Diskussion:Hesteracer

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Forkerte Links[rediger kildetekst]

Linksene i artiklen bør nok liiige ses efter en gang, da fx Jyde ikke er en hest - med det ment, at der lige skal tænkes lidt mere hvad der henvises til ;) --Anigif 23. sep 2007, 18:17 (CEST)


Kopieret fra Diskussion:Liste over hesteracer[rediger kildetekst]

Kopi start

Listen overfylder ikke kravene for lister[rediger kildetekst]

@Spidy30: Denne liste opfylder ikke kraveve til lister på vores norm for listeartikler, Wikipedia:Lister. Der er ingen introduktion om emnet og der er ingen oplysninger om de enkelte hesteracer på listen. Desuden synes mange af de oplistede racer at være dubletter med små afvigelser i skrivemåden. Listen må hurtigslettes uden videre diskussion som den er nu ifølge listenormen, men jeg vil give tid at forbedre listen før jeg foreslår sletning. Hvis der stadig ikke er en intruktion om emnet og oplysninger om de enkelte racer, vil jeg foreslå sletning om en uges tid. --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 30. dec 2019, 21:15 (CET)

Den herliste er ikke helt færdig endnu det står også op i toppen af denne her liste at man kan hjælpe med at finde flere heste raser og måske har jeg svaret på det du har skrevet til mig og de siger heste raser og pony raser findes og eksisterer du kan bare tjek internettet eller Google hvis du er i tvivl det er bare et godt råd fra mig til dig Spidy30 (diskussion) 30. dec 2019, 21:38 (CET)

Den her liste er ikke helt færdig endnu det står også op i toppen af denne her liste at man kan hjælpe med at finde flere heste raser og måske har jeg svaret på det du har skrevet til mig og de siger heste raser og pony raser findes og eksisterer du kan bare tjek internettet eller Google hvis du er i tvivl det er bare et godt råd fra mig til dig Spidy30 (diskussion) 30. dec 2019, 21:39 (CET)

Denne liste over hesteracer indeholder en liste af heste- og pony-racer. Og det står ved den her liste ikke er færdig hvis du ser der hvor der står racer og på denne her side indenfor racer står der på Denne her liste er ufuldstændig; hjælp gerne med at udfylde den. Spidy30 (diskussion) 30. dec 2019, 21:45 (CET)

Og PS denne liste overholder og opfylder de betingelser og det der står på den her lyste og det er også det der med Wikipedia er et sted hvor opretter sådan lister og fordi de er røde og det er fordi de ikke lavet helt færdig endnu og det er der hvor man skal begynde at skrive dem ind og lave den helt færdig det er det Wikipedia handler og så kan en man selv lave dem og indsætte de der mangler og så kan man også godt få hjælp fra andre her på Wikipedia for det handler om sammenhold mellem redaktør og administrator og også med alle andre her på Wikipedia og om at skabe noget her på Wikipedia og skabe noget her i fællesskab her på Wikipedia og de andre heste raser og så kan alle de andre redaktør og administrator også hjælpe til med at gøre de her heste raser færdig og det er det sammenhold og fællesskab jeg mener og så kan man hjælpe hinanden med at gøre det helt færdigt og på kryds og tværs, det er nemlig det, det handler om her på Wikipedia og så kan alle også godt være med til at bidrage her fordi til de her heste raser i fællesskab for at gøre den helt færdig og så jeg skal nok også hjælpe til med det her med heste raser her på Wikipedia Spidy30 (diskussion) 30. dec 2019, 22:03 (CET)

Jeg oprettede oprindeligt listen, da artiklen Hest var spammet til med en alenlang liste over diverse hesteracer. Den tilsvarende engelske artikel er glimrende, men af dovenskab orkede jeg ikke at få oversat denne. Den tilsvarende lister på svensk giver ikke meget mere end den nuværende danske. Mht selve indholdet i listen kan der nok ske lidt opstramning, men der er ikke en klar definition af, hvad en hesterace er. Kan nogen oversætte den engelske Horse breed vil det være fint. @Kartebolle: Det er fint at slette artikler, men så længe der arbejdes med dem, så giv lidt tid. --Pugilist (diskussion) 30. dec 2019, 22:26 (CET)

Og alle generelt her på Wikipedia glemmer hvad Wikipedia enlig handler om, det handler om sammenhold og fællesskab og også samarbejde på kryds og tværs med hinanden det er bare et godt råd fra mig til alle jer der unde på her Wikipedia Spidy30 (diskussion) 30. dec 2019, 22:35 (CET)

Og kan an godt prøve at oversætte engelske Horse breed, men det vil tage lidt tid og enten gør det i dag eller i morgen eller når jeg har tid til det, PS det lover jeg og jeg holder mit ord på det ;) :) Spidy30 (diskussion) 30. dec 2019, 22:38 (CET)

Hvis vi kan lave lister over andre ting, så kan vi også gøre det i dette tilfælde. En forklarende introduktion kunne være ønskelig. Den nuværende liste kan måske senere afløses af en oversigt med billeder af de enkelte hesteracer. Rmir2 (diskussion) 30. dec 2019, 22:41 (CET)

Så er den oversat, og det her er resultatet af det var, engelske Horse breed = engelske Heste race. Spidy30 (diskussion) 30. dec 2019, 22:43 (CET)

Så er den oversat, og det her er resultatet af det og det var, engelske Horse breed = engelske Heste race. Spidy30 (diskussion) 30. dec 2019, 22:44 (CET)

Ja det lyder god ide med at finde billederne af de her forskellige heste og ponyer og vi skal bare være helt sikker på at vi har tilladelse til at gøre her og nogle billeder som heller ikke er copyright og der fra kan man så finde ud af hvad man kan så ellers gøre og for at finde en god Løsning på det hele og finde flotte billeder og finde de rette billeder til det her til heste og ponyer her på Wikipedia ;) :) Spidy30 (diskussion) 30. dec 2019, 22:57 (CET)

Ja det lyder en meget fin og meget god ide med at finde billederne af de her forskellige heste og ponyer og vi skal bare være helt sikker på at vi har tilladelse til at gøre her og nogle billeder som heller ikke er copyright og der fra kan man så finde ud af hvad man kan så ellers gøre og for at finde en god Løsning på det hele og finde flotte billeder og finde de rette billeder til det her til heste og ponyer her på Wikipedia ;) :) Spidy30 (diskussion) 30. dec 2019, 22:58 (CET)

Det er ikke svært: brug den tilsvarende engelske liste, hvor næsten alle har blåt link. Ved at klikke på dem kan ses, om der findes et tilladt billede, som kan bruges til illustration. Rmir2 (diskussion) 30. dec 2019, 23:08 (CET)
Det var dog mange indlæg der er kommet som svar på mit indlæg. @Pugilist: Ja, jeg skal nok give tid som jeg også skriver, men jeg kan vel godt gøre opmærksom at listen i den nuværende form ikke lever op til vores norm for lister, og opfordre til forbedring. @Spidy30: Prøv at læse siden Wikipedia:Lister som jeg også henviser til øverst i diskussionen. Det vil ikke hjælpe at forlænge listen. Det vil hjælpe at tilføje relevant information om de hesteracer som er nævnt på listen. Et navn alene er ikke brugbart. I øvrigt, led efter billeder på Commons, mediesamlingen som Wikipedia får alle sine billeder fra, i kategorien c:Category:Horse breeds. Så vil der ikke være problemer med ophavsret. --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 30. dec 2019, 23:09 (CET)

Nej navne er ikke nok, men billeder og beskrivelser, beskrivelse, tekst og om mere information om de forskellige heste raserene og også om de forskellige pony racerene der er og også hvor de forskellige racer kommer fra er meget vigtig og o.s.v. , den og det er okay og nok materiale til der hele, det giver jo lidt sig selv ikke ;) :) Spidy30 (diskussion) 30. dec 2019, 23:31 (CET)

@Kartebolle: Ja, intet problem i at påpege, at listen skal udbygges; tværtimod. Der er i øvrigt en skabelon {{kun liste}} som kan bruges i den anledning. Nogle af udfordringerne ser i øvrigt ud til at være blevet løst. —Pugilist (diskussion) 31. dec 2019, 12:18 (CET)

Den tabel over hesteracer med billeder, som jeg foreslog, findes på tysk wikipedia, hvor den er opsplittet bogstav for bogstav. Hvis der er energi kan man tage hele oversigten stykke for stykke og simpelthen oversætte den tyske tekst (brug google translate som vejledning, men husk at rette sproget til normalt dansk). venlig hilsen Rmir2 (diskussion) 3. jan 2020, 08:33 (CET)

Dubletter i listen[rediger kildetekst]

@Spidy30: Listen ser ud til at være omkring dobbelt længde på grund af at mange af de nævnte racer optræder flere gange med små variationer i skrivemåden. Det ser også ud til at du til stadighed indsætter nye dubletter af racer som allerede er på listen. Det virker som spildt og uhensigtsmæssigt arbejde. Jeg vil i stedet igen opfordre til at der gives information om de enkelte racer. Navne alene uden anden information har ingen nytteværdi. --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 1. jan 2020, 20:41 (CET)

Men så kan du selv at prøve bidrage med noget i stedet for at brokke dig, og så kan du også selv være med til at hjælpe med at finde det der mangler til de raser der ikke har nogen eller noget information og de røde er ikke helt færdig endnu og så er det bare med at tilføje noget information og beskrivelser til dem og og jeg synes ikke det er spild af tid for der findes mange forskellige heste raser og ponyracer hvad har du regnet med at der kun var nogle få stykker, selvfølgelig findes der forskellige racer hele verden, og det er derfor jeg har tilføjet dem til denne her liste, det giver jo lidt sig selv ikke ;) :) Spidy30 (diskussion) 1. jan 2020, 21:03 (CET)
Det ser ikke ud til at du fangede min pointe: At samme race ofte står flere gange på listen med små variationer i skrivemåder. --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 1. jan 2020, 21:12 (CET)

Det er der meget god grund til at jeg har gjort der her og det er en af de andre redaktør som ville finde og hente oplysninger og information om de forskellige hesteracer og ponyracer fra forskellige wikipedia side og måske fra andre hjemmesider om hesteracer og ponyracer til de hesteracer og ponyracer der ikke er helt færdige endnu ; ) :) Spidy30 (diskussion) 1. jan 2020, 21:34 (CET)

Du burdet nok også lytte lidt på mere hvad de to redaktør Pugilist og Rmir2 hvad de siger og hvad to har skrevet på en anden diskussion side her på Wikipedia, det er bare et meget godt råd fra mig til dig @Kartebolle ;) :) Spidy30 (diskussion) 1. jan 2020, 21:45 (CET)

Jeg er bange for at ikke forstår hvad du skriver om grunden til at der er dubletter. Både Pugilist og Rmir2 har deltaget i mange diskussioner, så jeg ved heller ikke hvilken anden diskussionsside du mener. Men jeg skal gerne læse hvad de skriver hvis du fortæller hvor det er. --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 1. jan 2020, 21:51 (CET)
Jo jeg forstår godt hvad du mener men du forstår slet ikke hvad jeg mener og det jeg mener er at redaktør  har skrevet at man kan bruge informationerne fra de andre Wikipedia sidder rundt omkring fra hele verden og det er derfor jeg har tilføjet dem på engelsk så de bedre kunne finde informationerne fra de andre Wikipedia sider, så giv dem en hjælpende så det er nemmere for dem og give dem en hånd for det er dette handler om her på Wikipedia  selvom mange glemmer at det handler om fællesskab, 

samarbejde med arbejde og sammenhold på kryds og tværs af redaktør og administrator og alle andre her på her på Wikipedia og her er den side hvor der stå noget om at man kan bruge de blå link og informationer fra de andre Wikipedia side om heste raser og pony raser fra Den engelske Wikipedia og fra den svenske Wikipedia og også fra den norske Wikipedia og o.s.v og måske også fra andre sider på internettet med informationer og oplysninger og beskrivelser om heste raser og ponyraser og o.s.v  ;) :) https://da.m.wikipedia.org/wiki/Diskussion:Liste_over_hesteracer?markasread=2661937&markasreadwiki=dawiki#Listen_overfylder_ikke_kravene_for_lister Spidy30 (diskussion) 1. jan 2020, 22:06 (CET)

Jeg håber på du kan bruge de her brugbar oplysninger til noget ;) :) Spidy30 (diskussion) 1. jan 2020, 22:08 (CET)

Det var også lige oplysninger du bede dig om og her har du det så og det var så lidt  ; ) :) Spidy30 (diskussion) 1. jan 2020, 22:13 (CET)

Det var også lige de her oplysninger du bede dig om og her har du dem så og det var så lidt ; ) :) Spidy30 (diskussion) 1. jan 2020, 22:14 (CET)

Jeg er fuldstændig stået af og forstår ikke ord af ovenstående. Jeg vil stoppe min deltagelse i denne diskussion nu, da jeg har fremført mit synspunkt. --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 1. jan 2020, 22:28 (CET)
Uden at blande mig i spørgsmålet om eventuelle dubbletter i listen vil jeg foreslå Kartebolle (Dipsacus fullonum) at bruge tid og kræfter på at tilpasse listen fx ved sammenligning med andre wikisprog og så få flest mulige gjort blå. Så vil det være mere overkommeligt at løse eventuelle tilbageværende problemer. Artiklen er under hårdt arbejde i øjeblikket og kommentarer midt i arbejdet er ikke befordrende, snarere er de forvirrende, fordi man afbrydes midt i arbejdet i stedet for at kunne gå planmæssigt frem. Rmir2 (diskussion) 2. jan 2020, 22:13 (CET)
@Rmir2: Ja, den er under hårdt arbejde, men desværre ser det ud til at være fuldstændig nyttesløst arbejde, hvilket jeg forsøger at påpege uden at budskabet bliver forstået. Mener du for eksempel at jeg skal gøre alle fem navnevarianter for frisisk sportshest (Friesisk sporthest, Friesian-sporthest, Friesian Sporthorse, Frisiske sporthest, Frisiske sporthorse) blå ved at oprette fem artikler om hesten? Hvis arbejdet på artiklen bestod i at beskrive hesteracerne en ad gangen, ville det være godt. Men arbejde som består i at finde på så mange varianter af navnene som muligt, er spildt, og bør afbrydes. Så mit formål med at forstyrre er at få ændret typen af arbejde før der spildes for meget tid på unyttigt arbejde. Desværre lykkedes det ikke. --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 2. jan 2020, 22:32 (CET)
Listen skal naturligvis opregne alle hesteracer uanset, om vi har en artikel om dem eller ej. Når listerne bliver gennemgået, vi det vise sig, om der er de facto dubbletter, og så bliver de simpelthen slettet fra listen. Mere kompliceret er det ikke. Og vi overlever nok den uge, det måske tager at få det afklaret. Rmir2 (diskussion) 2. jan 2020, 22:36 (CET)


Kopi stop

Listeafsnittet Racer?[rediger kildetekst]

Kan det afsnit reelt brugs til noget som helst, eller er det bedre at stryge det?

Antallet af dubletter, forkert stavede racer og mere eller mindre imaginære typer gør det, i mine øjne, til spild af tid. Mvh KnudW (diskussion) 12. feb 2020, 20:26 (CET)

Listen overholder ikke normen for listeartikler og bør slettes. Det har jeg sagt før i Diskussion:Liste over hesteracer, men det er "forsvundet" da diskussionssiden blev ved en fejl ikke blev flyttet med da "Liste over" blev fjernet fra navnet. --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 12. feb 2020, 21:17 (CET)
Der findes en glimrende liste på den tyske udgave inklusive billeder. Jeg foreslog at bruge den på dansk, men mit forslag er desværre ikke blevet brugt. Rmir2 (diskussion) 13. feb 2020, 07:05 (CET)

Jeg sletter listen, den inviterer kun til mere nonsens og den vil aldrig kunne bruges til noget fornuftigt. Mvh KnudW (diskussion) 19. maj 2020, 15:43 (CEST)[svar]