Luís Figo

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Luís Figo

Luís Figo (født 4. november 1972) er en portugisisk tidligere fodboldspiller og modtager af den højeste udmærkelse Ballon d'Or. Luís Figo var midtbanespiller og spillede bl.a. for Sporting Lissabon, FC Barcelona, Real Madrid, og Inter. Han har som spiller vundet en lang række titler og er med 127 kampe for det portugisiske landshold den spiller, der har opnået flest landskampe for Portugal.

Fra 1989-1995 spillede han for Sporting Lissabon i sit hjemland, fra 1995-2000 var han knyttet til FC Barcelona og var fra 2000-2005 knyttet til Real Madrid. Han sluttede en 15 år lang landsholdskarriere, da han spillede afskedskamp ved VM i fodbold 2006 i Tyskland mod værtsnationen, da Portugal tabte bronzekampen med 3-1. I denne kamp var han slet ikke med i startopstillingen, men måtte nøjes med at blive skiftet ind hen mod slutningen af kampen. Han nåede at repræsentere det portugisiske landshold ikke færre end 127 gange og fik scoret 32 mål. I år 2009 stoppede Luis Figo sin fodboldkarriere efter en kamp mod Atalanta d. 31 maj. Kampen endte 4-3 på Inters hjemmebane Giuseppe Meazza.

Titler og priser[redigér | redigér wikikode]

Klubhold[redigér | redigér wikikode]

Portugal Sporting CP
Spanien Barcelona
Spanien Real Madrid
Italien Internazionale

Portugals landshold[redigér | redigér wikikode]

Individuelt (uddrag)[redigér | redigér wikikode]

Privat[redigér | redigér wikikode]

Luís Figo er gift med den svenske model Helen Svedin og sammen har de tre døtre.

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

FodboldSpire
Denne biografi om en fodboldspiller er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Biografi