Grand Theft Auto III

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Grand Theft Auto III
Del af Grand Theft Auto-serien
Grand Theft Auto III.svg
Generelle oplysninger
Udvikler DMA Design
Rockstar Vienna
Udgiver Rockstar Games
Capcaom
Distributør Take-Two Interactive
Motor RenderWare
Platforme PlayStation 2
Windows
Xbox
Mac OS X
iPhone
Aldersgrænse BBFC: 18
CERO: Z18+
ELSPA: 18+
ESRB: M
OFLC: MA15+
OFLC (NZ): R18+
PEGI: 18+
USK: 16+
Websted Hjemmeside
Grand Theft Auto–kronologi
Efterfulgte Grand Theft Auto 2
Fortsættes i Grand Theft Auto: Vice City

Grand Theft Auto III er udviklet og udgivet af amerikanske Rockstar Games i 2001. Spillets handling foregår i den fiktive amerikanske by, Liberty City, som er baseret på en række byer på den amerikanske østkyst.

Spillets handling[redigér | redigér wikikode]

Den stumme, yderst kriminelle unge hovedperson, kaldet Claude (personen fremstår anonym, men kilder i spillet peger på det navn), har sammen med sin kæreste, Catalina, planlagt at røve en bank lige udenfor Liberty City. Bankrøveriet forløber planmæssigt, men tager en uventet drejning da kæresten stopper Claude uden for banken og skyder ham i brystet med en pistol.

Næste scene viser en overskrift i byens nyhedsavis Liberty City Tree, som fortæller om bankrøveriet. Man ser Claude i en fangetransport sammen med et par andre personer, der ligesom Claude er ved at blive transporteret. Fangetransporten bliver i midlertid stoppet, da en vogn fra gangster-gruppen The Columbian Cartel svinger ind foran fangetransporten og smider en bombe, der eksploderer midt på broen mellem de to bydele Portland Island og Staunton Island.

Claude flygter sammen med fangen "8 Ball" ud til et sted, som 8 Ball anviser. Her skifter man sit fangetøj ud med et attitudefyldt sæt, bestående af armygrønne cowboy-bukser og en sort læderjakke. 8 Ball har rødder i den italienske mafia (Leone Family Mafia). Herefter møder man bordelejer Luigi Goterelli, der sætter skub i Claudes kriminelle karriere ved at give ham et job. Dette fører straks til mere arbejde.

Herefter begynder Claude at arbejde fast for Leone Mafiaen og dennes tilhængere, heriblandt Luigi Goterelli, Joey Leone (søn af Salvator Leone), Toni Cipriani og mafiaens overhoved Salvator Leone.

Leone Familien falder dog Claude i ryggen. De at myrde ham med en bilbombe, men Salvators pige, Maria Latore, tipper ham om bomben, og han søger tilflugt på Staunton Island. Her møder man Asuka Kasen, som leder den store japanske bande Yakuza. Hun hjælper med at få hævn, og man ender med at slå hele Leone Mafiaen ihjel.

Man udfører adskillige missioner for Yakuzaen og lægger sig ud med The Columbian Cartel, som ejer en stor del af Shoreside Wale. Historien fortsætter med, at man får besejret toppen af Cartellet, og efter man har reddet Maria (som er blevet en smule forelsket i Claude), er historien slut, og spillet er gennemført.

Referencer[redigér | redigér wikikode]

  1. ^ "PlayStation 2 release dates". GameSpot. Hentet 8. august, 2006. 
  2. ^ "Windows release dates". GameSpot. Hentet 8. august, 2006. 
  3. ^ "Xbox release dates". GameSpot. Hentet 8. august, 2006. 
  4. ^ "Mac OS X release dates". GameSpot. Hentet 1. oktober, 2011. 
  5. ^ Skabelon:Title=iPhone release datescomputerspil Stub
Denne computerspilsrelaterede artikel er kun påbegyndt. Hvis du ved mere om emnet, kan du hjælpe Wikipedia ved at udvide den.