Helle Bygum

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Helle Bygum
Født 27. oktober 1948Rediger på Wikidata
Uddannelse og virke
Beskæftigelse JournalistRediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Helle Bygum Knudsen (født 27. oktober 1948 i Aarhus) er en dansk journalist.

Hun blev udlært journalist på Århus Stiftstidende i 1971 og blev senere ansat på Kristeligt Dagblad og Universitetsavisen, indtil hun i 1976 kom til Berlingske Tidende. Her var hun redaktionssekretær i 6 år og senere var hun skrivende på Berlingskes søndagsavis. I en periode var hun også tillidsmand.

I midten af 1980'erne kom hun til Weekend-tv. Her blev hun spottet af Ole Sippel, der hentede hende til DR's TV Avisen i 1988. Fra 1994 til 2004 beskæftigede hun sig primært med det kongelige stof, senere favner hun mere bredt. Hun var desuden sikkerhedsrepræsentant og tillidsmand for journalisterne på TV Avisen. I 2011 gik hun som 62 årig på først efterløn, siden pension. Helle Bygum har skrevet flere bøger: Kongehusets Grønland, Margrethe – mit liv i billeder (2010) og 10 år - Kronprinsparrets 10 års bryllupsdag (2014), "Jeg Peter". Et portræt af teaterdirektør og instruktør Peter Langdal (2015) og "Prinsesse af hjertet" (2016) et portræt af Kronprinsesse Marys sociale engagement samt været med til at redigere flere andre bøger.

Helle Bygum er en efterspurgt foredragsholder og hun er aktiv som rådgiver i Offerrådgivningen, en social tjeneste under Røde Kors.

Broom icon.svgDer er ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem.
Du kan hjælpe ved at angive kilder til de påstande, der fremføres. Hvis ikke der tilføjes kilder, vil artiklen muligvis blive slettet.
Question book-4.svg
DanmarkStub
Denne biografi om en dansker er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Biografi