Pernille Schnoor

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Pernille Schnoor
Personlige detaljer
Født 20. januar 1967 (54 år)
Aarhus, Danmark
Politisk parti Alternativet, Socialdemokratiet
Uddannelses­sted Rungsted Gymnasium
Roskilde Universitet
Copenhagen Business School
Links
Pernille Schnoors hjemmeside
Biografi på folketinget.dk Redigér på Wikidata
Informationen kan være hentet fra Wikidata.

Pernille Schnoor (født 20. januar 1967) er en dansk politiker, ekstern lektor, gymnasielærer og tidligere medlem af Folketinget.

Baggrund[redigér | rediger kildetekst]

Schnoor er uddannet Ph.d. i marketing fra Copenhagen Business School og har derudover en kandidat i kommunikation fra RUC. Hun har siddet i kommunalbestyrelsen for Hørsholm Kommune siden 1. januar 2010. Her er hun formand for Børne- og Skoleudvalget samt medlem af Økonomiudvalget og Sundhedsudvalget.[1]

Schnoor er bosat i Nordsjælland og har børnene Emil og Theodor.[2]

Politisk karriere[redigér | rediger kildetekst]

Schnoor blev valgt for Socialdemokraterne ved Folketingsvalget 2015. Her modtog hun 3.811 personlige stemmer i Nordsjællands Storkreds og vandt partiets tredje mandat i kredsen.[3] Den 24. april 2016 meddelte hun at hun forlod Socialdemokraterne til fordel for Alternativet.[4] Schnoor gav som grund at hun ikke var enig i politikken og hun "havde håbet, at Mette Frederiksen ville dreje partiet over i en mere humanistisk retning." Hun havde ingen ordførerposter for Socialdemokraterne.[5] I 2019 stillede hun ikke op.

Bibliografi[redigér | rediger kildetekst]

Pernille Schnoor udgav i 2010 bogen Miss Perfect, hvor hun diskuterede opfattelsen af det perfekte liv for kvinder i dag.[6] Bogen blev blandt andet anmeldt som "En vedkommende bog for kvinder med hang til perfektionisme".[7]

I 2012 var hun medforfatter til bogen Brand commitment - hvorfor investere i dit brand.

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

Gilbert Stuart Williamstown Portrait of George Washington.jpgArtiklen om politikeren Pernille Schnoor kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede.
Du kan hjælpe ved at afsøge Wikimedia Commons for et passende billede eller uploade et godt billede til Wikimedia Commons iht. de tilladte licenser og indsætte det i artiklen.