Diskussion:Foreningen Skånsk Fremtid

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Sletningsforslag: Foreningen Skånsk Fremtid

Se evt. på Wikipedia:Sletningsforslag

Foreningen Skånsk Fremtid er en dansk der støtter den svenske pendant. Bruger:Arild kierkegaard har oprettet. De har en hjemmeside og har fået forbud for at flage, men ellers er det lidt tyndt med omtalen. Der findes ikke en svensk artikel om "hovedorganisationen", men der er om Skåneländsk Samling. Der er ingen kilder. Toxophilus (diskussion) 13. aug 2020, 07:33 (CEST)

  • Symbol delete vote.svg Slet - En lille dansk forening, der støtter en udenlandsk har jeg svært ved at se relevansen af. Skåneländsk Samling kunne godt være relevant at oprette, men det gør ikke den danske forening mere notabel. Manglen på kilder hjælper heller ikke. Toxophilus (diskussion) 13. aug 2020, 07:33 (CEST)
  • Symbol keep vote.svg Behold - Der er vist i alt to foreninger i Danmark, der har med dansk-skånske relationer at gøre Dansk-Skaansk Forening stiftet i 1954 og Foreningen Skånsk Fremtid stiftet i 1992. Jeg har umådelig svært ved at bedømme, hvilken af disse foreninger, der er den "ledende indenfor feltet af dansk-skånske foreninger" (og dermed den "mest notable"). Dansk-Skaansk Forening har ikke en hjemmeside, der bruges til noget, det har Foreningen Skånsk Fremtid derimod; Dansk-Skaansk Forening har én facebookkonto, der tilsammen har flere følgere, end de sammenlagt to facebookkonti, som Foreningen Skånsk Fremtid disponerer over, men sidstnævnte forening har på den mest aktive af deres facebooksider en del flere ugentlige opslag end Dansk-Skaansk Forening har på deres ene ...... så hvem er den ledende??? Jeg vil lade tvivlen komme den sletningsnominerede forening til gode og, under disse givne forudsætninger, stemme for et behold. Ole Ryhl Olsson (diskussion) 13. aug 2020, 15:47 (CEST)
  • Symbol comment vote.svg Kommentar Artiklen påstår - uden kilder - om foreningens formål:
"Foreningen Skånsk Fremtid blev stiftet i 1992 med det formål at støtte den skånelandske søsterforening Föreningen Skånelands Framtids og andre skånelænderes bestræbelser for øget selvstyre og for at oplyse om Skåne, Halland og Blekinges danske historie og kultur."
Af foreningens websted http://skaanskfremtid.dk/ fremgår:
"Foreningen Skånsk Fremtid blev stiftet 1992 og har til formål at oplyse om Skånelandenes historie og nutidige situation for offentligheden vest for Øresund."
Af sv:Skåneländsk Samling fremgår (om Skåneländsk Samling):
"Föreningen var en sammanslagning av Sällskapet Skånsk Samling och Föreningen Skånelands Framtid. Sammanslagningen av föreningarna skedde 29 april 2007. Medlemsantalet var april 2014 cirka 50. Föreningen lades ned den 1 juli 2018."
(Artiklen har en anelse mere om foreningen Skånelands Framtid).
Så sletningforslagets antydning af at Foreningen Skånsk Fremtid er en støtteforening for en svensk forening er vist ikke længere aktuel. Hvis det nogensinde har været rigtigt. --Madglad (diskussion) 13. aug 2020, 21:57 (CEST)
  • Symbol keep vote.svg Behold - per Ole Ryhl Olssons argumentation. Jeg mener jævnligt at have hørt omtale af foreningen og vurderer - uvidenskabeligt - at det rækker. Mvh. SorenRK (diskussion) 15. aug 2020, 12:08 (CEST)
Crystal Clear action apply.pngKonklusion:
Ikke megen debat, men ikke konsensus for sletning. --Pugilist (diskussion) 24. aug 2020, 10:05 (CEST)
Sverige Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Sverige, et forsøg på at koordinere oprettelsen af Sverigerelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.