Een gang strømer...

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Een gang strømer...
Information
Genre Krimiserie
Skabt af Anders Refn og Flemming Quist Møller
Medvirkende Jens Arentzen
Jens Okking
Martin Rode
Gert Bastian
Spilletid 47-62 minutter, i alt 315 minutter
Sprog Dansk
Sæsoner og afsnit
Antal afsnit 6
Produktion
Produktionsår 1987
Produktionsland Danmark
Udsendt
Oprindelig kanal DR
Først sendt 7. november 1987
Sidst sendt november 2022
Musik
Komponist bag
kendingsmelodi
Kasper Winding
Links
Een gang strømer...IMDb (engelsk)

Een gang strømer... er en dansk tv-serie fra 1987 af Anders Refn. Manuskriptet er skrevet af Flemming Quist Møller og Anders Refn. Serien blev produceret af Nordisk Film for Danmarks Radio, og er bl.a. kendt for titelmelodien "Sjæl i flammer" af Kasper Winding. Serien skal ses som en efterfølger til filmen Strømer, som ligeledes er instrueret af Anders Refn, og også har Jens Okking i hovedrollen som Karl Jørgensen. I serien er Karl ikke blevet mindre desillusioneret - han arbejder nu hos paspolitiet i lufthavnen og holder nerverne i ro med porter i termokanden, men strømeren er stadig derinde et sted. Hans datter, Lis, er nu blevet voksen.

I november 2009 begyndte DR at genudsende serien på den nye digitale kultur- og historie-kanal DR K.

Medvirkende[redigér | rediger kildetekst]

Skuespiller Rolle Note
Jens Arentzen Sten Dahl Kriminalbetjent, fraskilt, læser godnathistorier for sin søn over telefonen. Får nedlagt sin specialgruppe, men vælger at fortsætte med sagen sammen med Karl Jørgensen.
Jens Okking Karl Jørgensen Svigerfar til Kaj Skov. Har et alkoholmisbrug. Arbejder for paspolitiet og har en fortid i kriminalpolitiet.Bryder med loven for at hjælpe sin datter. Indgår i sidste ende i et samarbejde med Sten Dahl.
Suzette Kempf Lis Jørgensen Karl Jørgensens datter. Bliver truet på livet og rejser til Jylland.
Martin Rode Frank Skov Lis' svoger - bror til Kaj. Flygter fra fængslet sammen med vennen Hassan og forsøger at finde ud af, hvorfor Kaj dør. Ender med selv at dø ved hængning.
Lars Sidenius Kim Madsen Leon Hansens højre hånd.
Leif Skriver Kaj Skov Dør "af overdosis" i første afsnit. Viser sig senere, at han er blevet dræbt på gaden.
Torben Jensen John Sparking Skibsreder. Kriminel bagmand. Arbejder for Leon og ses med Anita Rasmussen.
Henrik Larsen Poul Bremer Politiker bliver impliceret i forbrydelser gennem skibsreder Sparking
Gert Bastian Leon Hansen Kriminel bagmand - leder af gruppen. Afpresser Poul Bremer til at indgå i sin bestyrelse.
Anne Marie Helger Anita Rasmussen Bordelmutter, meddeler til Sten Dahl.
Jannie Faurschou Therese Arnberg Journalist, får info fra politiet gennem Sten Dahl, som hun ses med privat.
Jens Jørn Spottag Rudi Johansen Politibetjent i Sten Dahls specialgruppe.
Sebastian Sabatt Hassan Bliver skudt og drukner, da han sammen med Frank forsøger at flygte via et skib.
Claus Strandberg Jesper Karls kollega
Rock Nalle Kaptajn Blod Karls ven
Pernille Højmark Britt Massagepige, kæreste med Frank
Peter Schrøder Politichef Opløser Sten Dahls specialgruppe, fordi de ikke laver resultater.
Kirsten Cenius Monica Stewardesse, dater Karl Jørgensen.

Afsnit[redigér | rediger kildetekst]

1. afsnit - pilotepisode[redigér | rediger kildetekst]

I det indledende afsnit introduceres vi for hovedpersonen, en dedikeret og principfast politibetjent ved navn Lars, som netop er vendt tilbage til tjeneste efter en velfortjent orlov. Lars, der har en lang karriere bag sig, kæmper med at tilpasse sig de ændrede procedurer og den nye dynamik på stationen, samtidig med at han skal navigere i de personlige udfordringer, der følger med jobbet.

Afsnittet starter stærkt ud med et opkald om et bankrøveri i gang, hvilket tvinger Lars og hans nye partner, Sofie, en ung og ambitiøs nyuddannet fra politiskolen, ud i deres første fælles opgave. Gennem en intens jagt på gerningsmændene, hvor Lars' erfaring og Sofies nye perspektiver komplementerer hinanden, formår de at løse situationen, hvilket lægger grundstenen for deres fremtidige partnerskab.

Parallelt følger vi en sideløbende historie om stationens chef, Henrik, som kæmper med at holde sammen på teamet under pres fra offentligheden og de øvre ledelseslag. Hans lederskab bliver udfordret, da interne konflikter og mistillid begynder at spire blandt medarbejderne.

Afsnittets klimaks finder sted under en konfrontation med bankrøverne, hvor Lars må bruge sin snilde og erfaring til at forhandle med gerningsmændene for at sikre gidslerne fri. Episode 1 slutter med, at holdet reflekterer over dagens begivenheder på stationen, hvilket giver et dybere indblik i de enkelte karakterers personligheder og forholdet mellem dem.

2. afsnit[redigér | rediger kildetekst]

Afsnittet åbner med Lars og Sofie, der bliver kaldt ud til en tilsyneladende rutinemæssig sag om husfredskrænkelse, som hurtigt udvikler sig til noget langt mere kompliceret og farligt, da de opdager spor, der tyder på menneskehandel. Dette sætter dem over for ikke kun fysiske farer, men også de moralske dilemmaer ved at håndtere ofre, der er bange for at tale.

På stationen kæmper Henrik stadig med at balancere de administrative opgaver med sit ønske om at være mere involveret i felten. Hans frustrationer kommer til udtryk i hans interaktioner med teamet, særligt med den nye kriminalinspektør, Anna, hvis moderne metoder og fokus på dataanalyse støder op imod Henriks mere traditionelle instinktive tilgang.

Midt i episoden afslører en intern undersøgelse potentielle uregelmæssigheder med nogle af stationens gamle sager, hvilket rejser spørgsmål om korruption inden for egne rækker. Dette skaber en atmosfære af mistro og paranoia blandt teamet, og Lars må navigere i disse urolige vande, mens han forsøger at holde fokus på den igangværende sag.

Afsnittets klimaks er en nervepirrende operation for at befri de formodede ofre for menneskehandel, hvilket kræver en omfattende koordineret indsats fra hele teamet. Operationen tester Lars og Sofies evner og deres evne til at stole på hinanden under pres.

3. afsnit[redigér | rediger kildetekst]


4. afsnit[redigér | rediger kildetekst]


5. afsnit[redigér | rediger kildetekst]


6. afsnit[redigér | rediger kildetekst]

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

FjernsynSpire
Denne artikel om et tv-program er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.