Christianiacykel

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Broom icon.svgDer er ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem.
Du kan hjælpe ved at angive kilder til de påstande, der fremføres. Hvis ikke der tilføjes kilder, vil artiklen muligvis blive slettet.
Question book-4.svg
Stop hand nuvola.svgDenne side er foreslået omskrevet
– da en skribent har vurderet at den virker reklamerende snarere end havende encyklopædisk indhold.
Se evt. nærmere begrundelse på diskussionssiden eller i artikelhistorikken.
Model L med lav kasse, der giver en god læssehøjde.

En christianiacykel er en type ladcykel med en let skrånende kasse foran. Produktionen af den begyndte i 1984 på Christiania Smedie og siden da er denne cykeltype blevet populær, og fås nu i flere forskellige udformninger. De bruges til transport af både gods og personer.

Cyklen fås også med moderne hjælpemidler, som f.eks. elmotor.

Selve kassen er fremstillet i vandafvisende krydsfinér, og på de 4 hjørner sidder små, korte rør, der fastholder et regnslag, hvis cyklen er udstyret med sådan et. Rammen, der udgør den bærende konstruktion i kassen er fremstillet af 4-kant profiler i galvaniseret stål. Teknisk set har cyklen rigtig meget til fælles med almindelige cykler, som f.eks. bremsesystemet og gearsystemet. Baghjulet har dermed almindelig fodbremse, mens forhjulene har skivebremser. Én af grundene til det er at fælgbremser ville blive for komplicerede, fordi der ikke er en forgaffel til at holde de arme hvor bremseklodserne sidder, som det er tilfældet på to-hjulede cykler.

ArtikelstumpStub
Denne artikel er kun påbegyndt. Hvis du ved mere om emnet, kan du hjælpe Wikipedia ved at udvide den.