Cheech Marin

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Cheech Marin
Marin i Vancouver under Light up Canada Tour 2008
Personlig information
Fulde navn Richard Anthony Marin
Født 13. juli 1946 (77 år)
Los Angeles, Californien, USA
Nationalitet USA USA
Bopæl Pacific Palisades, Malibu Rediger på Wikidata
Ægtefælle Darlene Morley (1975–84),
Patti Head (1986–?),
Natasha Rubin (2009–i dag)
Uddannelses­sted California State University, Northridge, Bishop Alemany High School, San Fernando High School Rediger på Wikidata
Beskæftigelse Skuespiller, komiker
Aktive år 1971–i dag
Roller Nash Bridges
Cheech & Chong
That '70s Show
Eksterne henvisninger
chicano-art-life.com
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata.

Richard Anthony "Cheech" Marin (født 13. juli 1946 i Los Angeles) er en amerikansk komiker, skuespiller og forfatter, der har opnået anerkendelse som den ene halvdel af komiker-duoen Cheech & Chong gennem 1970'erne og de tidlige 1980'ere, og som Don Johnsons partner, inspector Joe Dominguez i Nash Bridges. Han har også lagt stemme til adskillige Disney film, blandt andet Oliver & Co., Løvernes Konge, Biler, dennes efterfølger og Beverly Hills Chihuahua. Cheech Marin har endvidere en mindre rolle i filmen From Dusk till Dawn fra 1996.

Cheech Marin har i forbindelse med samarbejdet med Tommy Chong udgivet en række albums med sketches, soundtracks m.v. Flere af disse album opnået betydelige salgstal.

Marins kendetegn er hans rollers stærke mexikanske accent. Dette er en del af hans komiske person i stedet for en naturlig accent, da Marin er født og opvokset i USA.

Filmografi[redigér | rediger kildetekst]

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

SkuespillerSpire
Denne amerikanske skuespillerbiografi er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Biografi
USASpire
Denne artikel relateret til USA er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Artikelstump