Forloren skildpadde

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Jump to navigation Jump to search
Forloren skildpadde

Forloren skildpadde er en ragout, der efterligner skildpadderagout. Er den flydende, ligner den ægte skildpaddesuppe. Den laves af kalvekød (hoved), små fiskefrikadeller, geddeboller og skinkefrikadeller. Den kan laves af kalveskank og svinekød med højt gelatineindhold. Forloren skildpadde på dåse kan fortyndes med vand eller suppe. Forloren skildpadde serveres med kogte æg og tilsættes tør madeira (eller fino sherry). I Alice i Eventyrland forekommer en bedrøvet forloren skildpadde, der har skildpaddekrop og kalvehoved ("Mock turtle").

Frøken Jensens Kogebog fra (1901) foreskriver, at forloren skildpadde laves på kalvehoved, tungen saltes og koges 3 til 4 timer og flås, mens den er lun, skæres i små tern og kommes i skildpadden. Hjernen blandes med spinat og laves til små, grønne boller. Hele opskriften findes både hos frk. Jensen og Fru Nimb. Hun har også opskriften på ægte skildpadde.

Litteratur[redigér | redigér wikikode]

Question book-4.svg Der er få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel. Du kan hjælpe ved at angive kilder til de påstande som fremføres i artiklen.
Mad og drikke Stub
Denne artikel om mad eller drikke er kun påbegyndt. Hvis du ved mere om emnet, kan du hjælpe Wikipedia ved at udvide den.