Diskussion:Humanistisk informatik

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Sletningsforslag: Humanistisk informatik

Se evt. på Wikipedia:Sletningsforslag

Humanistisk informatik er en dansk uddannelse. Bruger:Beyer007 har oprettet. Vi har rigtigt mange artikler om forskellige uddannelser foskellige steder i landet. Fælles for dem er det dog, mange af dem ofte skifter navn, opbygning osv. Det kan være et stort arbejde at holde opdateret hele tiden. Derudover mener jeg, at det er mere relevant at beskrive de stillinger, som man kan besidde efter endt uddannelse. Heri kan man beskrives, hvilken uddannelse der er relevant. Uddannelsen kan i aritklerne om de enkelte uddannelsesinstitutioner. I dette tilælde kunne begrebet måske være relevant, og der findes da også en artikel på engelsk, men artiklen omhandler kun uddannelsen, og er mere reklame for dette, end en oplysning om hvad begrebet dækker over. Toxophilus (diskussion) 1. sep 2020, 11:15 (CEST)

  • Slet - vi skal ikke have artikler om alle typer uddannelser. Den er ikke stor eller relevant nok til en selvstændig artikel. Det kunne være relevant at omskrive artiklen på baggrund af den engelske artikel og skrive meget kort, at der er nogle uddannelser som går under samme navn. Toxophilus (diskussion) 1. sep 2020, 11:15 (CEST)
  •  Kommentar Artiklen er temmelig tynd. Artiklen behandler to emner i én artikel,
  1. dels det med datalogien delvist overlappende område, som beskrives i artiklen en:Digital humanities (som artiklen ikke er WD-linket til),
  2. dels det konkrete studium på Alborg Univesitet.
Mht. sidstnævnte 2. ville det nok under normale omstændighed have begrænset encyklopædisk relevans. men det er lidt usædvanligt med den hårde kritik, dette studium har været udsat for.
Med hensyn til selve fagområdet fremgår dets relevans tydeligt af den engelske artikel. En bevarelse af artiklen vil behøve en omskrivning med fokus på 1. --Madglad (diskussion) 1. sep 2020, 12:09 (CEST)
  • Behold - Som jeg læser artiklen adresserer den pt. tre ting. 1) En mere eller mindre generel beskrivelse af, hvad der forstås ved humanistisk informatik og uddannelsen i denne (selve uddannelsen i Danmark har en selvstændig artikel, og er altså ikke som sådan fokusområdet for denne artikel). 2) En beskrivelse/fortælling om en særlig episode i uddannelsen danske historie, hvor denne kvalitetsmæssigt var udsat for hård kritik. 3) En henvisning til, hvor i Europa denne uddannelse udbydes (de øvrige sletningsindtillede artikler om uddannelsesretninger har vist ikke nogen af dem et egentligt udsyn ud over Danmarks grænser indbygget i artiklerne). Artiklen kan givetvis forbedres, men jeg mener nok, den er værd at bevare. Ole Ryhl Olsson (diskussion) 2. sep 2020, 01:18 (CEST)
  • Behold - Jeg synes, artiklen giver ganske interessant og relevant information om en betegnelse, jeg mindes at være stødt på forskellige gange i tidens løb. I tilgift til, hvad Ole skriver, forstår jeg heller ikke det grundlæggende problem i at have artikler om danske universitetsuddannelser. Økonom (diskussion) 2. sep 2020, 08:08 (CEST)
Konklusion:
Der er klart flertal for at beholde. --|EPO| COM: 9. sep 2020, 08:13 (CEST)