Jens Jørn Spottag

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Jens Jørn Spottag
Personlig information
Født 13. december 1957 (63 år)
Odder, Danmark
Nationalitet Danmark Dansk
Ægtefælle Dea Fog (1985-2005, skilt)
Samboende med Tammi Øst
Beskæftigelse Skuespiller, sceneinstruktør
Aktive år 1979-nu
Roller J.C. Jacobsen i Bryggeren, Marius Fiil i Hvidsten Gruppen
Robertpriser
Årets mandlige birolle (2009) for To verdener
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata.

Jens Jørn Spottag (født 13. december 1957 i Odder) er en dansk skuespiller.

Han er uddannet fra Odense Teater i 1983 og arbejdede herefter en række år som freelance på forskellige teatre, inden han i 1989 blev ansat på Aalborg Teater.

Han har også været tilknyttet Café Teatret, Teatret ved Sorte Hest, Mungo Park og Det Kongelige Teater.

Blandt de teaterstykker han har optrådt i kan nævnes Lang dags rejse mod nat, Mein Kampf, Et dukkehjem, Knive i høns, Judith, En fauns død, Hamlet, Enigma, Faust og ikke mindst Woyzek, der bragte ham på verdensturné med forestillingen.

tv har han bl.a. haft roller i serierne Bryggeren, TAXA, Karrusel, Rejseholdet, Edderkoppen, Krøniken, Ørnen, Album, Arvingerne og Sygeplejeskolen. På film har han især gjort sig bemærket med sin hovedrolle i Hvidsten Gruppen.

Han var fra 1985 til 2005 gift med skuespillerkollegaen Dea Fog, som han har 2 døtre med; Den ældste datter, Ena, er også gået skuespillervejen, og yngste Laura, er under uddannelse for samme. Han danner i dag par med skuespillerinden Tammi Øst.

Filmografi[redigér | rediger kildetekst]

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

SkuespillerSpire
Denne danske skuespillerbiografi er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Biografi
Harlekin Columbine Tivoli Denmark.jpgArtiklen om skuespilleren Jens Jørn Spottag kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede.
Du kan hjælpe ved at uploade et godt billede til Wikimedia Commons iht. de tilladte licenser og indsætte det i artiklen. Eller du kan søge efter eksisterende filer på Wikimedia Commons eller på Flickr - fx med værktøjet Free Image Search Tool.