Hegnede (Møn)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Hegnede (Møn)
Hegnede
Hegnede
Hegnedes beliggenhed
For alternative betydninger, se Hegnede. (Se også artikler, som begynder med Hegnede)

Hegnede er en bebyggelse og et areal i Stege SognMøn. Hegnede ligger umiddelbart syd for halvøen Ulvshale. Den tilhører Vordingborg Kommune som ligger i Region Sjælland.

I området lå på Hegnede Bakke tidligere et teglværk med udskibningshavn på den sydvestvendte kyst. Teglværket blev omrindelig kaldt Minesminde, og blev bygget i 1856 på foranledning af købmand Nicholai Bülow. I 1879 blev teglværket solgt til civilingeniør Frits Casse fra København for 6.000 rigsdaler. Senere kaldtes stedet Hegnede Teglværk, der under Casse gik konkurs. Kjøbenhavns Handelsbank ovetog ved en tvangsauktion i 1897 teglværket som ufyldestgjort panthaver. Møns Tømmerhandel overtog værket fra Handelsbanken, og ejede det indtil 1910; men driften var indstillet i 1908.

Teglværksgården står endnu, og den anlagte tange, der tjente som skibsbro, eksisterer ligeledes fortsat.

Falster Statsskovdistrikt erhvervede i 2005 de sidste arealer af et samlet område, der skal anvendes til rejsning af en ny Hegnede Skov, som i første omgang vil komme til at udgøre et samlet areal på ca. 28 ha.

Kilder[redigér | rediger kildetekst]

Denne artikel om lokaliteten Hegnede (Møn) kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede.
Du kan hjælpe ved at afsøge Wikimedia Commons for et passende billede eller lægge et op på Wikimedia Commons med en af de tilladte licenser og indsætte det i artiklen.
Gåsetårnet i VordingborgSpire
Denne artikel om geografi i Vordingborg Kommune er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Geografi

Koordinater: 55°01′36″N 12°16′52″Ø / 55.02667°N 12.28111°Ø / 55.02667; 12.28111