurtig. Jeg har nu rettet sproget til. --Rasmusbyg 12. okt 2009, 19:04 (CEST)
Tak! De ord jeg brugte havde jeg fundet andre steder, så helt udansk er de nok ikke! Fernbom2 13. okt 2009, 06:40 (CEST)
Det var norsk. :) --Rasmusbyg 13. okt 2009, 13:34 (CEST)

Hej Rasmus

Næste gang du fjerner tekst i artikler som dette så husk lige at læse kilden til afsnittet inden. ;) --Broadbeer 14. okt 2009, 22:34 (CEST)

Ei Broadber jeg hader når du ´har ret ;) --Rasmusbyg 15. okt 2009, 19:09 (CEST)

Translation request[rediger kildetekst]

Hi Rasmusbyg! Would you be so kind to help me translate this article into the wonderful Danish language? Please. If you think that article is too long, here is a short version: "Lu Xun was a Chinese short story writer, editor, translator, critic, essayist and poet. He was most famous for the novella The True Story of Ah Q." Thanks a lot and best regards:)--Amaqqut 3. nov 2009, 04:29 (CET)

Kommunalvalg[rediger kildetekst]

Hej Rasmusbyg

Lige et klap på skulderen herfra for dine mange redigeringer med valgresultater i kommuneartiklerne. :) --Thomas 18. nov 2009, 23:15 (CET)

Hej Rasmusbyg

Husk at opdatere Wikipedia:Gode artikler efter dato når der udnævnes nye FA'ere så tallene på den første passer. :) --Thomas 7. feb 2010, 23:34 (CET)

Hmmm okay? det må være længe siden jeg har glemt det. Har nemlig ikke "udnævnt" nogen FA i evigheder :) men skal nok huske det :P --Rasmusbyg 8. feb 2010, 03:18 (CET)

I request you to delete my user page with the whole story, because I do not want a user page files should private information. Thank you immediately. --Žiedas 14. feb 2010, 17:04 (CET)

Du slettede vores side?[rediger kildetekst]

Hej Rasmusbyg,

Du har slettet vores side "EHIH" og påstår hærværk/nonsens? EHIH er rent faktisk en gruppe, og vil gerne have en wikipedia side. Venligst lade vær med at slette den. Hilsen EHIH

Hejsa. Okay så var det ikke hærværk, men derfor skal den stadig slettes 1. fordi i er gruppen, og man skriver ikke wikiartikler om sig selv og 2. fordi EHIH nok ikke er helt notabel nok til en wikiartikel. mvh --Rasmusbyg 6. okt 2011, 16:10 (CEST)

Du er et Røvhul, du kan ikke nære dig for at slette en side som jeg kæmper med at skrive. Det er ikke nemt at skrive om svære emner, og komplet umuligt når du blander dig.Dysse 6. okt 2011, 17:19 (CEST)

Tak fordi du gav din mening til kende. Ellers noget?? --Rasmusbyg 6. okt 2011, 17:23 (CEST)
Jeg har gendannet artiklen - emnet kan sandsynligvis godt bære en artikel, men den bør naturligvis udbygges en del for at komme ud over ordforklaringsniveau. --Palnatoke 6. okt 2011, 17:26 (CEST)

Danish Defence League[rediger kildetekst]

Hvorfor bliver du ved medatslette min tråd omDDL?

Jeg har indsat eksterne henvisninger som du bad om? Hvordan kan tråden være uencyklopædisk?

Nu har vi ikke tråde på wikipedia, men lad det nu ligge. Kan se at du skriver at logoet er eget arbejde men at Bo Rightwing er ejeren af billedet. Er det ensbetydende med, at du er denne Bo Rightwing, eller hvordan skal den forstås?

Du havde startet en del af artiklen med et link. Artiklen lignede en reklame for en organisation mere end en egentlig encyklopædisk artikel. Mvh --Rasmusbyg 7. okt 2011, 11:30 (CEST)

Aah... Så forstår jeg. Ja jeg er Bo Rightwing og jeg har lavet logoet til DDL.

Grunden til at den del af artiklen starter med et link er at du skrev at jeg ikke måtte kopiere direkte fra hjemmesiden. Kan jeg indsætte den del af artiklen igen og lave en reference til DDL´s hjemmeside?

1nsp1red 7. okt 2011, 11:42 (CEST)

Okay så er jeg nødt til at bede dig om IKKE at oprette artiklen igen, da du selv er en del af DDL og derfor ikke kan skrive fra et neutralt synspunkt. Mvh --Rasmusbyg 7. okt 2011, 11:45 (CEST)
Hvordan kan du påsta at artiklen ikke er neutral? Priser jeg nogen steder DDL til skyerne? Står der ikke bare tørre facts om organisationen? Den er da så neutral som det kan lade sig gøre 1nsp1red 7. okt 2011, 11:48 (CEST)
Så længe du er FORMAND for DDL vil det være svært at kunne være sikker på artiklens Neutralitet. Desuden tror jeg slet ikke organisationen er notabel nok til en egen artikel på WP. Mvh --Rasmusbyg 7. okt 2011, 11:52 (CEST)

Slopetrotter[rediger kildetekst]

Hej Rasmus,

Jeg kan ikke se hvorfor jeg ikke må skrive om Slopetrotter Skitours?

Jeg har skrevet en artikel om hvad en slopetrotter er og vil henvise til slopetrotter skitours, hvor navnet stammer fra. Jeg gider ikke lægge det op, hvis du alligevel sletter det.

Hvis jeg gør det helt forkert må du fortælle mig hvorledes jeg kan gøre det bedre - det er spild af begge vores tid, hvis du bliver ved at slette det.

Håber at du kan hjælpe - tak.

Ganske enkelt fordi det ligner mere en reklame end en egentlig encyklopædisk artikel mvh --Rasmusbyg 7. okt 2011, 11:39 (CEST)

Hej. Kan jeg ikke lige få dig til at slette de to her Bashar emad og Andy biersack. --Pelle Hansen 8. okt 2011, 18:24 (CEST)

Tak. God lørdag aften herfa. --Pelle Hansen 8. okt 2011, 18:26 (CEST)