Pharmakon

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Pharmakon
Grundlagt 1970
Sted Milnersvej 42,
3400 Hillerød
Studerende 608 (pr. 2011)
Ansatte 112 (fuldtids) (pr. 2012)
Rektor Lotte Fonnesbæk, cand pharm
Formand Jesper Gulev Larsen
Websted pharmakon.dk/

Pharmakon – Danish College of Pharmacy Practice (til daglig blot Pharmakon) er navnet på Danmarks Apotekerforenings konference- og uddannelsescenter i Hillerød.

Virksomhedens navn Pharmakon stammer fra det græske ord phármakon, som betyder "lægemiddel". Pharmakon blev indviet i 1970 – oprindeligt kun som uddannelsesinstitution for farmakonomuddannelsen, som indtil da var foregået på Danmarks Farmaceutiske Højskole.

Siden hen er Pharmakon blevet udbygget over flere omgange og omfatter i dag følgende afdelinger:

  1. Farmakonomskolen Farmakonom uddannelsen
  2. Pharmakon E-learning E-learning til apotek og lægemiddelindustri
  3. Apotek og Primær Sundhedssektor Efteruddannelse, konsulentopgaver, udvikling og forskning
  4. Pharmakon Industri Efteruddannelse og konsulentopgaver
  5. Pharmakon Konferencecenter Kursus- og mødelokaler
  6. Pharmakon Informationsteknologi Salg af it udstyr til apotekerne

Endvidere har Dansk Farmacihistorisk Samling til huse på Pharmakon.

Pharmakon har et bredt samarbejde med Det Farmaceutiske Fakultet vedrørende forskning og afholdelse af forskningsaktiviteter inden for lægemiddel- og medicinalområdet. Udover de seks ovennævnte afdelinger består Pharmakon af en lang række undervisnings- og mødelokaler, reception, forsknings- og undervisningslaboratorier, bibliotek, it-faciliteter, to restauranter, forskellige rekreationsområder, motions- og træningsrum samt 134 enkelt- og dobbeltværelser beregnet til overnatning for kursister og farmakonomstuderende.

Farmakonomskolen[redigér | redigér wikikode]

Farmakonomskolen styres til daglig af afdelings- og uddannelseschef Tina Schilling Hansen, der er udpeget af Pharmakons rektor Lotte Fonnesbæk. Farmakonomskolen optager årligt ca. 220 elever med gymnasial baggrund, der skal læse til farmakonom (lægemiddelkyndig). Pharmakon er den eneste uddannelsesinstitution i landet, der udbyder farmakonomuddannelsen.

Undervisningspersonalet på Farmakonomskolen udgøres hovedsageligt af farmaceuter og farmakonomer.

Pharmakon E-learning[redigér | redigér wikikode]

Pharmakon har siden 2001 udviklet e-learningsprogrammer. Afdelingen ledes af projektleder Kirsten Holme. Programmerne spænder fra anatomi og fysiologi, lægemiddellære, kommunikation til recepthåndtering.

Pharmakon e-learning har også udarbejdet instruktionsvideoer, fx hvordan man klæder om i en sluse, eller hvordan medicinhåndteringen på et plejehjem foregår.

www.pharmakon.dk/e er eksempler og mere information

Apotek og Primær Sundhedsektor[redigér | redigér wikikode]

Apotek og Primær Sundhedssektor styres til daglig af udviklingschef Charlotte Rossing og består af afdelingerne Forskning og Udvikling og Kompetenceudvikling. Apotek og Primær Sundhedssektor fungerer som center for forskning og udvikling i apotekspraksis og som kursus-, efteruddannelses- og videreuddannelsescenter for apoteksansatte farmakonomer, farmaceuter og apotekere.

Pharmakon Industri[redigér | redigér wikikode]

Pharmakon Industri er en afdeling med konference-, kursus-, efteruddannelses- og videreuddannelsesaktiviteter for ansatte i lægemiddelindustrien (medicinalindustrien), som f.eks.farmakonomer, farmaceuter,bioanalytikere og laboranter.

Pharmakon Konferencecenter[redigér | redigér wikikode]

Pharmakon Konferencecenter er et konferencecenter, som kan lejes af virksomheder, der har brug for et konferencecenter af høj standard til møder, undervisning eller lignende. Endvidere udlejes hotelværelser primært til erhvervskunder. Centret styres til dagligt af konferencecenterchef Lene Schade Poulsen og er delt ind i følgende underafdelinger: booking, reception, køkken/restaurant, rengøring og teknik.

Pharmakon Informationsteknologi[redigér | redigér wikikode]

Pharmakon Informationsteknologi er underinddelt ind i Sektion for it-udvikling og Sektion for it-drift og er ansvarlig for den it-mæssige drift af Pharmakon og andre virksomheder. Afdelingen styres til dagligt af it-chef Peter Naumann.

Dansk Farmacihistorisk Samling[redigér | redigér wikikode]

På Pharmakon findes også Dansk Farmacihistorisk Samling, som blev dannet tilbage i 1953. Det er et museum med en bred samling af genstande fra apotekernes og farmaciens årelange historie i Danmark. Dansk Farmacihistorisk Samling er ejet af Dansk Farmacihistorisk Fond.

Pharmakons bestyrelse[redigér | redigér wikikode]

Pharmakons bestyrelse består af seks bestyrelsesmedlemmer valgt af Pharmakon, Danmarks Apotekerforening og Pharmadanmark samt tre medarbejdervalgte bestyrelsesmedlemmer.

Apoteker Jesper Gulev Larsen, Steno Apotek, Formand

Apoteker Bente Wittrup Præstbrogaard, Horsens Søndergade Apotek, Næstformand

Farmaceut Steffen Bager

Apoteker Lise Larsen, Frederikssund Apotek

Apoteker Vivian Zederkof, Haslev Apotek

Uddannelseskonsulent Tina Bolvig, medarbejdervalgt

Uddannelseskonsulent Mariann Østergaard Bomholt, medarbejdervalgt

Salgskonsulent Rikke Spangenberg, medarbejdervalgt

Eksterne kilder, links og hensvisninger[redigér | redigér wikikode]

Znak C-2.svg Pharmakon

Milnersvej 42
3400 Hillerød

Koordinater: 55°55′17.91″N 12°17′50.16″E / 55.9216417°N 12.2972667°Ø / 55.9216417; 12.2972667