Eva Le Gallienne

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Eva Le Gallienne
Personlig information
Født 11. januar 1899 Rediger på Wikidata
London, Storbritannien Rediger på Wikidata
Død 3. juni 1991 (92 år) Rediger på Wikidata
Weston, Connecticut, USA Rediger på Wikidata
Dødsårsag Sygdom Rediger på Wikidata
Nationalitet Storbritannien Rediger på Wikidata
Far Richard Le Gallienne Rediger på Wikidata
Partner Margaret Webster Rediger på Wikidata
Beskæftigelse Tv-skuespiller, filmskuespiller, teaterskuespiller, manuskriptforfatter, sceneinstruktør, skribent Rediger på Wikidata
Nomineringer og priser
Nomineringer Oscar for bedste kvindelige birolle (17. februar 1981)
Tony Award for Best Actress in a Play (1981) Rediger på Wikidata
Udmærkelser National Medal of Arts
Theatre World Awards særpris (1977)
Primetime Emmy Award for Outstanding Supporting Actress in a Miniseries or a Movie (1978) Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata.

Eva Le Gallienne (født 11. januar 1899, død 3. juni 1991) var en britisk skuespiller, som hovedsageligt arbejde på teater. En broadway-stjerne inden 21 års-alderen besluttede Le Gallienne sig til at oprette Civic Repertory TheatreBroadway, hvor hun både var direktør, producent og hovedrolleskuespiller. Noteret for sin dristighed og idealisme, blev hun en banebrydende figur i den amerikanske Repertory Movement, som banede vejen for Off-Broadway i dag. En alsidig og veltalende skuespiller selv (spiller alt fra Peter Pan til Hamlet) blev Le Gallienne også en respekteret sceneinstruktør, direktør, producent og manager. Ms Le Gallienne dedikeret bevidst sig til Theatre of Art i modsætning til Show Business of Broadway og dedikeret sig til at opgradere teaterets kvalitet. Hun drev Civic Repertory Theatre Company i 10 år (1926-1936) og producerede 37 skuespil i den tid. Hun formåede Broadways 1100-pladsers Civic Repertory Theatre på 107 West 14th Street fra 1926-32, som var hjemsted for sit firma, hvis skuespillere inkluderede sig selv, Burgess Meredith, John Garfield, J. Edward Bromberg, Paul Leyssac, Florida Friebus, David Manners, og Leona Roberts.

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

Broom icon.svgDer mangler kildehenvisninger i teksten
Denne artikel har en liste med kilder, en litteraturliste eller eksterne henvisninger, men informationerne i artiklen er ikke underbygget, fordi kildehenvisninger ikke er indsat i teksten. Du kan hjælpe ved at indføre præcise kildehenvisninger på passende steder.
Text document with red question mark.svg
SkuespillerSpire
Denne britiske skuespillerbiografi er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Biografi