Diskussion:Henrik Yde-Andersen

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Sletningsforslag: Henrik Yde-Andersen

Se evt. på Wikipedia:Sletningsforslag
Nulevende person
Dette er en diskussion om (evt. sletning af) en artikel, der omhandler en nulevende person. Derfor indskærpes det overfor deltagere i debatten, at være varsomme med formuleringer og oplysninger, idet disse kan være æreskrænkende, krænke personens privatliv eller på anden vis påføre omtalte person skade. Desuden henledes opmærksomheden på Wikipedias politik for biografier af levende personer og Wikimedia Foundations resolution om biografier af nulevende personer.

Der bliver i disse dage oprettet en hel del artikler om kokke, som fx Henrik Yde-Andersen, som er oprettet af Bruger:Krak0406. Det får mig til rejse spørgsmålet om kokke per automatik opfylder Wikipedia:Kriterier for biografier (der nævnes intet om kokke). Kokke har typisk arbejdet flere forskellige steder, men det er der mange der har. I visse tilfælde i ledende positioner, i de småfirmaer, som en restaurant nu engang er. Jeg mener ikke at vi ellers har mange artikler om ledende personer fra andre småfirmaer? Bager Høyer fra Høyers Bageri i Stege fx? --Madglad (diskussion) 3. feb 2019, 18:12 (CET)

 Kommentar At være medåbner af en dansk Michelin-restaurant bidrager i hvert fald positivt til notabiliteten, men om det er nok, ved jeg ikke. --Morten1997 (diskussion) 3. feb 2019, 18:21 (CET)
Behold - Kokke er ikke per automatik notable, de skal opfylde de generelle krav om "interesse i en bredere kreds". Når jeg læser artiklen på berlingske.dk og politiken.dk så får jeg det indtryk at han opfylder kravet om at være notabel. --Kjeldjoh (diskussion) 4. feb 2019, 09:22 (CET)
Behold - Kokke i al almindelighed er selvfølgelig ikke notable, ligesom kokke heller ikke pr. definition er udelukket fra at blive biograferet. Som Kjeld er inde på, gælder de almindelige kriterier også for kokke. Konkret mener jeg, at den biograferede kok opfylder kriterierne. —Pugilist (diskussion) 4. feb 2019, 17:48 (CET)
Konklusion:
Ikke konsensus om sletning. --Pugilist (diskussion) 24. feb 2019, 21:15 (CET)