Brugerdiskussion:Somewhereindenmark

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Gtk-dialog-info.svgHjerteligt velkommen til den danske Wikipedia, Somewhereindenmark! (Storbritannien English)
Jeg håber, at du vil trives her. Brug venligst 10 minutter på at læse denne velkomst, som er ment som en hjælp, hvis du vil oprette og redigere artikler. Yderligere oplysninger og inspiration findes i vores fulde velkomst og i punkterne nedenfor.
Crystal Clear app lassist.png Wikipedias fem søjler
Wikipedias politikker og normer er baseret på Wikipedias fem søjler.
Gtk-dialog-info.svg Retningslinjer
Wikipedias hjælpe- og instruktionssider.
Hjælp:Guide Guide
Tag et skridt ad gangen ved hjælp af dette selv-kursus.
Crystal Clear app file-manager.png Følg politikkerne & notabilitet
Regler som man bør følge. Herunder er bl.a. kravet om overholdelse af ophavsretten.
Cicero.PNG Få inspiration fra vores bedste artikler
Skriv artikler, der opfylder vores designmæssige krav.
Nuvola apps edu languages.png Mentorprogram
Et program designet til at hjælpe nye og uerfarne brugere.
Nuvola apps important yellow.svg Hvad Wikipedia ikke er
Ting man skal undgå – herunder partiske artikler og selvbiografier.
Nuvola apps ksirc.png Ofte stillede spørgsmål
Svar på ofte stillede spørgsmål.
Crystal Clear app kedit.svg Sandkassen
Denne side kan bruges til eksperimenter.
Crystal Clear action apply.png Få yderligere hjælp
Stil spørgsmål i Landsbybrønden eller i nybegynderforummet. Besøg gerne hjælpe- og chatkanalen på IRC.
ToolbarSignVectorDA.jpg

Denne her side er din diskussionsside, hvor du får beskeder fra andre brugere, og hvor du kan besvare spørgsmål fra andre. Hvis du vil skrive en besked til en anden bruger, skal du skrive den på brugerens diskussionsside. Afslut altid dine indlæg på diskussionssider med ~~~~. Du kan også trykke på signérknappen (se billedet). Begge dele underskriver med dit brugernavn og et tidsstempel. Ved at klikke på "Gem side" bliver dit indlæg gemt.

Med venlig hilsen Kim Bach (diskussion) 30. okt 2017, 22:27 (CET)

Kontroversielle forslag fra Alternativet kræver primærkilder[redigér wikikode]

Hej Somewhereindemnark,

Først velkommen til dansk wikipedia, og jeg takker for di interesse i at bidrage.

Vi har jo nok misforstået hinanden vedr. manglende kilder på artiklerne for Alternativet, det jeg ønsker er primærkilder til officiel politik, ikke en gentagelse af de samme sekundære kilder igen (Berlingske og Politiken).

Det jeg mener med primærkilder der beskriver officiel politik, kan f.eks. være noget der har været fremlagt i Folketinget eller står i udspil på deres hjemmeside.

Det mest konkrete jeg kan finde af officiel karakter, er "de tre bundlinjer" på alternativet.dk, jeg har ikke læst det igennem, men jeg synes ikke der var ret meget konkret om skatte og/eller arbejdsmarkedspolitik, heller ikke i andre udspil, hvilket jo er ret typisk for Alternativet, altså ikke at have en klart formuleret politik.

Kan du evt. være behjælpelig med at finde disse primærkilder, der kan være tale om politiske prøvebalonner? De kan naturligvis være af historisk interesse.

Dette er ikke en kritik, men en opfordring til et samarbejde. Når det gælder om at finde hoved og hale i Alternativets politik, speciet ud fra officielle kilder, så er det bestemt ikke trivielt. God arbejdslyst. --Kim Bach (diskussion) 1. nov 2017, 13:09 (CET)

---

Hej Kim Bach, tak for velkomsten. :-)
Jeg overså pointen omkring primærkilder - men mit indtryk er nu, at Uffe Elbæk "offentliggjorde" sin idé gennem netop den artikel i Politiken. I TV2-artiklen, som ikke var helt den samme artikel, skrev de "skriver Politiken lørdag", og "siger Uffe Elbæk til Politiken.", som i at Uffe Elbæk havde talt direkte til Politiken. På den måde er det vel den første skriftlige fremstilling af Uffe Elbæks idé og dermed også en primærkilde, tænker jeg. Uanset hvad vil jeg gerne gå på jagt efter noget mere officielt, som du efterspørger, selvom det rigtig nok kan være lidt svært med Alternativet. :^)
Vh
Tre tip.
Man kan lave indrykninger ved at anbringe koloner foran sin tekst, det har jeg gjort. Derefter skal man "signere" sine indlæg ved at trykke på ikonet der viser en "blyant og en krussedulle"
Vigtigst er det at man skriver neutralt, hvilket betyder at du også skal medtage udtalelser der evt. ser det positive i forslagene, hvis de ellers findes. Cepos og Kraka kan nok ikke kaldes neutrale kilder, det ved de fleste jo nok, specielt hvis man henviser til wikipedia-artiklerne om dem, hvilket jeg sørgede for at gøre.
Jeg har i øvrigt skrevet til Alternativet for at få dem til at uddybe forslagene.
Glæder mig til at se hvad du kommer frem til. --Kim Bach (diskussion) 3. nov 2017, 07:14 (CET)