Diskussion:Julius Nielsen (skolemand)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

@Nico - jeg havde ikke behov for at oprette denne artikel. Da jeg søgte på navnet, kom artiklen frem - markeret med rødt og så oprettede jeg den..... --Tdn70 (diskussion) 22. jan 2021, 17:59 (CET)

Han er i biografiskleksikon og gravsted.dk, så det er ikke fordi han ikke er notabel nok. Det handler mere om at formulere teksten i vores artikel bedre. --Hjart

(diskussion) 22. jan 2021, 18:12 (CET) Ok - det er så der jeg ikke helt kan følge Jeres tankegang; Jeg troede ideen med dette er, at alle kan bidrage. Jeg har ikke noget på mandens før og efter bedrifter - men nu er der startet på artiklen. Så kan andre vel komme og bidrage? --Tdn70 (diskussion) 22. jan 2021, 18:52 (CET)

Ideen med wikipedia er netop at alle kan bidrage. Men det betyder ikke at vi ikke gerne vil have at det skrevne er af en vis kvalitet og troværdighed. --Hjart (diskussion) 22. jan 2021, 19:56 (CET)
Tdn70, det er et udmærket udgangspunkt, men det der mangler, er historien om hvorfor han er relevant, hvad han har arbejdet med, og hvilken betydning det havde. - Nico (diskussion) 22. jan 2021, 21:09 (CET)

Notabilitet[redigér wikikode]

Bruger:Toxophilus skrev: "hvad har han bedrevet?" Han var rektor for Ribe katedralskole, Østre Borgerdydskole og sidst Metropolitanskolen. Han var fagforeningsmand, bl.a. formand for Gymnasieskolernes lærerforening. Han var medlem af flere udvalg og kommissioner vedrørende gymnasieundervisning. Han var lektor i pædagogik. Og så var han latinlærer og udarbejdede undervisningsmateriale til faget. Jeg vil mene det er rigeligt til notabiltet, men artiklen kan muligvis slettes på grund af sin mangelfuldhed. I øvrigt er Julius Nielsen også såkaldt automatisk notabel ifølge WP:BIO dels fordi han er biograferet i Dansk Biografisk Leksikon, og dels fordi han blev udnævnt til Ridder af Dannebrog. --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 27. jan 2021, 11:00 (CET)

Kjeldjoh har gjort mig opmærksom på, at han er optaget i Dansk Biografisk Leksikon, og dermed er automatisk notabel. Hvis han tilmed er ridder af dannebrog, så giver det jo også automatisk notabilitet. Derfor er der ikke så meget at diskutere edr. om artikel skal slettes eller ej. Ud fra indholdet i artiklen kunne jeg ikke se hvad der skulle gøre ham notabel, da han udelukkende listes som lærer på forskellige steder, samt rektor på Ribe Katedralskole, hvilket ikke giver automatisk notabilitet. Der er intet i den nuværende verson, udover henvisningen til DBL, der viser at han er automatisk notabel. Mvh. Toxophilus (diskussion) 27. jan 2021, 11:04 (CET)
Ja, biografien har brug for forbedringer. @Tdn70: Som opretter har du måske en interesse i at forbedre artiklen.--Kjeldjoh (diskussion) 27. jan 2021, 11:09 (CET)

@Kjeldjoh: - slet den bare. Jeg er forholdsvis ny bruger. Jeg søgte på navnet, da jeg havde informationen jeg har skrevet. Så kom categorien frem som uoprettet, markeret med rødt - ergo tænkte jeg, at nogen må have efterspurgt det på et tidspunkt. Så oprettede jeg.... Det er ikke vigtigt for mig - slet bare --Tdn70 (diskussion) 27. jan 2021, 16:53 (CET)

Biografien står umiddelbart ikke til at blive slettet. Personen er relevant at have en artikel om, og selv om der er plads til forbedringer, så står den ikke til sletning for at være uencyklopædisk. Hvis ikke du har lyst til at arbejde videre på den, så lad os se om der er andre der får lyst.--Kjeldjoh (diskussion) 28. jan 2021, 08:11 (CET)