Diskussion:Anne Frank

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
2. Verdenskrig Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt 2. Verdenskrig, et forsøg på at koordinere oprettelsen af 2. verdenskrig-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Hessen Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Hessen, et forsøg på at koordinere oprettelsen af Hessenrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Det Fremragende Projekt Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af Det Fremragende Projekt, et forsøg på at få oversat fremragende artikler fra andre sprog på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Tysklands våben Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Tyskland, et forsøg på at koordinere oprettelsen af Tysklandrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Icone2 no.svg Artiklen Anne Frank har tidligere været foreslået som kandidat til at blive vist på Wikipedias forside som ugens artikel, men fik ikke nok stemmer til at blive valgt.
Stock post message.svg Huskeliste for Anne Frank: rediger · historik · overvåg · opdater

Opret huskeliste

Denne diskussionsside bliver automatisk arkiveret af Dawikibot. Se mere på Skabelon:Autoarkiv.
Seneste opdatering: 15. May 2018 05:30

WikiProjekt Militær?[redigér wikikode]

Jeg udkommenterer skabelonen. Hvis nogen savner den kan de jo sætte den på igen. --Madglad (diskussion) 15. maj 2017, 22:19 (CEST)

Den er vist tilbage. Og sproget er meget akavet. "Hun mistede sin nationalitet" - ? Det var vel sit statsborgerskab, hun mistede? Mvh --Nordfra (diskussion) 14. jan 2019, 11:01 (CET)

Brug dog en ordbog![redigér wikikode]

Helt utroligt er Zentralstelle für jüdische Auswanderung oversat med "telefoncentral for jødiske immigranter".

Zentralstelle betyder selvfølgelig "centralsted", dvs. "hovedkvarter". Og her er ligheden mellem tysk og dansk så stor, at det kan man faktisk høre.

Auswanderung betyder ikke "immigranter". Det tilsvarer det danske ord, det ligner, nemlig "udvandring".

Det her var altså et hovedkvarter beskæftiget med at sørge for "jødisk udvandring", som i virkeligheden drejede sig om transport til koncentrationslejre.

Men altså: Har man ikke lært tysk, og heller ikke har evnen til at høre, hvad ordene ligner på dansk, må man godt bruge en ordbog. Mvh --Nordfra (diskussion) 14. jan 2019, 12:56 (CET)

Jeg tror at en del af indholdet er maskinoversat/dårligt oversat fra engelsk. Der kan vist med fordel ses på artiklerne fra nlwiki og dewiki i stedet. --Madglad (diskussion) 11. feb 2019, 15:14 (CET)
Ja, jeg mistænkte også først Google translate...som jo ikke er det dummeste hjælpemiddel, når man bare passer på at gennemgå teksten bagefter! For det er man nødt til.
Men når der her stod familiealbumsene - det skal Google translate dog ikke få skylden for! :-) Eller den tilfangetagne gruppe af mennesker i stedet for "fangerne" - eller Anne Franks far, der skulle have søgt efter sin familie i dække af Jan, når der vel mentes "ved hjælp af Jan". Mvh --Nordfra (diskussion) 7. mar 2019, 17:12 (CET)

Hvor kom den stjerne fra?[redigér wikikode]

Jeg tillader mig at stille spørgsmål ved, at denne artikel er udstyret med stjerne. Efter en betydelig oprydning ville jeg være glad for, at andre også gennemlæser.

Et par prøver fra indholdet:

Biograf, Melissa Müller, skrev senere at dramatiseringen havde "kontributteret til det romantiske, sentimentale og univalisering i Annes historie."

Hvad er univalisering? Menes der "det universelle"? Jamen, så skriv det dog! "Kontributteret til"? Der menes nok "bidraget til". Men så skriv det dog!

Suijk påstod at Otto Frank gav ham disse sider til ham kort før hans død i 1980.

"Gav ham til ham"? Det er rigeligt at skrive "gav ham". Iøvrigt "inden sin død". Sådan som det står her ("hans død") er Sujik den døde mand - men åbenbart stadig ved talens brug. --Nordfra (diskussion) 11. feb 2019, 14:11 (CET)

Der er desværre mange kvalitetsmærkede artikler med underligt indhold. Det er mit indtryk, at udvælgelsesprocessen i dag er lidt skarpere end tidligere, men der er en del kvalitetsmærkede artikler, som enten burde få frataget status eller (endnu bedre) blive skrevet grundigt igennem. --Pugilist (diskussion) 11. feb 2019, 14:26 (CET)