Josephine Fock

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Question book-4.svg Der er få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel. Du kan hjælpe ved at angive kilder til de påstande som fremføres i artiklen.
Josephine Fock
Josephine Fock.png
Personlige detaljer
Født 5. august 1965
Aarhus
Politisk parti Alternativet
Uddannelses­sted Horsens Statsskole
Wharton School
Aarhus Universitet
Links
Josephine Focks hjemmeside
Link til Josephine Focks blog
Biografi på folketinget.dk

Josephine Fock (født 5. september 1965) er en dansk politiker fra partiet Alternativet, der ved folketingsvalget 2015 blev medlem af Folketinget.

Baggrund[redigér | redigér wikikode]

Josephine Fock er født og opvokset i en søskendeflok på 5 i Horsens. Fock blev uddannet jurist fra Aarhus Universitet i 1993 og siden arbejdede hun i fagbevægelsen, hvor hun har arbejdet med akademikergrupper, sygeplejersker og alle de øvrige grupper i Sundhedskartellet. I dag bor hun på Amager.

Politisk karriere[redigér | redigér wikikode]

Josephine Fock er medstifter af Alternativet. Den 27. november 2013 stillede hun sig, sammen med Uffe Elbæk, frem og præsenterede det nye parti Alternativet. På pressemødet redegjorde det nye parti for, at det ikke havde et traditionelt partiprogram, men at partiet ville etablere "politiske laboratorier", hvor der gennem debat skal udfindes en politik for partiet. I foråret 2014 blev der afviklet 20 politiske laboratorier rundt om i Danmark, og et egentligt politisk program for Alternativet blev vedtaget i Aarhus lørdag den 24. maj 2014.

Hun blev valgt til Folketinget i Østjyllands Storkreds ved folketingsvalget 18. juni 2015 med 3.775 personlige stemmer.

Referencer[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]