Dragens Knytnæve

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Dragens Knytnæve
Originaltitel 精武門
Dansk titel Dragens Knytnæve
Instrueret af Rediger på Wikidata Lo Wei
Produceret af Rediger på Wikidata Raymond Chow
Manuskript af Rediger på Wikidata Lo Wei og Bruce Lee
Medvirkende Rediger på Wikidata Bruce Lee, Nora Miao, Lo Wei, Jackie Chan, Corey Yuen, James Tien og Robert Baker
Land Rediger på Wikidata Hongkong
Sprog Rediger på Wikidata Cantonese
Fortsættes i Rediger på Wikidata New Fist of Fury
Links
iMDB Rediger på Wikidata på IMDb
DFI Rediger på Wikidata i DFI's filmdatabase
Hjemmeside Rediger på Wikidata http://www.miramax.com/movie/fist-of-fury-the-chinese-connection
Noter
Dele af ovennævnte oplysninger stammer direkte fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammensteds.

Fist of Fury (dansk titel: Dragens Knytnæve, (gammel kinesisk: 精武门, traditionel kinesisk: 精武門; pinyin: Jīng wǔ mén) er en kinesisk kampsportsfilm fra 1972 indspillet i Hongkong. Filmen tager bl.a udgangspunkt i den autentiske hændelse om Huo Yuanjias død. Chen Zhen som var Huo Yuanji's bedste elev, forsøger at finde synderen bag mordet på sin mesters død, hvilket tilsyndeladene var et komplot begået af større syremagter som til sidst frygtede Huo Yuanjia.

Filmen var nummer to af en kontrakt med Golden Harvest på to film. Den første var The Big Boss. Fist Of Fury er optaget i slutningen af 1971, og havde premiere i starten af 1972 i Hong Kong. Selv om filmen var nummer to i rækken af Bruce Lee filmene, fem i alt, så havde havde den først præmiere i Danmark i 1976.

Man havde lidt svært ved at holde styr på hvor mange Bruce Lee film der var, idet der blev lavet en del kopi film, med en anden skuespiller. Navne som Bruce Li og Bruce Le blev brugt, og snød mange biografgængere. Man gjorde meget ud af at fortælle at det var en rigtig Bruce Lee film, hvilket tydeligt fremgår af filmplaketen, som bærer teksten "definitivt sidste film med den rigtige Bruce Lee". Ordvalget "definitivt" blev brugt da man absolut ikke mente at der kom flere Bruce Lee film efter denne, som havde præmiere i Danmark tre år efter hans død. Der kom dog en til "allersidste" Bruce Lee film, Game Of Death (Leg Med Døden) i 1978.

Filmen slog igen alle tidligere rekorder i Hong Kong, også hans tidligere film The Big Boss. Filmen gav yderligere føde til Bruce Lee feberen som var begyndt i Hong Kong, og som siden bredte sig til resten af verden.

Fist Of Fury var instrueret af Lo Wei som også instruerede The Big Boss. Bruce Lee fik givet et størrere præg på filmen, som efter sigende ikke altid behagede Lo Wei. Det var blandt andet den første film hvori Bruce Lee brugte nunchaku. En af Bruce lee´s gode venner Robert Baker fik rollen som en af skurkene, den russiske bokser.

Filmen blev eftersynkroniseret med engelsk tale, og blev lanceret i resten af verden. I USA fik den titlen The Chinese Connection.

Roller (i udvalg)[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]


Kinesiske Stub
Denne artikel om kinesiske film er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Film