Indenrigsministeriet

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Indenrigsministeriet
Overblik
Etableret 1848
Nedlagt 2002
Efterfølgende
Jurisdiktion Danmark Danmark
Eksterne henvisninger
sim.dk

Indenrigsministeriet var et ministerium i den danske regering. Det blev etableret med Ministeriet Moltke II i 1848 og var således et af de ældste ministerier. Det er i dag en del af Økonomi- og Indenrigsministeriet.

Ministeriets hovedopgave var at varetage statens tilsyn med danske kommuner og regioner. Desuden administrerede ministeriet afviklingen af valg og folkeafstemninger i Danmark

Efter at have været sammenlagt med Sundhedsministeriet under Indenrigs- og Sundhedsminister Lars Løkke Rasmussen fra 2001-2007, blev Indenrigsministeriet i november 2007 nedlagt. Ministeriets områder overgik derefter til Velfærdsministeriet der i 2009 skiftede navn til Indenrigs- og Socialministeriet. Indenrigsministeriet blev i 2010 igen lagt sammen med Sundhedsministeriet og blev til Indenrigs- og Sundhedsministeriet. Ved Regeringen Helle Thorning-Schmidts tiltræden 3. oktober 2011 blev Indenrigsministeriet og ressortansvaret for økonomi fra Økonomi- og Erhvervsministeriet lagt sammen til Økonomi- og Indenrigsministeriet. Fire år senere, ved næste regeringsskifte, blev indenrigsområdet igen lagt sammen med socialområdet i Social- og Indenrigsministeriet.

Se også[redigér | redigér wikikode]

DanskStub
Denne artikel om dansk politik er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Politiker
Odczyt z laty.svgDenne artikel kan blive bedre, hvis der indsættes geografiske koordinater
Denne artikel omhandler et emne, som har en geografisk lokation. Du kan hjælpe ved at indsætte koordinater i wikidata.