Diskussion:Fastfoodrestaurantkæder i Danmark

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Jeg mener bestemt at Subway er tidligere i Danmark! Jeg mener en af de sidste restauranter var den der lå på Fisketorvet. Danmark figurerer heller ikke her: http://www.subway.com/subwayroot/Applications/Reports/CountryCount.aspx -- Rasmus

Undgå liste-over-sider[rediger kildetekst]

Burde denne og tilsvarende 'liste-over'sider ikke være en del af hovedordene, som fx fastfood, fremfor selvstændige artikler? --Philo 6. jun 2006 kl. 23:25 (CEST)
Det afhænger af mængden. Hvis der er en lang* liste, kan det let trække ned i opfattelsen af artiklen, og så bliver artiklen bedre af bare at have et link til en selvstændig liste. --Palnatoke 6. jun 2006 kl. 23:34 (CEST) *) "Lang" er et gummibegreb.
Jeg er personligt vældig begejstret for lister - som der er ret mange af på den engelske Wikipedia. Der er også en del på andre sprog (f.eks. i den svenske), men desværre ikke så mange i den danske. Jeg synes det er en god måde at systematisere data på, og overskueliggøre det - som en god modvægt til de egentlige artikler og til kategoerierne. Den rigdom i systematiseret data kendetegner en god encyklopædi. --Rasmus 7. jun 2006 kl. 00:29 (CEST)

Den Sorte Gryde[rediger kildetekst]

Flere af Den Sorte Gryde-restauranterne har skiftet navn. Den på Vesterbrogade hedder nu "Det lille køkken", og de fører ikke længere Buggi Burger men T-Burger - men konceptet er det samme. De skriver i deres menukort, at det er blevet dem "påtvunget" at skifte navn. http://sortegryde.dk og http://www.sortegryde.dk tilhører tilsyneladende forskellige firmaer, så jeg tvivler på, at Den Sorte Gryde er én kæde med 10 restauranter. På http://www.densortegryde.dk/Sites/om.htm antydes, at navnet bruges af mindst to inkarnationer af konceptet. Er der nogen, der kan kaste yderligere lys over dette? Ellers synes jeg indtil videre, at vi skal fjerne Den Sorte Gryde fra listen af kæder. Men derudover er Den Sorte Gryde en institution, der fortjener en artikel, uanset hvor mange firmaer der benytter betegnelsen (det giver blot lidt mere at skrive om i artiklen).--C960657 21. jun 2006 kl. 22:40 (CEST)

Ifølge Vikingegryden på Jagtvej, så gik virksomheden Den Sorte Gryde konkurs. Men de enkelte restauranter har dog overlevet og videreføres under navnet Vikingegryden, der fortsat fører den store Buggiburger. Det er det eneste jeg ved. --|EPO| 17. jul 2006 kl. 22:54 (CEST)
Det synes at være en kompliceret affære. "Den Sorte Gryde" er tydeligvis ikke gået konkurs, da http://www.densortegryde.dk/ fungerer i bedste velgående - og det er vist den "Sorte Gryde", jeg primært kender. Der siges det, at tyrkeren Haci Onurlu startede den første Sorte Gryde i 1997[1] og at han p.t. har fire Sorte Gryder rundt omkring i Kbh. Konkurrenten på http://sortegryde.dk/ siger dog, at de var først, da de nemlig startede for 15 år siden; en anmeldelse sammesteds siger, at burgerkoncptet blev udviklet i '97 af en Monir Ahmed, der kom til DK i '92 og at denne Sorte Grydes to restauranter på Frederikssundsvej er det eneste sted, man kan købe sig en buggi-burger, hvilket det første link jo tydeligt modsiger. Og så er der åbenbart Vikingeryden, der påstår, at Vikingegryden er arvtager til det oprindelige "Den Sorte Gryde" og altså også fører en buggiburger. Det kunne være interessant at komme til bunds i - måske kunne man lave en wiki-ekspedition og tage rundt til de forskellige steder for at opklare mysteriet ;) --Pinnerup 18. jul 2006 kl. 04:14 (CEST)
Hvis der skal opklares buggi-burgere, er der brug for en solid appetit. :-) --Palnatoke 18. jul 2006 kl. 10:42 (CEST)
Jeg skal gerne ofre mig for Wikipedia i denne sag. --|EPO| 18. jul 2006 kl. 10:44 (CEST)

Hvornår er noget en kæde?[rediger kildetekst]

Hvor mange restauranter skal der til, før der er tale om en kæde, som skal på listen? Taco Shop optræder, selvom der kun er tre. Jeg synes, det er fint med en artikel om Taco Shop (den er jo endda besunget af Nik & Jay :-)), men hvis der kun skal tre restauranter til, så skal der vist tilføjes en del flere kæder. Er det vejen frem, eller skal vi hæve medtagelseskriteriet? --C960657 7. jul 2006 kl. 16:53 (CEST)

Godt spørgsmål. I princippet er alt vel en kæde hvis der er mere end en, men jeg vil mene at der i hvert fald skal lidt flere til. Mindst tre i hvert fald, måske endda flere. Du har ret i at det kan resultere i et hav af små kæder der så skal med på listen, og det kan måske være passende med en begrænsning. Andre forhold der bør spille ind er vel også hvordan restauranterne fremstår - om de fremstår som del af en kæde, om de har ekspansive ambitioner, om de er en del af en udenlandsk kæde. Men meget af det kan være svært at definere. --Rasmus 17. jul 2006 kl. 13:39 (CEST)
Quick food er i hvert fald ikke en kæde. Det er navnet på en afdeling i Bilka og Føtex - så den burde stryges fra listen. --Brandsen 16. jan 2008, 20:55 (CET)

Sletningsforslag: Fastfoodrestaurantkæder i Danmark

Se evt. på Wikipedia:Sletningsforslag

Fastfoodrestaurantkæder i Danmark er markeret med {{notabilitet}} af en IP-bruger i Januar 2018, og den er også markeret med {{forældet}} og {{kilder}}. Der er næppe nogen der gider forbedre den eller vedligeholde den hvis den står til sletning, så lad os få det afgjort. Jeg er selv indifferent. --Honymand (diskussion) 21. apr 2018, 11:21 (CEST)

  • Neutral --Honymand (diskussion) 21. apr 2018, 11:21 (CEST)
  • Slet - ser ingen umiddelbar grund til at beholde artiklen. Derimod kan det være relevant at lave en navboks med de forskellige kæder i, så man hurtigt kan smutte rundt mellem dem. mvh Tøndemageren (diskussion) 21. apr 2018, 11:38 (CEST)
  • Slet - Den er besværlig at vedligeholde og formodentlig meget af tiden outdated. Navboksen er en god ide. —Arne (Amjaabc) (diskussion) 21. apr 2018, 13:34 (CEST)
  • Slet - Jeg har lavet Navboks Fastfoodrestaurantkæder, som kan tages overtage. --Kjeldjoh (diskussion) 30. apr 2018, 12:37 (CEST)
Konklusion:
Slet: Der er enighed om sletning. Jeg har oprettet en Navboks, og indsat den på de relevante sider jeg kunne finde. --Kjeldjoh (diskussion) 4. maj 2018, 12:12 (CEST)[svar]