Spring til indhold

Cleo

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Ikke at forveksle med Cleo (polsk sangerinde).
Cleo
Personlig information
Født8. december 1921 Rediger på Wikidata
Aalborg, Danmark Rediger på Wikidata
Død3. marts 2006 (84 år) Rediger på Wikidata
Odder, Danmark Rediger på Wikidata
NationalitetDanmark Rediger på Wikidata
BeskæftigelseSanger, skuespiller Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata.

Ellen Sofie Jensen f. Christiansen kendt under kunstnernavnet Cleo (8. december 1921 i Aalborg3. marts 2006 i Odder) var en dansk sanger og skuespiller.

I 1960'erne var hun med i radioprogrammet Spørg bare sammen med Simon Spies, Erhard Jacobsen og John Price. Hun sang i Bakkens Hvile fra 1947 til 1963 og medvirket i fire spillefilm. Hun indspillede række plader med efter datidens forhold vovede tekster. Bedst huskes "Zka vi sove eller hva'?" fra Dirch Passer-filmen Pigen og greven. Til trods for mange års kunstnerisk fravær, stod hun stærkt i publikums bevidsthed, og derfor var ingen i tvivl om hvem, der indsang fire strofer på Kim Larsens cd "Forklædt som voksen" i 1986.

Hun var gift med styrmand Gorm Jensen, som hun mødte på Bakkens Hvile. Sammen adopterede de Andreas og Helmut. Andreas døde ved et trafikuheld, da han var i 20'erne. Efter at have trukket sig tilbage fra rampelyset flyttede hun til Djursland med manden og Helmut og åbnede et kaffehus. Hun stillede op til kommunalvalget i Nørre Djurs Kommune i 1970 på sin egen liste og blev valgt ind, men genopstillede ikke.[1] Efter hun forlod politik, fortsatte hun med at deltage i den offentlige debat og knyttede ofte kommentarer til tidens problemstillinger. En årrække omkring 1990'erne havde Gorm og Cleo en stand i Låsby på "det blå marked"; Gorm tegnede portrætter og Cleo solgte lidt af hvert.

Hun er begravet på Ørting Kirkegård

Film[redigér | rediger kildetekst]

Kilder og eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ Nekrolog: Nu sku' Cleo sove Ekstra Bladet 9. marts 2006

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

Artiklen om Cleo kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede
Du kan hjælpe ved at afsøge Wikimedia Commons for et passende billede eller uploade et godt billede til Wikimedia Commons iht. de tilladte licenser og indsætte det i artiklen.
DanmarkSpire
Denne biografi om en dansker er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Biografi