Ferdinand Karl af Østrig

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Ferdinand Karl af Østrig
Ærkehertug Ferdinand Karl
Ærkehertug af Østrig
Ægtefælle Bertha Czuber
Fulde navn Ferdinand Karl Ludwig Joseph Johann Maria
Hus Huset Habsburg-Lothringen
Far Karl Ludvig af Østrig
Mor Maria Annunziata af Begge Sicilier
Født 27. december 1868(1868-12-27)
Wien, Østrig
Død 12. marts 1915 (46 år)
München, Bayern
Religion Romersk-katolsk

Ferdinand Karl af Østrig, senere kendt som Ferdinand Burg, (27. december 186812. marts 1915) var en østrigsk ærkehertug, der var den yngste søn af ærkehertug Karl Ludvig af Østrig og Maria Annunziata af Begge Sicilier. Han var en yngre bror til ærkehertug Franz Ferdinand af Østrig-Ungarn.

Biografi[redigér | rediger kildetekst]

Ferdinand Karl med sin hustru Bertha Czuber (1910).

Ærkehertug Ferdinand Karl uddannede sig som officer og blev generalmajor i den østrigske hær. I 1909 indgik han, som sin storebror, et ikke-jævnbyrdigt ægteskab med Bertha Czuber (1879–1979), datter af Emanuel Czuber. I modsætning til sin bror giftede han sig uden kejserens viden eller tilladelse, og der gik to år før brylluppet blev gjort bekendt for offentligheden.

Den 6. august 1911 gav han på kejserens forlangende afkald på sine dynastiske rettigheder og titler som medlem af Huset Habsburg og antog navnet Ferdinand Burg. Derefter holdt han sig på afstand af hoffet i Wien og slog sig ned i Tyrol.

Han døde af tuberkulose i 1935.

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

KroneSpire
Denne artikel om en kongelig eller fyrstelig person er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Biografi