Johannes Andersen (samfundsforsker)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Johannes Andersen
Født 4. september 1950 (73 år)
Midskov, Danmark
Nationalitet Danmark Dansk

Johannes Andersen (født 4. september 1950 i Midskov) er en dansk lektor i politologi ved Institut for Statskundskab ved Aalborg Universitet.

Andersen blev student fra Nyborg Gymnasium i 1970 og cand.mag. i samfundsfag og nordisk sprog og litteratur fra Aarhus Universitet i 1978. Fra 1976 til 1979 var han undervisningsassistent ved Aarhus Universitet; fra 1977 tillige ved Aalborg Universitet. Her fik han i 1979 en stilling som adjunktvikar. Siden 1981 har han været lektor, fra 1992 til 1996 var han institutleder og 1998-2001 prodekan for Det Samfundsvidenskabelige Fakultet. Siden 2000 har han desuden været konsulent for forlaget Systime, der blandt andet udgiver samfundsvidenskabelige undervisningsbøger.

Han optræder desuden hyppigt i danske medier som kommentator på politiske og sociologiske begivenheder. I en kort periode medvirkede han i DR1-serien Kender du typen?.

Han er desuden aktiv som musiker i The Overheads. Fra 1998 har han været formand for Jomfru Ane Teatret

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

DanmarkSpire
Denne biografi om en dansker er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Biografi
Artiklen om Johannes Andersen (samfundsforsker) kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede
Du kan hjælpe ved at afsøge Wikimedia Commons for et passende billede eller uploade et godt billede til Wikimedia Commons iht. de tilladte licenser og indsætte det i artiklen.