Johanna Sällström

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Johanna Sällström
Personlig information
Født 30. december 1974 Rediger på Wikidata
Hägerstens församling, Sverige Rediger på Wikidata
Død 13. februar 2007 (32 år) Rediger på Wikidata
Slottsstadens församling, Sverige Rediger på Wikidata
Dødsårsag Depression Rediger på Wikidata
Nationalitet Sverige Rediger på Wikidata
Beskæftigelse Filmskuespiller, skuespiller Rediger på Wikidata
Nomineringer og priser
Udmærkelser Guldbagge-prisen for bedste kvindelige hovedrolle (1998) Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata.

Johanna Maria Ellinor Sällström, oprindeligt Johanna Maria Berglund (født 30. december 1974 i Hägersten i Stockholm, døde 13. februar 2007 i Malmø) var en svensk skuespiller.

Karriere[redigér | rediger kildetekst]

Johanna Sällström debuterede som 15-årig på Hudiksvall Teater i skuespillet En skærsommernatsdrøm af Shakespeare . Efter at have været på Rudolf Steiner-skole i Delsbo i Hälsingland flyttede hun til sin familie i Stockholm og blev uddannet på teaterlinjen. Som sceneskuespiller var hun også aktiv på Teater Sörmland og Ystad Teater.

Johanna Sällström var i midten af 1990'erne i tv-serien Tre Kronor, hvor hun spillede teenagedatteren Victoria Bärnsten. Det store gennembrud som filmskuespiller var i 1997 i Daniel Fridells film Under Ytan (Under overfladen). For sin rolle i den film blev hun tildelt en Guldbagge som bedste skuespillerinde. Da hun var ude af stand til at klare sin nyfundne berømthed, tog hun enere samme år en pause fra at filme og flyttede til København, hvor hun arbejdede på en café.

I sin tid som skuespiller spillede hun en række roller, herunder Kurt Wallanders datter Linda i optagelsen af Henning Mankells bøger om kriminalpolitimanden Kurt Wallander.

2004–2007: Wallander-årene[redigér | rediger kildetekst]

Johanna Sällström spillede Kurt Wallanders datter Linda i 13 Wallander-film . Filmene blev optaget i 2004 til 2006, og hun flyttede fra Stockholm til Skåne, før optagelserne begyndte.

Sällström var i Koh Lanta, Thailand, under tsunamien i 2004 med sin familie. De overlevede hele katastrofen, men nærtstående har sagt, at begivenheden satte dybe spor i Sällström.

I 2006 havde hun premiere på teaterforestillingen Mågen på Ystad Teater, hvor hun spillede hovedrollen, som blev hendes sidste rolle. Den 12. november 2006 søgte Johanna Sällström akut hjælp på Malmø-hospitalet, da hun led af depression. Sällström fandtes død i sin lejlighed den 13. februar 2007 efter at have taget sit liv. Ved sin død var hun skilt og efterlod en datter.

Filmografi[redigér | rediger kildetekst]

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive troværdige kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]