DeUSYNLIGE

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
deUsynlige
Originaltitel deUsynlige
Dansk titel deUsynlige
Links
på IMDbRediger på Wikidata
på danskefilm.dk
i DFI's filmdatabase
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

DeUSYNLIGE (engelsk: Troubled Water) er en norsk film instrueret af Erik Poppe og skrevet af Harald Rosenløw Eeg. Filmen havde norsk premiere den 26. september 2008, men international lancering på Filmfestivalen i Haugesund 21. august 2008. Trine Dyrholm medvirker i hovedrollen.

Handling[redigér | redigér wikikode]

DeUSYNLIGE følger to forskellige hovedpersoner. Den ene, og mest centrale, er Pål Sverre Valheim Hagen som spiller den unge mand Jan Thomas Hansen. Jan Thomas har nylig afsonet otte år i fængsel for et drab på en 4 år gammel dreng. I fængselet har Jan Thomas lært at spille orgel, og spillede fast ved søndagsgudstjenesterne. Jan Thomas vil så starte et nyt liv og søger job som organist i Paulus kirke. I kirken møder Jan Thomas alenemoren Anne, som har en søn på omtrent 4 år. De to får et nært forhold, og Jan Thomas vælger ikke at fortælle hende om sin fortid. Samtidig som Jan Thomas er begyndt som organist, finder moren til den døde dreng, Agnes (Trine Dyrholm), ud af at Jan Thomas er sluppet ud af fængslet, og hendes liv bliver sat på hovedet. Dette er den anden hovedpersonen filmen følger, og historierne bliver efterhånden flettet sammen.

Respons[redigér | redigér wikikode]

DeUSYNLIGE modtog strålende respons fra norske medier. Under filmfestivalen Hamptons International Filmfestival modtog filmen både hovedprisen og publikumsprisen, og prisuddeler Alec Baldwin roste filmen kraftigt.[1] Nogen dage senere blev det klart at Hollywood-selskabet Warner Bros. havde købt rettighederne til filmen, for at lave en amerikansk versjon, og ønskede Erik Poppe velkommen til at instruere den versjon også.[2]

Rolleliste[redigér | redigér wikikode]

Andet[redigér | redigér wikikode]

Referencer[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Norsk Stub
Denne artikel om norsk film er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Artikelstump