I kan ikke slå os ihjel

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

"I kan ikke slå os ihjel" er Christianias slagsang eller signaturmelodi.[kilde mangler] Omkvædet i sangen lyder: "I kan ikke slå os ihjel/ Vi er en del af jer selv". Dette omkvæd blev skrevet i 1976 af lederen af rockgruppen Bifrost, Tom Lunden. Indspillet af Bifrost og med forsangerne Annisette, Poul Dissing og Sebastian under navnet 'Det Internationale Sigøjnerkompagni' i 1976 til Christianiapladen.

Sangen er skrevet om natten til den 22. november 1975 i Tom Lundéns lejlighed i Brumleby. Den er skrevet om natten og komponeret på guitar for ikke at genere naboerne.

Bifrost havde nogle dage i forvejen spillet på 'Spisestedet' på Christiania og i den forbindelse oplevet politiets voldsomme kampe mod christianitter.[kilde mangler]

Sangen blev uropført af Bifrost på 'Spisestedet' den 22. november 1975 om aftenen.

Sangen har fået vid udbredelse fra SFU's sangbog til VU's sangbog og er med i Højskolesangbogen.[kilde mangler] Den er blevet brugt af mindretal overalt i samfundet som har følt sig truet eller trådt på. (Slagteriarbejdere fra lukningstruede arbejdspladser / Finansforbundet / ved skolelukninger osv.)

Sangen er udkommet i utallige versioner på dansk og engelsk.

Savage Rose har optrådt med sangen jævnligt siden 1976.

Referencer[redigér | redigér wikikode]

Question book-4.svg Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive troværdige kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.
MusikSpire
Denne musikartikel er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.