Knud Gether

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Knud Gether
Borgmester i Langeland Kommune
Embedsperiode
2005–2010
Efterfulgt af Bjarne Nielsen
Borgmester i Sydlangeland Kommune
Embedsperiode
1993–2005
Personlige detaljer
Født 8. december 1946 (75 år)
Langeland, Danmark
Informationen kan være hentet fra Wikidata.

Knud Gether (født 8. december 1946Frederiksberg) er en dansk politiker, der 2006-09 var borgmester i Langeland Kommune, valgt for Borgerlisten Langeland.

Knud Gether er uddannet maskinmester og har arbejdet for J. Lauritzen, DSB og A.P. Møller. Han har været underviser på Svendborg Søfartsskole i Svendborg, men tog i 1981 initiativ til at stifte Sydlangeland Maritime Efterskole, som han senere blev forstander for.

Den politiske karriere begyndte, da han blev medlem af Venstre i 1966 og valgt til kommunalbestyrelsen i Sydlangeland Kommune for partiet i 1977. I 1991 brød han med partiet efter interne uenigheder, og fortsatte som løsgænger frem mod kommunalvalget i 1993. Ved valget fik han mange personlige stemmer – så mange, at han kunne overtage borgmesterposten. Han blev genvalgt ved kommunalvalgene i 1997 og 2001. Da Sydlangelands Kommune som led i strukturreformen blev lagt sammen med de to andre kommuner på øen, blev Gether kommunens første borgmester efter kommunalvalget i 2005, hvor Borgerlisten Langeland med 44 procent af stemmerne blev største partigruppe i den nye kommunalbestyrelse. Knud Gether fik personligt 28 procent af alle afgivne stemmer på øen.

Privat bor han i Rudkøbing. Han er gift med Birgitte Gether. Knud Gether har to børn.

Eksterne kilder/henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

danskekommuner.dk – Knud Gether

Question book-4.svg Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive troværdige kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.