Danny K. Malkowski

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Danny Knudsen Malkowski
Personlige detaljer
Født 26. september 1984 (36 år)
Hørning
Nationalitet Dansk & tysk
Politisk parti Liberal Alliance
Uddannelses­sted Aalborg Universitet
Beskæftigelse Iværksætter & investor
Profession M.Sc.E. (Master of Engineering)
Links
malkowski.dk
Biografi på folketinget.dk Redigér på Wikidata

Danny Knudsen Malkowski (født 26. september 1984 i Hørning) er en dansk iværksætter, investor og kommunal- samt tidligere folketingspolitiker for Liberal Alliance.

Han er søn af en dansk mor og en tysk far og er både dansk og tysk statsborger. Det gør ham til det første folketingsmedlem i Danmarkshistorien med dobbelt statsborgerskab.

Siden 2014 har han været iværksætter og investor på fuldtid i Danish Business Angels og er pt. involveret i virksomhederne Apiosoft, Sepior og Wavepiston. Under klima-konferencen COP15, som foregik i Bella Centret i København i december 2009, var han teamleder for Udenrigsministeriet. Han var tidligere ansat hos industrivirksomheden Haldor Topsøe A/S – heraf 2 år som account manager i Mellemøsten.

Malkowski er uddannet civilingeniør i nanoteknologi fra Aalborg Universitet i 2009 og har læst International Business & Economics på Copenhagen Business School i 2013.

Politisk karriere[redigér | redigér wikikode]

Danny K. Malkowski var opstillet ved folketingsvalget 2015 i Københavns Storkreds og fik 670 personlige stemmer, hvorved han blev 1. suppleant for Simon Emil Ammitzbøll og Laura Lindahl.

Danny Malkowski var stedfortræder i Folketinget for Laura Lindahl i perioden 3. oktober 2016 til 30. december 2016 og varetog posterne som Liberal Alliances social-, IT- og iværksætter-ordfører. Derudover sad Danny Malkowski i Beskæftigelsesudvalget samt Social- og Indenrigsudvalget.

Malkowski var ligeledes opstillet til kommunalvalget 2017 i København, hvor han fik 790 personlige stemmer. Han blev dermed 1. suppleant til Københavns Borgerrepræsentation for Liberal Alliance.

Referencer[redigér | redigér wikikode]

Question book-4.svg Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive troværdige kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]