Diskussion:Global Positioning System

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Fysik Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Fysik, et forsøg på at koordinere oprettelsen af fysik-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret, kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Det Fremragende Projekt Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af Det Fremragende Projekt, et forsøg på at få oversat fremragende artikler fra andre sprog på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

Fjernede linket:

fordi, det var dødt!

Kåre!!! Artiklen handler om GPS. Derom er vi enige. Den reference, du fjernede, handler også om GPS. Funktionen bag GPS, bygger på relativitetsteori! Og GPS ville ikke kunne bringes til at fungere uden viden om relativitetsteori. Jeg beder dig derfor indtrængende Kåre om at læse referencen, og så her på dette sted at forklare hvorfor den ikke må angives.

Referencen du fjernede er GPS og Einsteins tidseffekter

De første sætninger i denne reference er:

"Hvis et mobilt GPS (Global Positioning System) navigations-instrument skal kunne angive en bestemt position på Jordens overflade med størst mulig nøjagtighed, så må man tage hensyn til to tids-effekter, som blev opdaget af Albert Einstein (1879-1955). Den ene - hastigheds-tidseffekten - udledte Einstein i sin specielle relativitetsteori fra 1905. Den anden – tyngde-tidseffekten – udledte han i sin generelle relativitetsteori fra 1915, der også er en teori for tyngdevirkninger"

som har en EVIDENT relevans. og er den mest forklaringsmæssigt uddybende blandt samtlige øvrige angivne referencer. Om du er uenig heri Kåre., så forventer jeg, som andre interesanter om emnet, en mere uddybende argumentation

mvh jhp

Se Wikipedia:Eksterne henvisninger. - Kåre Thor Olsen (Kaare) 23. jul 2008, 22:00 (CEST)
Det bliver jeg ikke meget klogere af Kåre.
Du har, Kåre, selektivt, valgt at fjerne en henvisning ud af tre.
Dette kræver selvfølgelig en mere omhyggelig begrundelse, end du her giver.
Faktisk konstaterer jeg, at du slet ikke vurderer kvaliten af henvisningerne.
Om du var lidt konsekvent, så burde du jo også slette de to andre.
Summasummarum er, Kåre, at du har slettet den bedeste!
Og så?
Hjerneskallen har to sider!
mvh
jhp
Læs tredje afsnit igen, det lige over indholdsfortegnelsen. Ringer der slet ingen klokker? - Kåre Thor Olsen (Kaare) 23. jul 2008, 23:24 (CEST)