Jan Cocotte-Pedersen

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Jan Cocotte-Pedersen
Født 6. juni 1950 Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.
Vagtel i sarkofag med foie gras og trøffelsauce, en af retterne Jan Cocotte-Pedersen kreerede til filmen Babettes gæstebud.

Jan Cocotte-Pedersen (født 6. juni 1950 i København) er en dansk kok og restauratør.

Karriere[redigér | redigér wikikode]

Han blev udlært kok på Restaurant Nimb i København, og blev derefter køkkenchef på Rørvig Færgekro (1970-1976). Jan Cocotte-Pedersen blev senere chefkok på restauranten La CocotteHotel Richmond i København (1976-1990), som i den periode fik 1 stjerne i Michelin-guiden. Efter en periode som chef for Scanticons La Cocotte restauranter blev han chef på Restaurant Mikkelgaard i Rungsted og efterfølgende på Søllerød Kro, som han også var med til at sikre en stjerne i Michelin-guiden.

I 1997 overtog Jan Cocotte-Pedersen Elverdamskroen sydøst for Holbæk (nær Tølløse), hvor han bl.a. jævnligt serverede den klassiske 5-retters menu fra filmen Babettes gæstebud, der vandt såvel en Oscar (1988) som en BAFTA Award (1989) og hvor selve toppunktet i filmen knytter sig til et helt specielt festmåltid, som filmens hovedperson tilbereder. Jan Cocotte-Pedersen har også medvirket som madkonsulent ved andre filmindspilninger.

Gennem sin karriere har Jan Cocotte-Pedersen modtaget en række priser og udmærkelser, bl.a. vandt han som den første danske kok et verdensmesterskab (Bocuse d'Or) med tilberedning af en fiskeret i 1989.

Bogudgivelser[redigér | redigér wikikode]

Blandt Jan Cocotte-Pedersen mange bogudgivelser er 100 Retter á la Cocotte fra 1987, Vintergæster á la Cocotte fra 1991 (hvori bl.a. opskrifterne fra Babettes gæstebud indgår), Fiskekogebog fra 1995 og Gæstemad året rundt fra 1998.

Referencer[redigér | redigér wikikode]

Question book-4.svg Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive troværdige kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.