Diskussion:Fristat

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Sletningsforslag: Fristat

Se evt. på Wikipedia:Sletningsforslag

Fristat er en betegnelse for visse nationer. Bruger:Palnatoke har oprettet den i sin tid og Bruger:Madglad har sat {{QA-relevans}}, hvilket placerer den i kategorien med notabilitetspoblemer, derfor dette sletningsforslag. Der findes en artikel på en.wiki, der dog ikke er spækket med kilder. Toxophilus (diskussion) 1. okt 2020, 14:52 (CEST)

  • Symbol keep vote.svg Behold - Jeg mener at emnet er relevant, selvom artiklen godt kan bruge en udvidelse. Toxophilus (diskussion) 1. okt 2020, 14:52 (CEST)
  • Symbol keep vote.svg Behold - Vigtigt, men flydende begreb. Håber på en udvidelse. - Nico (diskussion) 1. okt 2020, 15:42 (CEST)
  • Symbol keep vote.svg Behold - Som Nico. --Pugilist (diskussion) 1. okt 2020, 16:29 (CEST)
  • Symbol question green.svg Spørgsmål @Toxophilus, Nico og Pugilist: Hvordan adskiller en "fristat" sig fra andre lande? Dette fremgår ikke af artiklen. --Madglad (diskussion) 1. okt 2020, 19:06 (CEST)
@Madglad: Den type spørgsmål er bedre egnet på artiklens diskussionsside. Men skal spørgsmålet besvares her, kan jeg fra artiklen citere: “Ifølge ordbogen er det et landområde der har løsrevet sig som suveræn stat eller har opnået udstrakt selvstyre i forhold til en dominerende statsmagt. Udsagnet er endog kildebelagt. Artiklen kan udvides (bl.a. med den tyske forståelse af begrebet), men det er ikke en slettegrund. —Pugilist (diskussion) 1. okt 2020, 20:02 (CEST)
@Pugilist: Det er da ganske relevant at få afklaret i forbindelse med en vurdering af emnets relevans. Umiddelbart lyder det som om at opslaget hører hjemme i Wiktionary. Ellers rejser sig der en del spørgsmål: Findes der litteratur om fristater, der kan henvises til og artiklen kan udvides fra? Nutidige eksempler, der kan henvises til? Hvilke af Slokavikiet, Transnistrien, Estland, Folkerepublikken Donetsk, Åland er fristater - og hvorfor hhv. hvorfor ikke? --Madglad (diskussion) 1. okt 2020, 20:51 (CEST)
  • Symbol keep vote.svg Behold - Uden tvivl notabel, indgår f.eks. i navnet på historiske landområder som Oranje-fristaten.--Honymand (diskussion) 6. okt 2020, 20:46 (CEST)
  • Symbol keep vote.svg Behold - Dette emne skal vi da have en artikel om. --Santac (diskussion) 13. okt 2020, 07:50 (CEST)
Crystal Clear action apply.pngKonklusion:
Da ingen taler for sletning, og der generelt er bred enighed om artiklens relevans for encyklopædien, beholdes den. Udvidelse af artiklen og videre diskussion om indholdet jf. ovenstående kan være en fordel. --Medic (diskussion) 13. okt 2020, 08:51 (CEST)