Diskussion:Din mor-jokes

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Sletningsforslag: Din mor-jokes

Se evt. på Wikipedia:Sletningsforslag

Siden Din mor-jokes er foreslået med begrundelsen manglende notabilitet (se sidens historik (og evt. diskussionssiden) for at se af hvem og eventuelt yderligere begrundelse). (Dette sletteforslag er indsat med bot på alle sider med skabelonen {{notabilitet}} - du er velkommen til at tilføje begrundelsen nedenfor) MGA73bot 24. jun 2009, 21:15 (CEST)

 • Symbol keep vote.svg Behold - Det er ikke verdens bedste artikel, der mangler nogle kilder, og formen kunne også være bedre, men "din mor" er et fænomen, der godt kan bære en beskrivelse. Engelsk wiki har en omdirigering fra Your Mom Jokes, så det er ikke helt unotabelt. --Pugilist 30. jun 2009, 00:36 (CEST)
 • Symbol move vote.svg Flyt - Jeg har tilladt mig at ændre artiklen lidt, så den nu afspejler en mere saglig tilgang til emnet. I samme omgang blev størstedelen af slutningen af artiklen skjult (kan endnu ses under redigering), da den ikke er relevant eller objektiv. Derudover vil jeg foreslå, at titlen ændres til 'Din mor'-vittigheder, da dette er den danske benævnelse--Zilvador 2. jul 2009, 17:02 (CEST)
Jeg tilslutter mig flytningen. Artiklen skal dog forbedres voldsomt, men er nok af encyklopædisk relevans. Jeg kunne f.eks. godt lide at vide, om en nogen af disse vittigheder er blevet særligt bekendte gennem et radio (P3?) eller fjernsynsprogram? Bruger:Nillerdk 8. jul 2009, 14:18 (CEST)
 • Symbol keep vote.svg Behold --Brandsen 29. jul 2009, 05:01 (CEST)
 • Symbol keep vote.svg Behold --Froztbyte 26. aug 2009, 15:59 (CEST)
Crystal Clear action apply.pngKonklusion:
Behold. Den er da go' - og det sagde din mor også. --MGA73 29. aug 2009, 15:46 (CEST)

Slet pga. manglende kilder og ditto relevans[redigér wikikode]

Der er ingen videnskabelige kilder til artiklen Din mor-jokes. Artiklen er oprettet af Bruger:Stefan-b 2009-04-03.

Der er 3 "kilder" til artiklen:

 1. Andrew Conway: Artiklen er en generel guide i fornærmelser målrettet stand up-komikere. Angiveligt "Hentet 2007-11-18." - artiklen Din mor-jokes er oprettet i 2009, så der må have været arbejdet længe med den korte artikel.
 2. Millicent R. Ayoub og Stephen A. Barnett: Artiklen kan kun tilgås fra uddannelsesinstiturioner og biblioteker i USA.
 3. Stuart Jeffries: Artiklen er betalingsmur. Angiveligt "Hentet 2006-12-06." - artiklen Din mor-jokes er oprettet i 2009, så der må have været arbejdet længe med den korte artikel.

Artiklen skal have videnskabelige kilder og bør også beskrive fænomenets udbredelse i det danske sprogområde.--Madglad (diskussion) 3. mar 2020, 12:06 (CET)

 • Symbol delete vote.svg Slet Som forslagsstiller. --Madglad (diskussion) 3. mar 2020, 12:06 (CET)
 • Symbol keep vote.svg Behold - Som argumenteret for 11 år siden. Det er ikke blevet mindre brugt siden da, så begrebet har vist sig at holde. —Pugilist (diskussion) 3. mar 2020, 13:04 (CET)
 • Symbol keep vote.svg Behold - Artiklen findes på mange andre sprog, og jeg synes, at dens information er oplysende nok. Der er generelt intet krav om, at kilder skal være "videnskabelige" - de skal blot være pålidelige. Seriøse avisartikler er ofte en OK kilde. I øvrigt har jeg intet problem med at læse Jeffries' Guardian-artikel uden betaling. --Økonom (diskussion) 3. mar 2020, 20:15 (CET)
 • Symbol comment vote.svg Kommentar - den største joke her, er som altid Madglad. Vildt nok han stadigvæk må være her, for han bidrager på ingen måde med noget nyttigt, og har aldrig gjort det. Tager andres tid pga. nonsens. --80.62.117.110 4. mar 2020, 08:58 (CET)
seneste redigeringer i denne artikel burde give endnu en lang blokering til Madglad, som han har prøvet mange gange før. INTET bidrager han med. - udover at han andetsteds efterspørger CVR-nummer på varemærker. 🤣😂 --80.62.117.110 4. mar 2020, 09:05 (CET)
 • Symbol keep vote.svg Behold - Den er da ganske oplysende. Ikke alt skal være højtravende og videnskabeligt begrundet. --Jørgen (diskussion) 4. mar 2020, 09:28 (CET)
 • Symbol keep vote.svg Behold - afgjort behold. Relevansen er der stadig, som anført ovenfor. Det er okay med lidt skæve eller anderledes artikler. Der er intet absolut krav om kilder for at beholde viden, selv om vi er enige om at kilder er en fordel og generelt et ideal at stræbe efter. Og i forhold til "...bør beskrive fænomenets udbredelse..."; at artiklen mangler viden løses ikke ved at slette den viden, der eksisterer i artiklen. Alt i alt intet argument for at slette, men tilstrækkelige argumenter for at beholde. --Medic (diskussion) 4. mar 2020, 09:41 (CET)
Crystal Clear action apply.pngKonklusion:
Émnet har været drøftet tidligere med klar støtte til behold. Siden det oprindelige sletteforslag er artiklen blevet forbedret, og der er ikke fremkommet nyt, der kan pege på en sletning. At én enkelt bruger er uenig i den oprindelige beslutning, ændrer ikke heri, særlig ikke, når argumenterne for sletning viser, at forslagsstiller har misforstået hvilke krav, der stilles til kilder, ligesom det ikke er en slettegrund, at der ikke er kilder, der beskriver emnet i det danske sprogområde. Son IP'en er inde på, er Madglads redigeringer i artiklen til støtte for sit eget synspunkt langt fra i orden, og kunne lede til en indskrænkning i redigeringsadgangen. Da der ikke er nyt siden sidst, lukkes sletteforslaget igen. --Pugilist (diskussion) 5. mar 2020, 08:53 (CET)

Flytning og ændringer[redigér wikikode]

Jeg flyttet den til Din mor-fornærmelser da jeg mente at de var et mere dækkende begreb da langt, de gange er ment som en fornærmelse, og ikke en vittighed mod dne pågældende person. Og grunden til at jeg skar noget af artiklen er bl.a at jeg generelt er mod at fylde artikler ud med eksempler på de pågældende emner, da de sjældent har nogen relevans. Ligesom at jeg mener at fx. Mere eller mindre alle sætninger kan fordrejes til at blive en "din mor"-vittighed af varierende grov karakter ikke var nødvendigt at nævne da de næsten giver sig selv at de fleste sætninger kan ændres i et forsøg på at gøre den til en vittighed, ligesom at de er forskellige af hvor sjove vittigheder kan være, da jeg mener at de er ret indlysende. Desuden mener jeg ikke at den sidste sætning hører til da wikipedia ikke er en guide til at skabe en optimal joke, og at de derfor ingen relevans har at indskrive en guide til at lave gode vittigheder generelt i artiklen. Mvh. --Trade 30. okt 2011, 15:52 (CET)

Jeg er såmænd enig i at det er et mere dækkende navn - det er bare ikke et navn, som er almindeligt brugt. Eksemplerne var nu ellers med til at gøre at man kunne forholde sig til emnet - Selv om de giver et historisk kig, giver Shakespeare-citaterne meget lidt i forhold til nutidige din mor-jokes. --Palnatoke 30. okt 2011, 17:33 (CET)
Hvofor skal der stå to eksempler på sådan en joke på siden? Evt. kunne man også flytte sidne til de mere neutrale Maternal insult, da den slags hjemmelavede jokes sikkert også bruges om fx. fædre eller søstre. Problemet er bare at jeg ikke ved hvordan man skal oversætte orden til dansk. Har du et bud? Mvh. --Trade 30. okt 2011, 17:37 (CET)