Gary Lineker

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Gary Lineker.

Gary Lineker (født 30. november 1960) er en tidligere engelsk fodboldspiller, der i perioden 1984-1992 spillede 80 landskampe med ikke mindre end 48 scoringer til følge. De seks af målene blev scoret ved VM i Mexico (86), hvilket gav ham titlen som VM-topscorer det år. De 48 mål for det engelske landshold er kun overgået af Bobby Charlton. Lineker er således også efter de flestes mening den bedste engelske angriber i nyere tid. Derudover var han kendt for sin næsten utrolige indstilling til fair play. Lineker begik stort set aldrig frispark på banen og indkasserede således ikke et eneste kort i løbet af sin professionelle karriere.

På klubplan fik Lineker sit professionelle gennembrud i sin barndomsklub Leicester FC. Han spillede siden bl.a. for Everton FC (1985-1986), FC Barcelona (1986-1989), Tottenham Hotspur (1989-1992) og endelig i japanske Grampus Eight, hvor han sluttede karrieren i 1994.

Gary har skudt en del af sine penge i sin barndomsklub Leicester, hvilket formodentlig også reddede klubben fra konkurs. Lineker er i dag vicedirektør og selvsagt også medejer af klubben. Ud over det har han bl.a. gjort karriere som fodboldkommentator i TV. Hans mest berømte citat er uden tvivl ”Fodbold er et simpelt spil, hvor 22 spillere løber rundt og sparker til en bold i 90 minutter, en enkelt dommer laver et hav af fejl, og tyskerne altid vinder til sidst”.

Gary har 4 børn med Michelle. Efter 20 års ægteskab blev han separeret fra hende i 2006.

Wikipedia-logo.png Søsterprojekter med yderligere information:
Fodbold Stub
Denne biografi om en fodboldspiller er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Biografi