Diskussion:Politiske partier i Danmark

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Opsplitning i nuværende og historiske partier[rediger kildetekst]

Måske på tide at opsplitte denne artikel og kategori i de nuværende og de historiske partier? Ellers virker det uoverskueligt. --Casper 23. jun 2007, 07:02 (CEST)

Jeg synes ikke artiklen er uoverskuelig nu. Har i øvrigt fjernet Ny Alliance fra listen over partier i folketinget - jf. noten under listen. NA er ikke formelt repræsenteret i folketinget - det kræver 4 mandater og pt har de kun 1. Hvis NA skal listes (før næste folketingsvalg), skal Frihed 2000 i øvrigt også sættes på. -- JGC 23. jun 2007, 10:05 (CEST)
Naturligvis er Ny Alliance repræsenteret i Folketinget. De har bare ikke en officiel gruppe, hvilket er mindre væsentligt i praktisk sammenhæng. Hvis folk går ind for at se en liste over folketingets partier, så kan de ikke finde Ny Alliance, men de finder DNSAP, Dansk Samling og andet som kun har historisk interesse. Et leksikon skal være praktisk anvendeligt og ikke bygge på spidsfindigheder. P.S. Frihed 2000 havde i øvrigt en folketingsgruppe (4 medlemmer). --Casper 23. jun 2007, 22:50 (CEST)
Så vidt jeg kan se er vi enige - NA er i praksis repræsenteret i folketinget ved Naser Khader og Leif Mikkelsen. Formelt er de til gengæld ikke repræsenteret fordi et parti skal have mindst 4 mandater i en gruppe. Sådan som noten under listen er formuleret pt. (...her er kun nævnt partier, der har vundet folketingsmandater ved folketingsvalg), kan NA ikke stå på listen. Selv uden noten vil det være problematisk at skrive NA på, fordi overskriften i sig selv angiver at det handler om partier der har siddet i folketinget.
Mht. Frihed 2000 er jeg helt klar over at de havde en gruppe på fire (indtil Tom Behnke skiftede til K). Det var netop denne konstellation der gjorde at Frihed 2000 formelt var repræsenteret som parti i folketinget. Da Tom Behnke skiftede til K blev de tre tilbageværende Frihed 2000-medlemmer formelt løsgængere - samme status som Naser Khader og Leif Mikkelsen har nu.
Det kan være reelt nok at have en samlet oversigt over politiske partier med indflydelse i dag - hvor NA så afgjort ville være med. Men det er en dårlig løsning at acceptere en formel fejl fordi man mener det er nødvendigt at henvise til mere end det listen handler om. -- JGC 24. jun 2007, 03:00 (CEST)
Mht. Ny Alliance, så blev det til Liberal Alliance og i det efterfølgende valg fik de 5 mandater, så det er derfor ikke længere nogen tvivl om at de hører til på den første liste. /Patrik Näsfors (diskussion) 21. nov 2016, 17:30 (CET)

Billedadvarsel[rediger kildetekst]

De følgende billeder er blevet slettet fra Commons eller er blevet indstillet til sletning. Hvis billederne er slettet, skal de fjernes fra artiklen. Deltag eventuelt i diskussionen på Commons. Denne besked blev genereret automatisk af CommonsTicker.

ChristianBier slettede Image:Coat_of_arms_of_Denmark.svg: [[Commons:Licensing|Copyright violation]];

-- CommonsTicker 28. mar 2008, 11:14 (CET)

Billedadvarsel[rediger kildetekst]

De følgende billeder er blevet slettet fra Commons eller er blevet indstillet til sletning. Hvis billederne er slettet, skal de fjernes fra artiklen. Deltag eventuelt i diskussionen på Commons. Denne besked blev genereret automatisk af CommonsTicker.

Lokal Profil slettede Image:Denmark_coa.png: [[Commons:Licensing|Copyright violation]]: vector-images.com images are copyrighted, Danish CoAs aren't PD by default;

-- CommonsTicker 10. aug 2008, 04:14 (CEST)

Udsplitning af partiliste[rediger kildetekst]

Som artiklen står nu, handler den langt overvejende om Folketingets partier. Der burde være mere fokus på lokalpolitik, Europapolitik, og udenomsparlamentariske aktiviteter. En hjælp kunne være, hvis listen over partier blev flyttet ud i en artikel for sig - så kunne man i denne artikel til gengæld "blive plads" til information om Folketing, lokalpolitik. (skrev NisJørgensen (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)

Generaliseringer[rediger kildetekst]

Der er rigtig mange generaliserende udsagn om, hvordan "partier" arbejder, organiserer sig etc. Disse er formodentlig for hovedpartens vedkommende gældende for de nuværende partier med repræsentation i Folketinget - men artiklen handler om alle partier, store og små, nutidige og historiske - og der er med garanti nogen af de mindre der ikke gør eller har gjort tingene på den traditionelle måde.

Jeg har tænkt mig at lave en formulering om at de etablerede partier er relativt ens organiseret, og så anføre at artiklen beskriver den typiske organisation. (skrev NisJørgensen (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)

Det skal du stadig være velkommen til. Spændende at se om du kan finde på noget Face-smile.svg /Patrik Näsfors (diskussion) 21. nov 2016, 12:40 (CET)