Den anden verden (julekalender)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Den anden verden
Information
Originaltitel Den anden verden
Genre Julekalender
Medvirkende Fanny Leander Bornedal
Caroline Vedel Larsen
Sprog dansk
Sæsoner og afsnit
Antal sæsoner 1
Antal afsnit 24
Produktion
Produktionsland Danmark
Instruktør Lars Kaalund,
Tilde Harkamp Rediger på Wikidata
Udsendt
Oprindelig kanal DR1
Oprindelig sendt 2016
Links
Den anden verdenIMDb (engelsk) Rediger på Wikidata
Den anden verden i DFI's filmdatabase Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.
Disambig bordered fade.svg For alternative betydninger, se Den anden verden (flertydig). (Se også artikler, som begynder med Den anden verden)

Den anden verden er en familiejulekalender, som blev sendt på DR1 fra den 1. til 24. december 2016.

Optagelserne gik i gang i november 2015,[1] og de sidste optagelser blev afsluttet torsdag den 30. juni 2016 på Egeskov Slot.[2]

Manuskriptet er skrevet af Bo Hr. Hansen og Nikolaj Scherfig, som ligeledes har stået bag Jesus og Josefine (2003) og Mikkel og Guldkortet (2008).[1] Serien er instrueret af Lars Kaalund, som også står bag tv-serien Rita.[3]

I hovedrollerne er Fanny Leander Bornedal, som spiller Anna, og Caroline Vedel Larsen, som spiller Sara. Udover dem spiller også Lars Brygmann, Christine Albeck Børge, Jacob August Ottensten, Andreas Jessen m.fl. med i julekalenderen.

Handling[redigér | redigér wikikode]

Tvilingepigerne Anna og Sara forbereder sig til juleforestillingen på Det Gyldne Teater, som deres mor styrer. Sara spiller hovedrollen som Tornerose. Anna har sceneskræk og er derfor sufflør. Da Sara slår hovedet og falder i vandet, kommer hun ind i en anden verden baseret på brødrene Grimms eventyr. Da hun vågner op igen, finder hun ud af at styre, hvordan hun kommer ind i verdenen, og hvordan hun kommer ud. Hun giver Anna opgaven at vække hende fra den anden verden.

Sara starter med at være i eventyret "Snehvide og de syv små dværge", men senere hen kommer hun også med i "Askepot", "Hans og Grete" og et ukendt opdigtet eventyr. Anna kommer senere også hen i den anden verden.

Sara bliver mere og mere interesseret i den anden verden og prinsen, så da hun skal spille sin rolle på Det Gyldne Teater ødelægger hun det for sig selv. Sponsoren, som også har en datter der er med, klager over hendes optræden, og Anna må træde til.

Referencer[redigér | redigér wikikode]

  1. ^ a b DR julekalender 2016 – Den Anden Verden. Arkiveret 8. marts 2016 hos Wayback Machine juleliv.dk. Hentet 23. august 2016.
  2. ^ Færdig med optagelserne til Den Anden Verden Arkiveret 27. august 2016 hos Wayback Machine af Svend-Vilhelm Mikkelsen. Juleweb.dk, 30. juni 2016. Hentet 23. august 2016.
  3. ^ De er i gang med julekalenderen 2016 Arkiveret 23. august 2016 hos Wayback Machine af Kirsten Stubbe-Teglbjærg. dr.dk, 30. juli 2015. Hentet 23. august 2016.

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

FjernsynSpire
Denne artikel om et tv-program er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.