Diskussion:MAN (datalogi)

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Sletningsforslag: MAN (datalogi)

Se evt. på Wikipedia:Sletningsforslag

Artiklen MAN (datalogi) foreslås slettet grundet diverse problemer.

Artiklen er påsat følgende skabeloner:

Artiklen er oprettet i 2005 med bidrag fra Bruger:Wegge, Bruger:Glenn, Bruger:Ilario, Bruger:Palnatoke.

Artiklen bør slettes og tilføjes til Wikipedia:Efterspurgte_oversættelser#Engelsk. --Madglad (diskussion) 19. mar 2020, 11:08 (CET)

@Glenn: Giver det ikke mere mening at få ovenstående ind i artiklen frem for her ? --Pugilist (diskussion) 20. mar 2020, 23:46 (CET)
Jo, men Madglad er ikke så meget for, at man ændrer i en artikel, der er indstillet til sletning. Da det er Madglad der har indstillet artiklen til sletning, lod jeg så være med det. --Glenn (diskussion) 21. mar 2020, 00:06 (CET)
  • Behold Emnet har relevans og jeg har brugt 2 minutter på at finde en bedre indledning. Måske vi skulle oprette denne en:Sofixit
Tak for dine forslag. Hvis du mener at der er brug for forbedringer, så er du meget velkommen til at foretage rettelserne. Wikipedia er en wiki, så alle kan rette næsten alle artikler ved at klikke på rediger linket i toppen. Wikipedia opfordrer dig til at være med - vær dristig! Vær ikke så bekymret for at begå fejl. Hvis du ikke er sikker på hvordan det virker, så spørg endelig og du kan læse mere på her.
Nogle gange er det let at rette i alt fald nogle af fejlene. Det behøver ikke være "de gamle" brugere, der retter. Det kan også være nye brugere og tilfældige brugere hvis de får en venlig opfordring og ikke en skræmmende rød skabelon. :-) --MGA73 (diskussion) 23. mar 2020, 21:57 (CET)
Ofte kan man se at en artikel er af for lav kvalitet uden at kende meget til emnet. Det bør være artikelopretteren, der opretter en artikel af rimelig standard. Skribenter som Bruger:Wegge, Bruger:Glenn og Bruger:Palnatoke burde kunne finde ud af at skrive en rimelig artikel om emnet. Det kan ikke være sådan at alle mulige andre wikipedianere skal sætte sig ind i emner, som ikke interesserer dem, fordi det ikke interesser artikelopretteren at skrive en rimelig artikel. Wikipedias kerneskribenter bruger alt for meget tid på oprydning efter andre, i stedet for at skrive om emner, der interesserer dem. --Madglad (diskussion) 23. mar 2020, 22:42 (CET)
  • Behold - Begreb benyttet indenfor datalogi. Men en indledning, der forekommer korrekt, ser jeg ikke noget grundlag for at fjerne artiklen. Det hjalp med et eftersyn. --Pugilist (diskussion) 24. mar 2020, 13:27 (CET)
@Madglad: Der skal være plads til alle. Så derfor mener jeg, at det er ok, at vi ikke alle tænker ens. Hvis man ser en artikel med problemer, og man ikke aner noget om emnet, så kan det godt give god mening at sætte en skabelon på. Men man kunne også skrive en besked på diskussionssiden og pinge en bruger man tænker ved noget om emnet og spørge om de kan hjælpe.
Der er faktisk ingen der siger, at kerneskribenter skal bruge tid på at rydde op efter andre. Kerneskribenter kunne vælge at koncentrere sig om at skrive artikler om de emner, de ved noget om og interesserer sig for. Så hvis du er glad for mad - rent gæt ud fra dit navn :-) - så kunne du fx nøjes med at læse artikler relateret til mad og rette de problemer du finder i dem. Det tænker jeg samlet set vil bidrage mere til kvaliteten af Wikipedia end hvis du bruger din tid på artikler om emner du ikke ved noget om og som ikke interesserer dig.
Der har vist været undersøgelser der viser, at når en ny artikel bliver oprettet, så kaster en masse brugere sig straks over den og retter og redigerer i den. Det kan både være fint og skidt. Fint når det forbedrer kvaliteten. Skidt når man så fratager opretteren lysten til at arbejde videre med artiklen. Nogle sidder og skriver artiklerne "offline" og lægger dem først op når alt er pudset helt af. Andre skriver lidt ad gangen.
Nogle skabeloner sidder på i 10 år før der sker noget. Så jeg tror ikke altid, at skabeloner hjælper.
Jeg synes i alt fald, at vi skal passe på hvordan vi formulerer skabeloner. Det kan give mening at lokke brugere til at hjælpe:
Citat Denne artikel er super relevant men den er alt for kort og muligvis ikke helt korrekt. Hvis du ved noget om emnet, så vil vi blive rigtig glade, hvis du vil hjælpe os med at gøre artiklen bedre. Citat
Det tænker jeg vil virke mere motiverende end diverse advarsler om hvor ringe artiklen er. --MGA73 (diskussion) 24. mar 2020, 16:57 (CET)
Tak for dit positive og konstruktive indlæg MGA73. --Glenn (diskussion) 24. mar 2020, 17:34 (CET)
Konklusion:
Der er ikke konsensus for at slette artiklen, der i øvrigt er blevet forbedret undervejs. --Økonom (diskussion) 29. mar 2020, 09:41 (CEST)