Highlander

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg

Highlander er en serie eventyrlige film, hvor personen Connor MacLeod (Christopher Lambert) er Highlander. Han er født i Glenfinnan, i det skotske højland i det 16 århundrede. MacLeod er en "udødelig"; siden den første gang han blev dødelig såret. Han kan ikke ældes, men kan dog blive dræbt ved halshugning. Når kun én "udødelig" er tilbage, vil han eller hende få tildelt "præmien". Den præcise natur af præmien er åben for seeren til at gætte. Dette ledte frem til en serie af sværdkampe mellem de "udødelige", og når en blev halshugget, fik modstanderen den dødes kræfter og evner.

Highlanderfilmene og TV-serierne der fulgte i kølvandet på den originale har opnået en kultstatus blandt en lille kreds af dedikerede fans samt til skabelsen af en stor del fanfiktion, hvoraf meget er tilgængeligt på internettet.

Det typiske i filmene og serierne er brugen af flashback fra tidligere begivenheder i Highlanderens lange liv.

Et kendt citat i filmene og serierne er; "Der kan kun være En." (Eng: "There can be only One.").

Filmene[redigér | redigér wikikode]

  • Highlander.
  • Highlander II: The Quickening.
  • Highlander III: The Sorcerer.
  • Highlander Endgame.
  • Highlander The Source

Tv-serier[redigér | redigér wikikode]

90'ernes TV-serie byggede på den samme grundide, som filmene gjorde. Det første afsnit blev vist den 6. oktober 1992. Serien var centreret omkring Connor MacLeods yngre og Udødelige slægtning Duncan MacLeod (Adrian Paul) Connor MacLeod lavede kun få gæsteoptrædener for at sikre forbindelse til filmene. Halvdelen af serien blev skabt i Canada, den anden halvdel i Frankrig. Det krævede stort samarbejde for få forfatterne og skuespillerne til at rejse frem og tilbage mellem stederne.

I 1994 startede serien Highlander: Den animeret serie, som finder sted i en fjern fremtid og her spilles Highlander af Quentin MacLeod, hvor stemmen var lavet af Miklos Perlus.

Highlander: The Raven var en serie, der tog en af personerne fra den forrige serie, Amanda (Elizabeth Gracen) som den centrale figur. Hun blev fulgt af den tidligere politibetjent Nick Wolfe (Paul Johansson). Det første afsnit blev vist den 7. November, 1998.