Spring til indhold

Diskussion:Esbjerg Brand og Redning

Sidens indhold er ikke tilgængeligt på andre sprog.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Gendannelsesforslag: Esbjerg Brand og Redning

Se evt. på Wikipedia:Gendannelsesforslag

Mange brandvæsener lever ikke op til kriterierne om f.eks. 100 årsværk eller en omsætning på 15 mio. EUR. Men jeg vil nu mene at en del kan falde ind under den mere generelle regel om at levere/yde noget specielt/værdifuldt (for samfundet). Hvornår denne regel opfyldes, må blive en subjektiv vurdering i det enkelte tilfælde.

For dette konkrete tilfælde, drejer det sig om det beredskab, der bl.a. dækker landets femtestørste by, en travl havn og lufthavn, samt er udvalgt til at huse et af ni støttepunkter. Samlet set mener jeg at Esbjerg Brand og Redning har tilstrækkelig notabilitet. --|EPO| COM: 18. okt 2012, 18:57 (CEST)

  • Gendan ikke - Jeg kan ikke se hvad der adskiller Esbjerg fra 10.000 andre brandværn i verden. Ved ikke hvad der gør det specielt at de dækker et område hvor der er en havn og en lufthavn, som i øvrigt har delte meninger om hvad "travl" er. --Pixi Uno (diskussion) 18. okt 2012, 19:02 (CEST)
  • Gendan Esbjergs brandstation er, omend ikke unik, så dog speciel, da den er en af ni danske støtteberedskabspunkter, der hjælper nabokommunerne.

[1] Den er også et fælles samarbejde mellem en kommunal brandvæsen og Falck. Det ser man ikke alle steder. Peter Mulvany (diskussion) 19. okt 2012, 00:12 (CEST)

  •  Kommentar Set i forhold til beredskaber rundt i verden, er Esbjergs formentlig ikke noget unikt. Min argumentation går (dels) på at man i forhold til det nationale leverer en ydelse (brandberedskab), der har en vigtig betydning for samfundet, samtidig med at der er tale om et af landets største beredskaber (enten målt på køretøjer eller befolkningsgrundlag). Jeg kan godt gå med til at f.eks. Lejre Brandvæsen ikke kravler op over spærregrænsen. At man har en travl havn, samt en lufthavn (måske ikke lige så travl) har betydning for hvilke opgaver og scenarier, der skal tages højde for og håndtere. Af beredskaber i Danmark, vil jeg mene at landets fem største (plus Roskilde, Gentofte og Frederiksberg pga. ambulancetjeneste) er notable. Optimalt set burde der så også være en beskrivelse af hvordan man forholder sig til de forskellige risici. --|EPO| COM: 25. okt 2012, 10:40 (CEST)
  • Lille Gendan - vi har en artikel om Københavns Brandvæsen som det naturligste, da de slukker brande i hovedstaden. Og der er allerede fire sider, der linker til Vestegnens Brandvæsen som ikke engang er oprettet. For ikke at tale om en faktisk glimrende artikel om Lejre Brandvæsen, som jeg umiddelbart mener også skulle slettes, hvis ikke der kan findes notabilitet for Esbjerg Brand og Redning. Brandvæsnerne har ret store kontaktflader og får gerne medieomtale, når der sker noget i deres operationsområder. Så jeg ser intet problem i notabiliteten. Når det så alligevel kun bliver et lille gendan, er det fordi en del af teksten, ser ud til at være en lettere omformuleret udgave af brandvæsnets hjemmeside, så hvis artiklen bliver gendannet, skal den i min optik enten mærkes på passende vis, eller der skal skrives en ny tekst. MVH Henrik (heb, Diskussion   Bidrag   E-mail) 6. nov 2012, 10:45 (CET)
  •  Kommentar Egentlig ville en artikel om emnet være rimelig nok. Jeg skal ikke sige, om den tidligere artikel var uheldig i sin udformning, men intet hindrer, at der gøres et nyt - og bedre - forsøg. --Rmir2 (diskussion) 6. nov 2012, 21:03 (CET)
  • Gendan ikke - enig med Pixi. --Simeondahl (diskussion) 20. dec 2012, 13:20 (CET)
  • Gendan - Er på linje med Henrik her, mener også at andre brandvæsner skal slettes hvis der ikke kan findes konsensus om gendannelse af denne - og det er der vel egentlig ikke behov for. Lad os oprettet den igen, om ikke andet så som en stub, så kan den jo altid udvides senere. mvh Tøndemageren (diskussion) 30. dec 2012, 21:50 (CET)
  • Gendan – Er enig med EPO i, at brandvæsner i landets fem største byer er notable. (Jeg mener desuden også, at alle kommunale brandvæsner er notable, men den diskussion kan jo altid tages en anden gang). --Johan U (diskussion) 3. jan 2013, 20:44 (CET)
Konklusion:
Omend der ikke er konsensus for at gendanne, så er der dog overvældende flertal for at gendanne, idet jeg ser seks foruden forslagsstilleren der taler for at notabiliteten er i orden og to der taler imod : Gendannet. --Henrik (heb, Diskussion   Bidrag   E-mail) 16. jan 2013, 08:15 (CET)