Ellen Hillingsø

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Question book-4.svg Der er få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel. Du kan hjælpe ved at angive kilder til de påstande som fremføres i artiklen.

Ellen Gunilla Hillingsø (født 9. marts 1967 i København) er en dansk skuespiller og lydbogsindlæser.

Biografi[redigér | redigér wikikode]

Ellen Hillingsø er datter af general Kjeld Hillingsø og Birgitta Hillingsø. Hun blev interesseret i skuespil gennem arbejde i tv og blev uddannet skuespiller på Århus Teaters Skuespillerskole i 1994. Herefter spillede hun flere teaterroller, først på Århus Teater, senere på forskellige scener i hovedstaden. Hun har været meget alsidig inden for sit fag, idet hun ud over teater har arbejdet med film, tv, radio, stemme til tegnefilm, lydbøger (blandt andet med Det Nye Testamente), reklamer og oplæsning.

Af teaterroller kan nævnes Lucrezia i Leonardo da VinciØstre Gasværk i 2003, Augusta i Marta's TemaAveny-T i 2005.

I en artikel i B.T. i 2002 blev det oplyst, at Margrethe 2. skulle være hendes gudmor[1], hvilket Hillingsø dog selv siden har afvist.[2] Hun blev gift med Christoffer Castenskiold, med hvem hun har to børn. Hillingsøs forældre har tætte bånd til kongehuset, og sammen med sin mand er hun blandt de nærmeste venner til kronprins Frederik og kronprinsesse Mary.[3][4][5] Hun er aktiv for AIDS-Fondet, forskning inden for brystkræft og har været medvært i et alternativt Melodi Grand Prix i 2001, der blev lavet som støtte for AIDS-Fondet.[6]

Filmografi[redigér | redigér wikikode]

Film[redigér | redigér wikikode]

Tv-medvirken[redigér | redigér wikikode]

Hun har blandt andet medvirket i:

Priser og hædersbevisninger[redigér | redigér wikikode]

Kilder[redigér | redigér wikikode]

  1. ^ Mary og Margrethe til fest sammen?. bt.dk. 2002-10-17, opdateret 2006-11-19. 
  2. ^ Holbæk Jensen, Michael (17. marts 2012) (på dansk) (gebyr). Ingen skal sige, at jeg er forkælet. Ekstra Bladet. s. 16-21. 
  3. ^ Jørgen Kjærsgaard (2006-12-10). Den alsidige tv-stjerne. Fyens Stiftstidende. 
  4. ^ Frederik indtager rød løber for Grønland. Jyske Vestkysten / Ritzau. 2010-09-07. 
  5. ^ Kronprinsparrets vennekreds. Billed-Bladet. Hentet 2012-04-13. 
  6. ^ K'NYT. Information. 2001-04-21. 

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Harlekin Columbine Tivoli Denmark.jpg Artiklen om skuespilleren Ellen Hillingsø kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede.
Du kan hjælpe ved at uploade et godt billede til Wikimedia Commons iht. de tilladte licenser og indsætte det i artiklen. Eller du kan søge efter eksisterende filer på Wikimedia Commons eller på Flickr - fx med værktøjet Free Image Search Tool.