John Kerry

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
John Kerry
Fødselsdato: 11. december 1943
Fødselsted: Aurora, Colorado
Gift med:

(1) Julia Thorne, fraskilt
(2) Teresa Heinz Kerry

Børn:

Alexandra Kerry, datter
Vanessa Kerry, datter
H. John Heinz IV, stedsøn
André Heinz, stedsøn
Christopher Heinz, stedsøn

Profession: Advokat
Politisk parti: Demokraterne

John Forbes Kerry (født den 11. december 1943 på Fitzsimons Military Hospital i Aurora, Colorado) er USA's udenrigsminister. Tidligere var han senator i Massachusetts i USA og demokraternes kandidat til det amerikanske præsidentvalg den 2. november 2004.

Ved præsidentvalget fik Kerry 48 % af de afgivne stemmer og 252 valgmandsstemmer. Dermed tabte han til den siddende præsident George W. Bush, som fik 51 % af stemmerne og 274 valgmandsstemmer. Valget var mere tæt end disse tal umiddelbart antyder, f.eks. skilte kun 130.000 stemmer parterne i svingstaten Ohio – og det blev udslagsgivende.

John Kerry startede i politik efter sin hjemkomst fra Vietnam-krigen, hvor han modtog adskillige medaljer for sin indsats – en Silver Star, en Bronze Star og tre Purple Hearts.

Derefter vendte han sig imod krigen i Vietnam og gik aktivt ind i politik, første gang på valg i Massachusetts' 5. kongresvalgdistrikt i 1972. Her blev han i 1982 valgt som vice-guvernør og i 1984 til Senatet, hvor han siden er blevet genvalgt tre gange.

Han er uddannet på Yale-universitetet, hvor han blev medlem af den hemmelige klub Skull and Bones, som to år efter optog George W. Bush som medlem.

John Kerry er gift med milliardæren Teresa Heinz Kerry.

Ekstern henvisning[redigér | redigér wikikode]