Spring til indhold

Husum (København)

Koordinater: 55°42′40″N 12°28′20″Ø / 55.7111°N 12.4722°Ø / 55.7111; 12.4722
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
For alternative betydninger, se Husum. (Se også artikler, som begynder med Husum)
Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive troværdige kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.
Husum Bibliotek og Føtex ved Frederikssundsvej.

Husum i København er en del af bydelen Brønshøj-Husum. Det centrale Husum præges af Husum Torv og Frederikssundsvej, hvor der ligger mange butikskæder fx Føtex, Netto, Lidl, Matas.

Husum har eget bibliotek, og her ligger Brønshøj-Husums eneste S-togstation (Husum Station), det eneste gymnasium (Nørre Gymnasium) og bydelens største virksomhed (Radiometer).

Husum er opdelt i en del nord for Frederikssundvej med almennyttige boliger, især bebyggelserne Husumgård og Voldparken samt Tingbjerg, som udgør den nordligste del af Husum. vest for Husum torv er der et andet alment boligområde omkring Åfløjen, Området syd for Frederikssundsvej er et udpræget villa-område.

Hjertet af Husum er bebyggelsen Husumgård på Gadelandet, som ligger hvor den gamle landsby lå. Her er et nyetableret gadekær, som ellers oprindeligt lå hvor Føtex nu ligger. Villavejene i sydlige del af Husum følger den gamle stjerneudstykning, hvilket ses tydeligt på kort og luftfotos.

Brønshøj-Husum har tre fodboldklubber: Brønshøj Boldklub, Husum Boldklub og FIX.

Etymologi: Husum er dativ pluralis af substantivet hus på gammeldansk: I/ved husene.

Københavns kommuneSpire
Denne artikel om geografi i Københavns Kommune er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Geografi

55°42′40″N 12°28′20″Ø / 55.7111°N 12.4722°Ø / 55.7111; 12.4722