Spring til indhold

FIFA 16

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
FIFA 16
Del af FIFA-serien
Generelle oplysninger
UdviklerEA Canada
UdgiverEA Sports
SerieFIFA
DistributørPlayStation Store
Xbox Games Store
Microsoft Store
Origin
App Store
Google Play Rediger på Wikidata
MotorIgnite Rediger på Wikidata
UdgivetNA: 22. september, 2015
EU: 24. september, 2015
UK: 25. september, 2015
GenreFodboldspil Rediger på Wikidata
SpiltypeSingleplayer, multiplayer
PlatformePlayStation 3
PlayStation 4
Xbox 360
Xbox One
PC
AldersgrænsePEGI: 3 år, ESRB: E
Eksterne links
FIFA 16's hjemmeside
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata.

FIFA 16 er et fodboldvideospil og er en del af videospilserien FIFA, der udkommer som nyt spil en gang årligt. Spillet udvikles af EA Canada og udgives af Electronic Arts under navnet EA Sports. Spillet udkom i Danmark den 24. september 2015 og kan købes til Playstation 3, Playstation 4, Xbox 360, Xbox One og PC.[1] For første gang siden år 2000 udkommer FIFA-spillet ikke til nogen Nintendo-platforme. Der udkom en demo af spillet til gratis download i starten af september 2015.

Gameplay[redigér | rediger kildetekst]

Udviklingen bag FIFA 16 har taget udgangspunkt i 'balance'. EA Sports har forsøgt at lave det mest balancerede fodboldspil til dato, hvilket blandt andet giver bedre mulighed for at forsvare sig som et samlet hold, styre og kontrollere midtbanen på ens egen måde og skabe endnu flere utrolige momenter inde på banen. Der er tilføjet 9 nye stadioner til spillet inklusive Fratton Park, der er lavet til ære for tidligere Creative Director på spillet Simon Humber. Derudover er der tilføjet en række nye features til spillet. De største nye features er:

Kvindelige landshold[2]

For første gang i FIFA-spilserien vil der i FIFA 16 være kvinder med på den virtuelle fodboldbane. Der er blevet tilføjet 12 kvindelige landshold, der kan bruges i Kick-off, offline-turneringer og online venskabskampe. De 12 hold kan kun spille mod hinanden og ikke mod mændenes hold. Følgende hold er med:

 • Australien Australien
 • Brasilien Brasilien
 • Canada Canada
 • KinaKina
 • England England
 • Frankrig Frankrig
 • Tyskland Tyskland
 • Italien Italien
 • Mexico Mexico
 • Spanien Spanien
 • Sverige Sverige
 • USA USA

Karriere forbedres[3]

Udviklingen af karriere-mode har stået stille i nogle år, men i FIFA 16 har EA Sports valgt at forsætte arbejdet med det populære spilmode. Således er der kommet turneringer i pre-season, træning af ens spillere, forbedret globalt transfernetværk, ændringer i transferbudgettet og mange andre justeringer.

FUT Draft[4]

Dette er en hel ny type spil inde i FIFA 16 Ultimate Team. Man får muligheden for at vælge mellem fem forskellige spillere til hver position på banen, og på den måde skal man skabe det bedste hold, samtidig med at man tænker på kemien på holdet. Der vil være fede bonusser at vinde i dette spilmode.

Covers[redigér | rediger kildetekst]

Lionel Messi vil igen i år være at finde på det danske cover af spillet. Lionel Messi har været frontfigur for spillet siden FIFA 13, hvor han erstattede Manchester United-spilleren Wayne Rooney. I andre lande vil lokale eller regionale spillere optræde på coveret sammen med Lionel Messi. Eksempelvis vil Jordan Henderson være at finde på det britiske cover, efter han vandt en online-afstemning, hvor fans for første gang i spillets historie havde mulighed for at bestemme, hvilken person der skulle på coveret.

Ligaer[redigér | rediger kildetekst]

Det er endnu ikke officielt bekræftet, hvilke ligaer der vil være i spillet.

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

 1. ^ "FIFA 16". Arkiveret fra originalen 24. august 2015. Hentet 15. august 2015.
 2. ^ "FIFA 16 - Kvinder med i spillet". Arkiveret fra originalen 25. august 2015. Hentet 15. august 2015.
 3. ^ "FIFA 16 - Karriere-mode". Arkiveret fra originalen 25. august 2015. Hentet 15. august 2015.
 4. ^ "FIFA 16 - FUT Draft". Arkiveret fra originalen 29. august 2015. Hentet 15. august 2015.