Gyldendals Spættebøger

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Gyldendals Spættebøger var en serie af mere end halvtreds titler (digtsamlinger), alle i samme billigbogsudstyr, udgivet fra ca. 1964-1972 af forlaget Gyldendal. Spættebøgerne var en del af forlagets satsning på billigbøger. Andre serier var Gyldendals Tranebøger (bred skønlitteratur), Gyldendals Bekkasinbøger (smal skønlitteratur) og Gyldendals Uglebøger (filosofi og samfundslitteratur). De ens, dog forskelligt farvede omslag, var uden undtagelse designet af Austin Grandjean.

Der savnes en egentlig, bibliografisk fortegnelse over samtlige spættebøger, med hensyn til reelt antal titler, årgange, oplag m.v. da Gyldendal ikke selv ligger inde med sådanne informationer (længere?). Det samme kan formodes med hensyn til de andre nævnte serier.

Forsøg på komplet liste over Gyldendals Spættebøger[redigér | rediger kildetekst]

De nedenfor nævnte titler mangler nummer. Wiki-brugere opfordres til at finde og indsætte disse på de korrekte pladser ovenfor.

BogSpire
Denne artikel om bøger og tidsskrifter er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.